Zirai ilaç bayilerine eğitim

Bitki koruma ürünleri hakkında bilgilendirme

Zirai ilaç bayilerine eğitim

Haber Merkezi

Bartın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Bartın’da faaliyet gösteren zirai ilaç bayilerine eğitim toplantısı düzenledi. Toplantıda zirai ilaçların, bitki hastalık ve zararlılarının tanıtımını yapan ve hastalık ve zararlılara karşı kullanılacak ilaçlar hakkında bilgi veren bku.tarim.gov.tr adresinde mevcut olan program ile Bitki Koruma Ürünleri "Stok Takibi Sistemi" hakkında bilgilendirme yapıldı.

Bartın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Bartın’da faaliyet gösteren zirai ilaç bayilerine eğitim toplantısı düzenledi. Müdürlükte yapılan toplantıya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü G. Merve Şen Kul, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü Personellerinden Ziraat Mühendisleri Onur Aydoğan, Mutlu Keleş, Cengiz Bostancı da katıldı.

YASAL İŞLEMLER UYGULANIYOR

Toplantının açılış konuşmasını yapan Abdulsetter Bayram, gıda güvenilirliğinin son derece önemli olduğunu, bitki koruma ürünlerini kullanırken insan, çevre ve bitki sağlığı ile biyolojik dengenin asla göz ardı edilmemesi gerektiğini, bunun insanlık için elzem olduğunu bu nedenle zirai ilaçlamada doğru ilacın, doğru miktarda, doğru zamanda ve doğru bitkiye kullanımına çok dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.  reçetesiz ilaç kullanılmamasını ve ilaçlamadan sonra bekleme süresine uyulmasına dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Bayram, aksi taktirde bindiğimiz ağacı kesme gibi bir durumla karşı karşıya kalınacağını, bu dünyanın bize atalarımızdan kalan bir miras değil, torunlarımıza bırakacağımız bir emanet olduğunu, bu emanete sahip çıkmamak gibi bir lükse sahip olmadığımızı, esas olanın çok ilaç kullanmak değil doğru tekniklerle ilaç kullanımının olduğunu kaydetti. Bayram ayrıca bitki koruma ürünlerinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yayımlanan zirai mücadele teknik talimatlarına ve teknik tavsiyelerine uygun kullanılması durumunda insan, çevre, bitki ve doğal dengenin korunabileceğini ve sürdürülebilirliğin sağlanabileceğini, aksi davrananlar hakkında yasal işlemlerin uygulandığını belirtti.    

STOK TAKİBİ SİSTEMİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİLER

Toplantıda, bayi temsilcilerine Ziraat Mühendisleri Onur Aydoğan, Mutlu Keleş ve Cengiz Bostancı tarafından zirai ilaçların, bitki hastalık ve zararlılarının tanıtımını yapan ve hastalık ve zararlılara karşı kullanılacak ilaçlar hakkında bilgi veren bku.tarim.gov.tr adresinde mevcut olan program ile Bitki Koruma Ürünleri "Stok Takibi Sistemi" hakkında bilgilendirme yapıldı.