2021 Düve Alım Desteği başvurularının başladı

Bartın Tartım ve Orman İl Müdürlüğü, yüzde 40 hibeli 2021 Düve Alım Desteği başvurularının başladığını açıkladı. Müdürlük desteklemeden yararlanmak isteyen çiftçilerin 28 Ocak 2022 tarihine kadar İl/İlçe Müdürlüklerine müracaat edebileceğini söyledi.

2021 Düve Alım Desteği başvurularının başladı

Bartın Tartım ve Orman İl Müdürlüğü, yüzde 40 hibeli 2021 Düve Alım Desteği başvurularının başladığını açıkladı. Desteklemeden yararlanmak isteyen çiftçilerin 28 Ocak 2022 tarihine kadar İl/İlçe Müdürlüklerine müracaat edebileceğini ifade eden Müdürlük şu bilgileri verdi:

“Yetiştiricinin işletmesinin, 7 Aralık tarihi itibarıyla TÜRKVET’e kayıt edilmiş olması ve işletme kapasitesinin destek talep edilen hayvan sayısı ile uyumlu olması gerekmektedir.

İşletme kapasitesini 50 Başa kadar tamamlayacak şekilde (1-50 baş ) desteklemeden yararlandırılır.

Destekleme kapsamında alınan düveler/mandalar, mücbir sebepler haricinde 2 yıl süre ile satılamaz. Ölüm ve mecburi kesim sebepleriyle işletmeden ayrılan hayvanların yerine en geç 90 gün içerisinde, Teknik ve Sağlık Şartnamesindeki şartları sağlayan aynı sayıdaki hayvanlar temin edilir.

Damızlık gebe düve için hayvan başı 8.000 TL

8-15 aylık damızlık boş dişi için hayvan başı 4.800 TL

Damızlık gebe manda için hayvan başı 6.400 TL

8-15 aylık damızlık boş dişi manda için hayvan başı 4.000 TL destekleme ödemesi yapılacaktır.

Destek kapsamına girecek olan düveler;

a) Etçi Irklar; Angus, Charolais, Limousin, Hereford, Belgium Blue

b) Kombine Irklar; Simental (Fleckvieh), Brown Swiss, Mondbeliard

c) Sütçü ırklar; Jersey (Karadeniz Bölgesindeki iller), Holstein

d) Manda Düveler/mandalar; sadece düve yetiştirici merkezlerinden, hastalıktan ari işletmelerden, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünden, Tarım Kredi Kooperatifleri ve iştirakleri ile yetiştirici/üretici örgütlerinden alınabilecektir.

Desteklemeden yararlanmak isteyen yetiştiricilerimiz 28 Ocak 2022 tarihine kadar İl/İlçe Müdürlüklerine müracaat edebilir.”