Zehir tacirlerine bir darbe daha!

Bartın dahil 44 ilde 'Narkoçelik-39' Operasyonu

Zehir tacirlerine bir darbe daha!

Nilay Meryem ÇÖMLEK

Bartın dahil 44 ilde düzenlenen Narkoçelik-39 Operasyonları ile suç örgütlerine büyük darbe vuruldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde uyuşturucu madde imalatçıları ve yerel suç örgütlerine yönelik düzenlenen "Narkoçelik-39" operasyonu hakkında detaylı bilgi verdi.

Bartın dahil 44 ilde gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonlarda önemli miktarda uyuşturucu madde ve hap ele geçirildiğini ve birçok zehir tacirinin yakalandığını belirten Bakan Ali Yerlikaya, operasyonların kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

“Narkoçelik-39” operasyonları, İstanbul, Yalova, Gaziantep, İzmir, Ankara, Antalya, Konya, Samsun, Adana, Mersin, Bursa, Malatya, Manisa, Şanlıurfa, Rize, Denizli, Kayseri, Aydın, Kahramanmaraş, Kocaeli, Sakarya, Şırnak, Tokat, Balıkesir, Amasya, Hatay, Elazığ, Isparta, Karaman, Nevşehir, Osmaniye, Sinop, Afyonkarahisar, Eskişehir, Tekirdağ, Adıyaman, Aksaray, Bartın, Çanakkale, Erzincan, Kırıkkale, Kırşehir, Muş ve Diyarbakır olmak üzere 44 ilde 681 ekip ve bin 876 personel ile yürütüldü. Ayrıca 9 hava aracı ve 26 narkotik dedektör köpeği operasyonlarda aktif rol aldı. Yapılan operasyonlar sonucunda, toplamda 470 kg uyuşturucu madde ve 4 milyon 945 bin 832 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlar neticesinde 293 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı.

Adalete teslim edildiler

Operasyonların yoğun şekilde gerçekleştirildiği iller arasında Mersin, Gaziantep, Diyarbakır, Antalya, İzmir, Osmaniye, Hatay, Afyonkarahisar, Adana, Ankara, Konya, Samsun ve Karaman öne çıktı. Ele geçirilen uyuşturucu maddeler arasında metamfetamin, skunk, esrar, kokain ve milyonlarca adet uyuşturucu hap yer aldı. Her ilde yapılan operasyonlar neticesinde çok sayıda zehir taciri ve sokak satıcısı yakalanarak adalete teslim edildi:

Mersin: 262 kg metamfetamin ele geçirildi, 3 sokak satıcısı yakalandı.

Gaziantep: 124 kg metamfetamin ele geçirildi, 3 zehir taciri yakalandı.

Diyarbakır: 58 kg skunk ele geçirildi, 1 zehir taciri yakalandı.

Antalya: 8 kg esrar ele geçirildi, 2 zehir taciri yakalandı.

İzmir: 5,5 kg kokain ve 10 bin 542 adet uyuşturucu hap ele geçirildi, 3 zehir taciri yakalandı.

Osmaniye: 5 kg skunk ele geçirildi, 1 zehir taciri yakalandı.

Hatay: 5 bin 645 adet uyuşturucu hap ele geçirildi, 1 zehir taciri yakalandı.

Afyonkarahisar: 162 bin 232 adet uyuşturucu hap ele geçirildi, 2 zehir taciri yakalandı.

Adana: 145 bin 498 adet uyuşturucu hap ele geçirildi, 3 zehir taciri yakalandı.

Ankara: Bir kargo paketi içerisinde 20 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi, 2 zehir taciri yakalandı.

Konya: 15 bin 792 adet uyuşturucu hap ele geçirildi, 3 zehir taciri yakalandı.

Samsun: 15 bin 588 adet uyuşturucu hap ele geçirildi, 5 sokak satıcısı yakalandı.

Karaman: 5 bin 544 adet uyuşturucu hap ele geçirildi, 2 zehir taciri yakalandı.

Bakan Yerlikaya’dan kararlılık vurgusu!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülkemizin sokaklarını ve gençlerini uyuşturucu tacirlerinden temizlemekte kararlı olduklarını belirtti. Operasyonlarda emeği geçen tüm güvenlik güçlerine teşekkür eden Bakan Yerlikaya, "Allah ayağınıza taş değdirmesin" diyerek, operasyonların milletin duasıyla devam edeceğini vurguladı. Bakan Yerlikaya, uyuşturucu ile mücadelede kararlılığın altını çizerek, zehir tacirlerine ve sokak satıcılarına asla göz açtırmayacaklarını ifade etti.