Zabıtadan gramaj,hijyen ve fiyat denetimi

Bartın Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri market, fırın ve işyerlerinde gramaj, fiyat ve maske, hijyen, mesafe denetimleri gerçekleştirdi.

Zabıtadan gramaj,hijyen ve fiyat denetimi

Bartın Belediyesi vatandaşların sağlıklı gıda tüketimini yapılabilmesi amacıyla Ramazan ayının simgelerinden olan Ramazan Pidesi’ni imal eden fırınlarda ve satış noktalarında gramaj ve genel hijyen denetimleri gerçekleştirdi. Denetlenen iş yerlerinde, hijyen kontrolü, kişisel hijyen, alet ve ekipmanların uygunluğu, gramajları ve evrak kontrolleri gibi konularda denetimler yapıldı. Ekipler, denetimlerin sonunda sağlık ve hijyen konusunda esnafların dikkatli olması konusunda uyarılarda bulundu.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın,” Covid-19 tedbirleri kapsamında Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz denetimlerine devam ediyorlar. Gerek Covid-19 tedbirlerinin uygulanması gerekse de vatandaşlarımızın sağlıklı ve uygun gramajlı ekmek tüketebilmesi adına kent merkezimizde ki ilgili işletmelerde denetiler gerçekleştirdiler.  Yapılan denetimlerde uygunsuz bir durumla karşılaşmayan ekiplerimiz işletme sahipleri ve çalışanlarına sağlık ve hijyen konularında dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundular: Halkımızı ilgilendiren ve sorumluluk alanımıza giren tüm konularda denetim ve çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.