Güngör Gökdağ

BARTIN'DA, AMERİKA VE İSRAİL'E KUDÜS TEPKİSİ

Güngör Gökdağ

BARTIN'DA, AMERİKA VE İSRAİL'E KUDÜS TEPKİSİ
ABD devlet başkanı Trump'ın, Kudüs kararı sonrasında tepkiler, tüm Türkiye'de çığ gibi büyürken, Bartınlılar da bu duruma sessiz kalmadı. Cuma namazından sonra İHH Bartın Şubesi, AK Parti                 Bartın İl Teşkilatı ve duyarlı olan tüm diğer İslami Sivil Toplum Kuruluşları'nın da iştiraki ve desteğiyle büyük bir eylem düzenlendi. Kudüs vesilesi ile Cuma namazının akabinde, Hükümet Caddesi'nde ki Arap Camii önünde muazzam bir kalabalık toplandı. Amerika ve İsrail'in, Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs'ü işgal ve       zorbalıkla başkent ilan etme planları telin edildi.
…………………..
Bartınlılar, sağlam bir duruşla, tepkilerini gösterip, tüm Müslümanların gözbebeği olan Kudüs'e sahip çıktılar. İsrail tarafından işgaline ve uluslararası hukuk kurallarının ihlal edilmesine duyarsız kalmadılar. İslam dünyasının kanayan yarası olan Kudüs'e el uzatarak, sloganlar ve tekbirlerle ses verdiler, hassasiyetliklerini gösterdiler.
……………………
Arap Camii önünde toplanan halka seslenen konuşmacılar arasında, İHH Bartın Şubesi Başkanı             Selami Ünsal ilgi çekici, güzel bir konuşma yaptı. ABD'nin, İsrail'le aynı statüde işgalin tarafı olduğunu belirterek, Kudüs'ü başkent ilan etmelerinin onaylanmasının mümkün olmayacağını söyledi. İsrail'e karşı her türlü ambargo uygulanıp, politik bir tavır gösterilmesinin artık bir gereklilik olduğunu özellikle vurguladı.
…………………..
AK Parti Bartın İl Teşkilatı'nın da tam kadro olarak hazır bulunduğu eylemde, AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı'da, vurgu ve nükteleriyle çok anlamlı bir konuşma yaptı. Kendisi de, dünyaca ünlü El Ezher Üniversitesi'nden mezun olan Kalaycı, Ortadoğu meselelerini zaten yakinen bilen ve takip eden birisi. Kalaycı, yapmış olduğu konuşmayla, Müslümanlar için kutsal olan ve uluslararası hukuka aykırı olarak, Yahudileştirilmeye çalışılan Kudüs'ün acısını,  yüreğinin en derinliklerinde yaşadığını hissettirdi.
…………………
Kalaycı'nın, kalabalık halk kitlesine yönelik yaptığı konuşmasında; "Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs açıklamasının, insanlık vicdanını yaralayan ve bölgedeki sorunları derinleştiren vahim bir durum olduğunu, Kudüs'ün, tüm Müslüman ların kırmızı çizgisi olup, alınan bu kararın bölgede, barışı ve istikrarı tehdit etmeye yöneleceğini, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husu meti daha fazla artıracağını belirtti.
………………….
İslam'ı engelleyerek, kurguladıkları terör örgütlerini bahane edip, Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenlerin yine hüsrana uğrayacaklarını söyledi. İslam'ın harem-i izzeti olan Kudüs'ü tacize teşebbüs edenlerin, Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle tüm Müslümanlarda Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikileceğini, Türkiye'nin, Kudüs'ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyulan güçlü tepkinin toplum olarak yanında durulması gerektiğini vurguladı.
………………………
Ayrıca dünyadaki tüm Müslümanların, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olan Türkiye'nin çağrısına dikkat kesilerek, Kudüs'e sahip çıkmalarının elzem olduğunu, ABD'nin bu kararının adil olmadığını, Cumhurbaşkanı'nın "dünya 5'ten büyüktür" sözünün haklılığının bir kez daha tecrübe edildiğini ifade etti. Artık tüm dünya Müslümanlarının birbirine kenetlenmesi ve bütünleşmesinin gerektiği, Kudüs davası ve ümmetin vahdeti için herşeyin yapılacağını ve bu kutlu davanın sonuna kadar takipçisi olunacağını belirterek         sözlerini sonlandırdı.
………………………
Milli ve manevi meselelerde,           memleket ve ümmetin ortak meselelerinde her zaman farkındalık oluşturup, duyarlılık meydana getirmesini bilen Bartın İHH, Bartın Anadolu Gençlik Derneği, Özgür-Der Bartın şubesi ve hassasiyetliği olan tüm diğer seçkin sivil toplum kuruluşları takdir etmek gerekir. Bartın, Türkiye ve İslam dünyasının birçok beldelerinde yapılan eylemlerle, yüce Rabbimizin miraca           şahitlik ettirdiği Kudüs'ün, özgürlüğüne de bizleri şahit kılmasını dualarımızla dileyelim.

Yazarın Diğer Yazıları