Yeni adliye sarayı açılışa hazırlanıyor

Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, Bartın'daki yerel ve ulusal basında görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Sohbet havasındaki ziyarette Başsavcı Kaynak, yeni Adliye Sarayının önümüzdeki adli yıl açılışına hizmete girmesinin planlandığını söyledi. Kaynak, Bartın Adliyesindeki dava sayılarında pandemiden dolayı az da olsa düşüş yaşandığını ifade etti.

Yeni adliye sarayı açılışa hazırlanıyor

Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, Bartın’daki yerel ve ulusal basında görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Gazhane Kültür Parkında gazetecilerle buluşan Başsavcı Kaynak, hem sohbet etti hem de gazetecilerin yeni adliye sarayı, pandeminin Bartın Adliyesine etkileri, yeni ceza evi ve mevcut ceza evindeki durumla ilgili sorularını yanıtladı. Yeni Adliye Sarayında şuanda çevre düzenlemesi çalışmaları yapıldığını ifade eden Kaynak, “Yeni Adliye Sarayında çalışmalar devam ediyor. Normalde mart-nisan ayı gibi hizmete girmesini planlıyorduk. Ancak biliyorsunuz Bartın bu aylarda kar yağışı ve yağmurun etkisi altında olan bir şehir. Bu yüzden biraz bu açılışı erteledik. Şuanda çevre düzenlemeleri çalışmaları yapılıyor. Önümüzdeki yeni adli yıl açılışına taşınmayı planlıyoruz. Tabi şuandaki Adliyemiz Bartın’ın ilçe olduğu dönemde yapılan bir bina. Ve artık hem adliye çalışanlarımız hem de savcı ve hakimlerimiz için yeterli gelmiyor. Yeni Adliye Sarayına geçişle birlikte ilimiz daha modern ve daha kullanışlı bir Adalet Sarayına sahip olacak. Mahkeme salonlarımız daha rahat ferah ve daha çalışılabilir bir durumda olacak. Herhangi bir açılış olup olmayacağına dair ise Bakanlığımızla görüşmelerde bulunuyoruz” dedi.

Cezaevinde ise COVİD-19 vakası yok

Yeni cezaeviyle ilgili çalışmaların da devam ettiğini belirten Kaynak, mevcut cezaevinde ise şuanda herhangi bir COVİD-19 vakasının olmadığını ve kapasite sorunu yaşanmadığını kaydetti. Kaynak 2 saatlik sohbetin sonunda gazetecilerle hatıra fotoğrafı da çektirdi.