Yeniden Refah Partisinden RTÜK'e çağrı

Yeniden Refah Partisi Bartın Merkez İlçe Başkanı Yasin Kalem Netflix'te Ramazan ayında yayınlanan ve başrol oyuncusunun isminin Osman olduğu Aşk101 adlı dizinin gayri ahlaki olduğunu ifade ederek yayından kaldırılması için RTÜK'e çağrıda bulundu.

Yeniden Refah Partisinden RTÜK'e çağrı

Yeniden Refah Partisi Bartın Merkez İlçe Başkanı Yasin Kalem Netflix’te Ramazan ayında yayınlanan ve başrol oyuncusunun isminin Osman olduğu Aşk101 adlı dizinin gayri ahlaki olduğunu ifade ederek yayından kaldırılması için RTÜK’e çağrıda bulundu. Kalem yaptığı açıklamada “Yeniden Refah Partisi önce ahlak ve maneviyat  düsturu ile davasını, inanç, örf, adet, aile ve toplum temelleri üzerine inşa etmiş, köklü geçmişe sahip olan bir partidir. Bu minvalde son zamanlarda gündem olan ve toplumumuzun duyarlı kesimlerinin de, tepkisini çeken, sözde sanat ve sinema faaliyeti adı altında, sapkınlığı teşvik eden  AŞK 101 isimli, başrol oyuncusuna Osman isminin verildiği, Ramazan-ı Şerif’in ilk günü 24 Nisan 2020 tarihinde gösterime girecek olan ve değer yargılarımız ile örtüşmeyen söz konusu bu dizinin yayınlanmamasını talep etmekteyiz. Devletimizin saygın bir kurumu olan RTÜK Başkanlığı’nın da, vatandaşlarımızın bu hassasiyetini göz önünde bulundurarak, gereğini yerine getireceğinden hiç şüphemiz yoktur” dedi.

“Bir an evvel bu yanlıştan dönülmeli”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın konuyla ilgili uyarılarını da hatırlatan Kalem,  “Bir an evvel bu yanlıştan dönülmesi lazımdır. Bu konuyla ilgili Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın uyarılarını bir kere daha hatırlatmada fayda olacağını düşünüyorum. “Para kaybedebilirsiniz bunu yeniden çalışarak kazanabilirsiniz. Allah muhafaza toprak da kaybedebilirsiniz, toprağı da tekrar savaşarak alırsınız. Ama bir nesli kaybettiğiniz zaman bunu bir daha kazanmanız mümkün değildir. O bozuk neslin getireceği diğer nesiller de bozuk olacağı için bir daha geriye dönülmeyecek bir noktaya gelinmesi söz konusudur’’ Bu konuda hem devleti hem bütün sivil toplum kuruluşlarını hem de bütün siyasi partileri duyarlı olmaya çağırıyoruz. Özelliklede iktidarın bu konuda çok hassas davranarak bu gibi akımların engellenmesi bu gibi yanlışlardan dönülmesi için gerekli adımların bir an evvel atılması gerektiğini ifade ediyoruz.”  Yeniden Refah Partisi olarak İstanbul Sözleşmesi başta olmak üzere toplumu ilgilendiren her türlü gayri ahlaki uygulamaların ve yayınların karşısında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Dilekçeyle dizinin iptali istendi

Dizinin iptali için dilekçe hazırlandığını ve dilekçenin Ankara, İstanbul, İzmir ve Diyarbakır'da bulunan RTÜK Temsilciliklerine teslim edildiğini kaydeden Kalem RTÜK’e verilen dilekçeyi ise şu sözlerle kamuoyuyla paylaştı:

“Genel Başkan Yardımcımız, Halkla İlişkiler Başkanımız Cemil Çolak bey Başkanlığında dizinin iptali için dilekçe hazırlanarak Ankara, İstanbul, İzmir ve Diyarbakır'da bulunan RTÜK Temsilciliklerine teslim edildi.

Dilekçede şu ifadelere yer verildi:

‘Başkanlığınız  tarafından yakinen de  takip edilen ve kamuoyundan da olumsuz tepkiler alan 24 Nisan 2020 tarihinde Netflix’te yayına girecek olan AŞK101 isimli dizinin mübarek Ramazan Ayı’nın ilk gününde ve başrol  karakterinin Osman ismiyle yayınlanacak olması ı %98'i Müslüman olan ülkemizin, toplumsal, dini ve ailevi değerleri ile  bağdaşmamaktadır.

 Aynı zamanda 02/11/2011 tarihli Resmi gazetede yayımlanan ‘’Yayın Hizmeti Usul ve Esasları’’ hakkındaki yönetmeliğin 4 Üncü maddesinin hh bendindeki zararlı içerik olarak bildirilen ‘’Yayın hizmetlerinde, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimini olumsuz etkileyecek türden yayın’’ olmasın 

Yine aynı yönetmeliğin 3. bölümünün YAYIN HİZMET İLKELERİ’nin  8. maddesinin F bendindeki “Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırılığı; n bendindeki’’i Müstehcen olamaz. Cinsel duyguları sömürmeye yönelik, bireyleri cinsel meta olarak gösteren, insan bedenini cinsel tahrik unsuru indirgeyen, toplumsal yaşam alanı içinde sergilenmeyecek mahrem söz ve davranışlar içeren, toplumda yaşayan bireylerin ar ve utanma duygularını örseleyen ve cinsel istekleri tahrik ve istismar eden nitelikte olamaz.” ilkelerine aykırı bir yayın olması münasebetiyle bizlerin ve halkımızın indinde saygın bir kurumumuz olan RTÜK’ün bu hassasiyetimize  sessiz kalmayacağını ümit ediyor ve söz konusu dizinin yayından kaldırılması ile ilgili gereği bilgilerinize arz ederiz.’