YILLARIN PROJESİNDE SONA YAKLAŞILDI

Amasra Kaman Köyü mevkiinde yapılan ve Bartın'da vahşi depolamaya çözüm olacak Bartın Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi inşaatında incelemelerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, şuana kadarki maliyeti 200 milyonu geçen tesisin yüzde 90 oranında tamamlandığını söyledi.

YILLARIN PROJESİNDE SONA YAKLAŞILDI

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, beraberindeki İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, AK Parti Bartın İl Başkan Yardımcısı Muhammet Cengiz Yalçın, Amasra İlçe Başkanı Şenol Rıdvan Sert ve Amasra Gençlik Kolları Başkanı Recep Altay ile birlikte  “Bartın Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi” inşaatında incelemelerde bulundu. Amasra Kaman Köyü Mevkiinde inşa edilen Katı Atık Bertaraf tesisi şantiyesini ziyaret ederek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Grup Başkanvekili Tunç, “Katı Atık Bertaraf tesislerinin yapımının tamamlanmasıyla birlikte Bartın’ın önemli bir problemini de çözüme kavuşturuyoruz.”Dedi.

“200 milyonu aşan bir yatırım”

Tesisin önemli bir çevre yatırımı olduğuna dikkat çeken Yılmaz Tunç, “Belediyelerimizin ve İl Özel İdaremizin İnkumu tepesindeki herkesi çok rahatsız eden vahşi çöp depolamasına son vererek önemli bir çevre yatırımına daha tamamlıyoruz. İnşaat çalışmalarında yüzde 90 oranında tamamlandı. Şuana kadarki maliyeti 200 milyonu geçen bir yatırım. Bu yıl sonuna kadar inşaat çalışmaları tamamlanacak. Önümüzdeki yıl hizmete girecek. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, İller Bankası yetkililerine ve Sayın Valimize teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.