Tahsin ÖTGÜÇ

HAK GELDİ BATIL YOK OLDU

Tahsin ÖTGÜÇ

Yeryüzünde yaşantılarını idame ettiren iki sınıf insan vardır. Bunlardan birisi ehli İslam, diğeri ise, gayri İslam. Bu iki topluluk arasında tarih buyunca bir takım sıkıntılar, problemler olagelmiş, her geçen gün değişik adlarda insanların geleceğine güvenle bakmasına mani olabilecek olaylar olmaktadır. Bu olayların içinde çocuklar, kadın, erkek yaşlılar heder olmakta, bazen canlarından ve maşlarından olmaktadırlar. Mazlum ve mazlumlar eğer Müslümanlar ise dünya buna seyirci kalmakta, insanlık ölmüş denecek duruma gelmektedir. Yüce Allahın verdiği yaşama hakkı Müslümanlara çok görülmekte, neredeyse Müslümanların yaşamasına lüzum yok, biz yaşayalım onlar yaşamasa da olur diyecekler. Bunu açıktan demeseler de eylemleriyle yapıyorlar. Nerde yapıyorlar, dünyanın her tarafında Allah’a saygısı olmayan insanlıktan nasibini alamamış kafirler Müslümanlara karşı bunu yapmaktalar. Bunlar bir şeyi unutuyorlar, Müslümanların dostu Allah dır. Allah Müslümanlara yardım edeceğini vaad etmiştir. “ Ey müminler siz Allahın dinine göre yaşarsanız Allah size yardım eder ve ayaklarınızı sabit kılar”  Muhammet,7. 

…………….

                İslam ülkelerinin kalkınmasını, ilerlemesini, huzur ve mutluluğunu istemeyen gayri Müslimler, dün olduğu gibi bu gün de orta doğu ve ülkemiz üzerinde bir takım şeytani oyunlar oynamaktalar. Irak,Libya, Mısır ve Suriye’yi yaşanmaz hale getirdikleri gibi ülkemizi de aynı duruma getirmek için insanlık dışı yöntemlere baş vuruyorlar. Müttefikimiz olan ABD, Terör örgütlerine her türlü silah, araç ve gereçlerle donatarak bunlardan ordu kurup, Suriye ve Irak sınırımızı kollayacağını söylemektedir. Onbirbin kilometre yerden gelip Müslümanlara yardım edeceğini söyleyen ABD, ne zaman müminlere yardım etti ki, şimdi yardım etsin. İnsanlara yardım etmek, onların huzur ve mutluluğunu arzu etmek Müslüman’a has bir özelliktir. Müslüman Türk askeri, görevi gereği gittiği her yerde adaleti, insanların huzur ve mutluluğunu temini için canını tehlikeye atarak zor şartlar altında çalışmaktadır. Suriye’nin Afrin, Elbab ve Münbiç bölgelerinde terör örgütlerine karşı başlattığı temizlik harekâtında masum ve mazlum halkın beklentilerine cevap vermeye devam etmekteler.  Bu bölgede halk perişan durumda. Evinden barkından olmuş. Yiyeceği ve sığınabileceği evleri yok. ABD’nin desteği ile orta doğuda cirit atan terör örgütleri, kirli emellerine ulaşamayacaklar inşallah. Yalancının mumu yatsıya kadardır diye bir atasözümüz vardır. Terör örgütlerine destek olan ve yıllardır PKK ve diğerlerini Türk halkının başına bela edenlerin bu kirli oyunları bitme zamanı geldi. Bunlar dünya kamuoyunda perişan ve rezil olacaklar inşallah. Çünkü Hak geldiğinde batıl yok olmağa mahkûm olacaktır. Zira hakkın sahibi Allah tır.

……………

                Allah Suriye’de terör örgütlerine karşı mücadele eden askerlerimize güç ve kuvvet versin. O  bölgede zor durumda hayatlarını idame ettiren tüm Müslüman kardeşlerimize Allah yardım eylesin. Türkiye üzerinde tuzaklar kuran kâfirlerin tuzaklarını imha etsin. Bu gün birlik olma günüdür. Müslümanların düşmanları bellidir. Bu düşmanlar aynı zamanda Allah’ın düşmanıdır. Allah “ Ey müminler benim de sizin de düşmanlarınız olanları dost edinmeyin” buyurarak bu gerçeği beyan etmiştir. Mümtehine, 1. Allahın düşmanları bellidir. Bunlar şeytan ve kâfirlerdir. Bunlardan Müslümanlara dost eli uzatılmaz. Müslümanların huzur ve mutluluğunu istemeyenler, onları zayıf olduğu bir ortamda çeşitli hile ve tuzaklarla geleceklerini perişan edebilirler. Libya’da, Irak, Suriye’de ,Filistin ve diğer İslam beldelerinde olduğu gibi. Müslümanların her zaman uyanık olması gerekiyor. Önce kendi aralarındaki birlik ve beraberliği sağlamaları, düşmanın silahı ile silahlanma, ekonomik yönden güçlü olaya çalışmak gerekmektedir. Kendi kendine yeterli hale gelmek, geleceğe güvenle bakmayı sağlar. Günümüzde olduğu gibi.

 

                                                                                                        Tahsin ÖTGÜÇ

Emekli Müftü

 

 

Yazarın Diğer Yazıları