Yeni risk haritası yayımlandı!

Bartın'da son durum ve yeni açıklanan tedbirler

Yeni risk haritası yayımlandı!

Sağlık Bakanlığı güncel corona virüsü risk haritası yayımlandı. Yeni tabloda 17 olan kırmızı il sayısı 58'e çıktı. Bartın yeni haritada çok yüksek riskli kategori olan kırmızıya bürünürken sadece Şırnak mavi kategoride yer aldı. Bu tabloya göre Bartın'da hafta sonu sokağa çıkmak yasaklanmış oldu. Kısıtlamalar bu hafta sonu uygulanacak. 


Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ramazan ayında hep birlikte biraz fedakarlık yapacağız" diyerek alınan tedbir kararlarını duyurdu.

* Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21.00 ve sabah 5.00 olarak haftanın her günü devam edecektir

* Kırmızı kategorideki illerde sadece pazar günü uygulanan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması, artık cumartesi ve pazar günü olarak sürecektir.

* Lokanta, restoran, kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye'de %50 kapasite ve belirlenen diğer kurallara uygun şekilde çalışabilecektir.

* Kapanma saati sonrası ve sokağa çıkma günlerindeki paket servis hizmeti mevcut haliyle devam edecektir.

RAMAZAN AYI İÇİN YENİ TEDBİR KARARLARI

* Ramazan ayında ise hep birlikte biraz fedakarlık yapacağız. Bu mübarek ay boyunca ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulayacağız.

* Sadece Ramazan ayı boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetlerini paket servisle sınırlandıracak.

* Yine Ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştirilemeyecektir. Bu uygulamadan etkilenecek lokanta ve kafe gibi işletmecilere mevcut desteklere ilave olarak bazı katkılar sağlayacağız.

* Nisan ve mayıs aylarında normalleşme ve ücretsiz izin uygulaması kapsamında sigorta primi desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarımızın da prim yüklerini üstlenecek, ayrıca bunlara kişi başı 1500 TL nakdi ödeme yapacağız.