Yeniden ayağa kaldırılacak!

Kurucaşile Belediye Başkanı Uğur Güneş, uzun yıllardır ilçede atıl halde bulunan otel için kolları sıvadı. 10 yıldır atıl durumda olan ve mülkiyeti Kurucaşile Belediyesi'ne ait olan belediye otelini önümüzdeki sezona hazır hale getirerek önümüzdeki sezonda ilçeye gelen ziyaretçileri de konaklamalı olarak ilçede ağırlamayı hedeflediklerini belirten Başkan Güneş, kardeş belediyelerin destekleri ile oteli yeniden ayağa kaldıracaklarını müjdeledi. Otel ile birlikte ilçedeki konaklama sorununun ve otelin altında açılacak olan restoran ile de sahildeki restoran eksikliğinin çözüleceğini vurguladı.

Yeniden ayağa kaldırılacak!

Erkan Hızoğlu

Kurucaşile Belediye Başkanı Uğur Güneş, Bartın Hergün Gazetesi ve Bartın Manşet Gazetesi’ni bünyesinde bulunduran Bartın Haber İletişim Medya Şirketi’ne özel önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Güneş, açıklamalarına ilçedeki çalışmaları anlatarak başlarken Kurucaşile ve Bartın halkına da çeşitli müjdeler verdi.

Temizlik çalışması yapıldı

Belediye Başkanı Uğur Güneş, yaptığı açıklamada belediye başkanı olur olmaz temizlik çalışmalarına başladıklarını ifade ederek “Gelir gelmez önceliğimizi çevre temizliğine, plaj temizliğine, limanlarımızın temizliğine ve arıtma tesisimizin temizliğine verdik. Arıtma tesisimizde insan boyu otlar vardı. Bütün malzemelerimiz otların, dikenlerin içindeydi. Onların temizliğini yaptık. Depolarımızda, arıtma tesisimizde temizlik yaptık. Çevre temizliğiyle birlikte limanımızın, plajlarımızın temizliğini yaptık.” dedi.

Otel, ilçe turizmine kazandırılacak

Kurucaşile Belediye Başkanı Uğur Güneş, açıklamalarına ilçede uzun yıllardır atıl halde bulunan belediye oteli ile devam etti. Başkan Güneş yaptığı açıklamada 10 yıldır atıl durumda olan ve mülkiyeti Kurucaşile Belediyesi'ne ait olan belediye otelini bulunduğu durumdan kurtararak önümüzdeki sezona halihazır getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Bu kapsamda binadan karot örnekleri alındığını belirten Güneş örneklerin dayanıklılık testinden geçtiğini ifade ederek kardeş belediyelerin destekleri ile oteli yeniden ayağa kaldıracaklarını müjdeledi.

Otel ile birlikte ilçedeki konaklama sorununun ve otelin altında açılacak olan restoran ile de sahildeki restoran eksikliğinin çözüleceğini vurgularken  “Önümüzdeki dönem için Allah nasip ederse en büyük sıkıntımız olan konaklama sorununu çözmek için 10 yıldır atıl durumda olan Kurucaşile Belediyesi'ne ait belediye otelimizi atıl durumdan kurtarıp önümüzdeki sezona halihazır durumda ihaleye çıkartmayı düşünüyoruz. Bununla ilgili çalışmalara başladık. Yenimahalle Belediyemiz dayanıklılık teşhisiyle ilgili ekibini gönderdi. Karot alındı. Otelin projesini de elimize alıp kardeş belediyelerimize, büyükşehir belediyelerimize gidip gerekli destekleri bekleyeceğiz. Sahilimizde bir restoranımız yok. Bugün bir misafirimiz geldiğinde bir tava balık yiyecek, bir restoranımız yok sahilde. Yani hem restoran durumunu çözmüş olacağız hem konaklama durumunu çözmüş olacağız.” ifadelerini kullandı.