'15 Temmuz Milletimizin Kahramanlık Destanıdır'

AK Parti Bartın Milletvekili TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç, 15 Temmuz'un 4. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Tunç mesajında 15 Temmuz'un ülkemiz tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek, 'Darbeci hainlerin yabancı güçlerin desteği ile gerçekleştirmek istedikleri işgal girişimi, milletimiz tarafından püskürtülmüş, milletimiz, gösterdiği kahramanlıkla istiklaline ve istikbaline sahip çıkarak, adeta Türkiye'nin yeniden doğuşunu gerçekleştirmiştir, 15 Temmuz Milletimizin kahramanlık destanıdır, bu destanı yazan şehitlerimizin emanetine sonuna kadar sahip çıkacağız' dedi.

'15 Temmuz Milletimizin Kahramanlık Destanıdır'

Haber Merkezi 
Milletvekili Tunç, mesajında şunları ifade etti; “15 Temmuz’da bundan dört yıl önce ülkemiz bir işgal girişimiyle karşı karşıya kaldı, bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı, TBMM bombalandı, tanklar milletimizin üzerine yürütüldü, insanların üzerine kurşun yağdırıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yuvalanan FETÖ terör örgütü mensupları, asker kılığına girerek Türkiye’ye saldırdı. Bu saldırıyı milletimiz büyük bir dirayetle, azimle, kararlılıkla püskürtmeyi başardı. Türk milleti, demokrasi mücadelesinin, insan hakları mücadelesinin, vatan, bayrak mücadelesinin, bağımsızlık mücadelesinin nasıl yapıldığını bütün dünyaya göstermiş oldu. Ve içimizdeki hainleri, onları kumanda eden küresel güçleri mağlup ederek, tarihi bir başarıya imza attı.”
15 Temmuz karanlık gecesinin, milletimizin kahramanlığı ile aydınlık bir güne açıldığını belirten Milletvekili Tunç; “O gece, Türkiye uçurumun kenarından döndü. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde gerçekleşen yeni istiklal mücadelesi, O’nun “Haydi meydanlara vatanımıza sahip çıkmaya” dediğinde hiç tereddüt etmeden canı pahasına tankların önünde duran milletimiz tarafından başarıldı. Bu uğurda 252 şehit verdik, 2190 vatan evladı gazi oldu, Şehitlerimizden biri de Bartınlı hemşehrimiz Mustafa Yaman, Gölbaşı özel harekat camiinin din görevlisi iken darbeci hainlerin bombaları altında 53 polisimiz ile birlikte şehit olmuştu. Yine Bartınlı kardeşimiz Sabri Gündüz, İstanbul’da 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde darbecilerle mücadelede yaralanarak, bacağını kaybetti, “Ayaksız yaşanır ama vatansız yaşanmaz” diyen kahramanımız vatan ve bayrak uğruna fedakarlığın en anlamlı örneğini ortaya koydu. Tüm şehitlerimize ve gazilerimize minnet borçluyuz. Onların emaneti olan vatanımızı her türlü tehlikeden korumakta kararlıyız.”
Milletvekili Tunç, mesajında; “15 Temmuzu unutturmak isteyenler olabilir. Ama bu millet 15 Temmuz’u hiçbir zaman unutmayacaktır, bu ülkede artık bu tür darbe girişimleri, demokrasiye müdahaleler devri kapanmıştır, hiçbir şer güç milletimize karşı gelemeyecek, bunu aklının ucundan dahi geçiremeyecektir. 15 Temmuz darbecileri bağımsız yargı önünde hesap vermektedirler, hukuk içerisinde gerekli cezaları verilmeye devam etmektedir. 15 Temmuz darbe girişiminde bulunan FETÖ ile ve ülkemizi huzursuz eden tüm terör örgütleri ile kararlı mücadelemiz devam edecektir” dedi.
Milletvekili Tunç, “Biz şehitlerimizin emanetine sonuna kadar sahip çıkmakta kararlıyız. Ülkemizi huzur içerisinde birlik içerisinde çok daha ileriye taşımaya, lider ülke yapmak için, halkımızın refahını artırmak için gecemizi gündüzümüze katmaya inşallah devam edeceğiz. Bayrağımıza her zaman sahip çıkacağız. Ve 15 Temmuzu çocuklarımıza her zaman hatırlatacağız. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimizi minnetle yad ediyorum.” dedi