Güngör Gökdağ

AK PARTİ BARTIN İL BAŞKANLIĞINDA TURHAN KALAYCI DÖNEMİ

Güngör Gökdağ

AK PARTİ BARTIN İL BAŞKANLIĞINDA TURHAN KALAYCI DÖNEMİ
AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Manav'ın yeniden aday olmayacağını açıklaması üzerine, Genel Merkez'in yeni İl Başkanı olarak kimi seçeceği merakla bekleniyordu. 
Partiye aday adayı olarak başvuru yapan 8 kişi içinden, yapılan temayül yoklamasının da değerlendirilmesi sonucunda Ak Parti Genel Merkezi, İl Başkanlığı görevini Turhan Kalaycı'ya verdi. 
Bayrak yarışını kazanan ve zora talip olan Kalaycı önemli bir görevi, sorumluluğuyla beraber devraldı. 
Hiç şüphesiz Ak Parti Bartın İl Teşkilatı'nın yeniden yapılanması ve şekillenmesinde bundan sonra kendisi çok önemli bir rol üstlenecek.
 Başarıyı yakalamak için yola kimlerle birlikte devam edeceğine karar verecek.
 Batı Karadeniz Bölgesi'nin önemli bir şehri olan Bartın'ın şehir yapısı geliştikçe, sorunları da doğal olarak artarak büyüyor.
 Genç nüfus giderek çoğalıyor. 
Yeni istihdam olanakları gibi değişik, farklı çözümlerin gündeme gelmesi gerekiyor. 
Bartın'ın çeşitli sorunlarına çözüm üretilmesinde başkan Kalaycı gayretleriyle önemli bir destek verecektir. 
Geleceğe yönelik güzel temennilerimiz, pozitif beklentilerimiz ne kadar içten olursa olsun her şeyin bir anda eskisinden farklı olarak değişemeyeceğini de Bartınlılar olarak bilmemiz gerekiyor.
 Geçmiş yönetimlerden kaynaklanan mutsuzluk, huzursuzluk yahut kırılganlıklar, hiç şüphesiz yeni bir yönetim, yeni bir bakış açısıyla dilek ve temennilere, yeni hizmet ve beklentilere karşı daha müspet olacaktır. 
AK Parti Bartın İl Başkanlığı'na seçilen Turhan Kalaycı, benim de yakinen tanıdığım çok daha farklı bir profile sahip kalender bir şahsiyettir. 
Gelecekte daha güzel, daha iyi işler olacağına dair beklentilere umut verebilen, Bartınlı hemşerileriyle hemhal olan, onların arasından çıkmış, sorunlarını sorunu olarak gören bir insandır. AK Parti Bartın İl Teşkilatı'nın değişik kademelerinde görevler almış, Bartın'ın sorunlarına vakıf, pozitif bakış açısı ile durumu daha iyiye götürmede çözüm önerileri olan bir insandır. 
Değişim ihtiyacını çok daha önce dillendiren ve bunu hissedip hayata geçirmeye kararlı olan, teşkilatı bir adım daha öteye taşımaya çalışan azimli, inançlı bir insandır.
 Suyun akışını değiştirmeye cehd eden, hizmet için gayesi, amacı olan bir insandır. 
Kalaycı'nın kendisi lise öğrenimine kadar olan eğitimini Bartın'da almış, ardından lisans eğitimi için dünyaca ünlü El Ezher Üniversitesi'ne giderek yüksek tahsilini Mısır'da tamamlamıştır.
 Üniversite esnasında yaşadığı aktif sosyal hayatı ve kurduğu yakın arkadaşlıklar vesilesiyle Ortadoğu ve Arap dünyasını da yakından tanıma fırsatı bulmuştur. 
Eğitimini tekamüle erdirdikten sonra Almanya'da uzun seneler yaşamış, cemiyet başkanlıkları yapmış, Avrupa-Türk Demokratlar Birliği'nde önemli hizmetler vermiştir. 
Avrupa'da yaşadığı dönem içerisinde bütün kıtayı gezip görerek, gözlemleme imkanına sahip olmuş, düşünce dünyasını da Batı ve Doğu ekseninde harmanlayarak genişletmiştir. 
İnsanı olgunlaştıran yaşı değil yaşadıklarıdır.
 Batı dünyasını ve İslam dünyasını değişik kültür ve yaşam tarzlarıyla, farklı inanç ve düşünce çeşitleriyle iyi tanıyan bir kişinin, Bartın'da siyasi bir partide yönetici olması kazanım olarak değerlendirilmelidir. 
Bir çiçekle bahar olmaz belki ama her baharın bir çiçekle başladığı unutulmamalıdır... 
Nereye gideceğini bilmeyen insan, yolun kendisini nereye çıkaracağını da kestiremez. 
Yeni İl Başkanı Turhan Kalaycı, "Bartın'a hizmet etmek için bir nefer olmayı taahhüt ediyor." 
Söylediğini yapan ve yapabileceğini söyleyen yönüyle, ahlak bakımından düzgün olmayan bir şeyin politik açıdan da doğru olmayacağını bilen bir insan. 
Zorluklar karşısında yılmayan, asla pes etmeyen, başarı merdivenlerini çabalayarak tırmanan, inancıyla yükseldiğini bilen, Bartın'a ve Bartınlıya hizmeti kendisine şiar edinen bir insan. 
Meşakkatli ve sorumluluğu yüksek olan bu yeni vazifesinde Turhan kardeşimin seçilmesinin son derece isabetli olduğunu düşünüyor, kendisine tevdi edilen bu kutlu vazifesinde muvaffakiyetler diliyorum. 

[email protected]
Güngör Gökdağ 

Yazarın Diğer Yazıları