'Yeni Türkiye diye yutturmaya çalıştıkları bir enkaz var'

Bayram ziyaretlerine ilişkin bir değerlendirmede bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, 'Esnaftan emekliye, gençlerden ne yazık ki çocuklara kadar herkes bu bayramda da buruk. İsraf şampiyonu, şatafat düşkünü AKP hükümeti sayesinde Yeni Türkiye diye yutturmaya çalıştıkları bir enkaz var. Halkı bayram öncesi bırakın kurban almayı yeni bir kıyafet, çikolata şeker, ikramlık gibi basit ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz hale sokmuş bir hükümet var. İnsanlar torunlarına çocuklarına bayram harçlığı verememenin üzüntüsünü yaşıyor.' dedi.

'Yeni Türkiye diye yutturmaya çalıştıkları bir enkaz var'

Bankoğlu’dan bayram değerlendirmesi

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, Kurban Bayramı süresince Bartın ve ilçelerinde yaptığı ziyaretlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Esnaftan emekliye, gençlerden çocuklara kadar herkesin buruk bir bayram geçirdiğini ifade eden CHP Bartın Milletvekili Bankoğlu “Adaletin paspas gibi çiğnendiği, ekonominin delik deşik edildiği, beceriksiz hükümetin kırk yamalı bohça gibi ülkeyi yönetmeye çalıştığı çok zor ve ne yazık ki tatsız bir bayram geçirdik. Başta Bartın olmak üzere Amasra, Ulus, Abdipaşa ve Kurucaşile’de partimizin il ve ilçe örgütlerinin yetkilileri ve üyeleri ile bayram ziyaretlerinde bulunduk. Esnaftan emekliye, gençlerden ne yazık ki çocuklara kadar herkes bu bayramda da buruk. İsraf şampiyonu, şatafat düşkünü AKP hükümeti sayesinde Yeni Türkiye diye yutturmaya çalıştıkları bir enkaz var. Halkı bayram öncesi bırakın kurban almayı yeni bir kıyafet, çikolata şeker, ikramlık gibi basit ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz hale sokmuş bir hükümet var. İnsanlar torunlarına çocuklarına bayram harçlığı verememenin üzüntüsünü yaşıyor. Kurban kesip dağıtan aileler AKP yüzünden bugün kurban eti bekler hale düşmüş. Çocuklar bayram kutlaması için kapıları çaldığında kuru bir teşekkür ile karşılaşır olmuş.” dedi.

“Bu ülkenin harcayacağı tek günü bile kalmamıştır”

CHP Milletvekili Bankoğlu, 9 günlük bayram tatili sürecinde hükümeti kurnazlık yapmakla eleştirirken “AKP yine en iyi bildiği şeyi yaptı. Bayram sonrası nabız yoklamak için TBMM’ye getireceği ve ‘yeni vergi düzenlemesi’ diyerek süslemeye çalıştığı yüklerin kamuoyundaki tepkilerini izliyor. Bayramlar da dahil halkın endişe duymadan yaşadığı tek gün bırakmadılar. 10 yaşındaki çocuklar bile ekonomiden, gelecek kaygısından bahseder vaziyette ve çoğu kaygı içinde. AKP hükümeti Türkiye’yi içine soktuğu bataktan çıkarsın diye Mehmet Şimşek’ten medet umuyor ama o da Deli Dumrul’u aratmıyor. Kurtuluş Savaşı’nda bile görülmemiş vergileri milletin sırtına yükleyip, saraydan sabır çağrısı yapanlar her şeyin farkında. AKP ile bu ülkenin gideceği bir yol, harcayacağı tek günü bile kalmamıştır. Sağlığından barınmasına, eğitiminden işine milletin sırtına yükledikleri milyonlarca mülteci yüzünden, herkesin ve gelecek nesillerin hayatını her bakımdan kararttılar. Beceriksiz, gerici, talancı ve yandaşça politikaları ile adaleti, eğitimi, tarımı, ticareti, bilimi, kültür ve sanatı kısaca her şeyi mahvettiler. Her kesimden hemşerimizle bayramlaşırken aynı şeyi söyledik. Bu zulüm bitecek. Bu işi halkımızla el ele biz tedavi edecek, Türkiye’yi yine Atatürk’ün izinden giderek CHP olarak biz ayağa kaldıracağız. Önümüzdeki bayramlara umutla gireceğimizi ve hep birlikte güzel geçireceğimize inancım tam.” ifadeleri kullandı. (Haber Merkezi)