Tahsin ÖTGÜÇ

ŞEHİT KANIYLA SULANMIŞ BİR ÜLKE

Tahsin ÖTGÜÇ

Birinci dünya savaşının başlangıcı olan 1914 tarihinden itibaren değişik zaman dilimlerinde ülkemiz Türkiye’yi tarih sahnesinden silmek, halkını bağımlı hale getirmek için işgal eden gayri Müslim devletler, emellerine ulaşamayınca bulundukları yerleri terk etmek zorunda kalmışlardır. Ülkemizin her tarafında işgalcilere karşı askeriyle beraber mücadele eden Türk halkı, çok zor olanı başarmıştır. Ülkemizi parsellemeye gelenler, vatanını, milletini, bayrağını canından daha ileride seven, mukaddesat ve onuruna düşkün olan Türk halkının kararlı duruşunun karşısında pes etmek zorunda kalmışlardır. Bulundukları yerleri terk etmek zorunda kalıp giderken ülkemizin kamu binalarını zarar vermemişlerdir. Devletin TBMM ne bomba atmamışlar, sivil halka kurşun sıkmamışlardır. Ancak Türk devletine zarar vermeyi, halkının huzurunu bozup tedirgin etmeyi aklından çıkarmayan dış güçler, emellerine ulaşmak için her türlü tuzakları kurmayı ihmal etmemişlerdir. İşte o tuzaklardan en önemlisi 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemize yapılan darbe teşebbüsüdür. Dış mihraklı olan bu darbe Türk Milletinin göz bebeği olan Türk ordusunun içinden bir avuç vatan hainleri tarafından, devletin uçakları, tankları, silah, araç ve gereçleri kullanarak yapılmıştır.

                 Yıllar boyu dini de kullanarak devletin kılcal damarlarına kadar giren ve devletin mahrem bilgilerini dış güçlere servis etmekten çekinmeyen FETÖ elamanları Pennsylvania’da ikamet eden genel imamın talimatıyla kanun ve hukuk tanımadan akıllarına gelen her şeyi yapmışlardır.  15 Temmuz darbe teşebbüsü tuzağını kuran da aynı zevattır. Ancak bu zevat bir şeyi unutmuş veya aklına gelmemiştir. Kulun iradesinin üzerinde Yaratanın mutlak bir iradesi vardır. Kulun kurduğu tuzağın üstünde Allah’ın kurulan tuzakları imha etme gücü vardır. Allah kuranında şöyle buyuruyor. “Onlar tuzak kuruyorlar. Allah da tuzak kurar. Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır”. Enfal, 30. Kendi çıkarı için 80 milyon Türk halkının milli birlik ve dini bütünlüğünü bozmayı ve geleceğini karatmayı göze alan FETÖ silahlı elamanları İstanbul boğaz köprüsünü 15 Temmuz 2016 tarihinde ulaşıma kapatmışlardır. Halkın sokağa çıkmasını istemeyen ve böylelikle sessiz sedasız yönetimi ele geçirmeyi planlayan mezkûr terör örgütü, halkın duyarlılığı karşısında umduğunu bulamamış geldiği yer olan kışlasına dönmek zorunda kalmışlardır.

                Dünyanın hiçbir yerinde darbe yaparak sivil halka kurşun sıkan, devlet kurumlarını bombalayan, devlete ve millete zarar veren bir örgüt görülmemiştir. Kendi silah arkadaşlarını kendi kirli emellerine uymadıkları için darp ederek etkisiz hale getiren insani değerlerden yoksun vatan hainleri hâlihazırda dünya sahnesinde müşahede edilmemiştir. Üzerinde yaşadıkları vatanın şühedanın kanlarıyla sulandığının idraki içinde olmayan dış güçlerin kölesi olan bu hainler, Türkiye’nin her tarafında halkın kendilerine karşı koymak amacıyla ayaklanmasının karşısında büyük bir hayal kırıklığına uğramışlardır. Aynı zamanda kendilerini kullanan dış güçler de hayal kırıklığına uğramışlardır. Kurulan tuzak başlamadan bozulmuş, Allah Müslüman Türk halkına yardımını ihsan etmiş, Devletin verdiği nimet ve imkânlara nankörlük eden vatan hainlerini rezil ve rüsva etmiştir. Ülkesine gelemeyen her kılıfa giren, kendisini Peygamberden önde gören FETÖ elebaşının direktifiyle hareket eden vatan hainleri dün olduğu gibi, bu gün de, yarın da ve ilelebet kıyamete kadar rezil ve rüsvay olmaya devam edeceklerdir. Allah müminlerle beraberdir.

                Her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmış ve bu yönüyle ecdadımızın bizlere emaneti olan ülkemizin korunup kollanması, üzerinde yaşayan her Türk vatandaşının görevidir. Bu görev her zaman ifa edilmiştir. Aynen 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsünde olduğu gibi. Balkan ve birinci dünya savaşlarında askerine sırtında çocuğu olduğu halde kani arabasıyla mermi taşıyan nene hatunların emanetidir bu ülke. 15 Temmuzda ülkemizi kaosa sürüklemek için darbe yapan FETÖ elamanları önce ecdadına saygısızlık, sonra da devlet ve milletine ihanet etmişlerdir. Bu hainlere en güzel cevabı, Müslüman Türk halkı tankların önlerine yatarak, kurşunlara göğsünü siper ederek vermiştir. O gece Allah’ın Nusret’i Müslümanların üzerine inmiştir. Allah muttakilerle beraberdir. Darbe gecesinde vatanını koruma adına darbeci hainlere karşı mücadele ederken şehit olan kardeşlerimize Allahtan rahmet, kederli ailelerine sabrı cemil niyaz ediyorum. Ruhları şad olsun.  Gazi olan kardeşlerimize acil şifalar, sağlık ve afiyetler diliyorum. Allah, ülkemize ve milletimize zarar vermek için tuzak kurmak isteyen içi ve dış düşmanlara fırsat vermesin inşallah. Müslüman Türk halkına basiret, güç ve kuvvet  nasip etsin.

Tahsin ÖTGÜÇ- Emekli Müftü

Yazarın Diğer Yazıları