Bilgehan BULUT

KASIMDA AŞK BAŞKADIR

Bilgehan BULUT

“Kasımda aşk başkadır” derler ya.

Eee hani?

Yeni aşklar, yeni başlangıçlar, yeni umutlar, yeni heyecanlar nerede? Ya da devam eden aşklarda Ekim ve Kasım arasında ki fark nerede? Kaç gün oldu ne kendimde, ne de başkalarında bir başkalık göremedim.

Yoksa bizi kekliyorlar mı? Aslı astarı olabilir mi? Kasımda aşkı bulduk bulduk, yoksa bütün sene yalnız mıyız? Kasım ayında aşk başkaysa yani üst seviyedeyse diğer aylar ne seviyede? Kafamda deli sorular…

Nereden çıktı bu “Kasımda aşk başkadır” söylemi?

Eskiden kasımda aşk başka değildi, sıradandı. Her şey 2000’li yılların başında orijinal ismi “Sweet November” olan ve dilimize “Kasımda aşk başkadır” diye çevrilip vizyona giren film ile başladı. Aşkın ve duygusallığın dibine vurulan film izlenme rekorları kırdı ve o zamana kadar sıradan olan kasımda aşk, başka oldu. Belki de filmin ismini dilimize çeviren emekçi arkadaş “Tatlı Kasım” diye çevirseydi bugün böyle bir yazı yazıyor olmayacaktım.

Her yılın kasım ayı yaklaştığında bu söylem bir yerlerde karşımıza çıkar. Kimilerinin içine bir umut doğar çünkü insanlar umut etmek isterler. İnsanları yaşatan, hayata bağlayan yegane şey umuttur. Bu yüzden bir şeylere inanmak isterler ve hep bir bahaneleri vardır. Geldi bahar (Mart, Nisan, Mayıs) ayları gevşer gönül yayları, yaz (Haziran, Temmuz, Ağustos) aşkları bizi bekliyor, Merkür bir yerlerden bir yerlere geçiyor Eylülde, Ekimde aşk vaat ediyor… Birbirine benzer bu sözlerin hepsi aynı okun laciverti olsa da aslında iyi, motive edici, gaza getirici bir tarafı da var. Ne de olsa, dünya ilk adımı atmaktan korkan yalnızlarla dolu değil mi?

Bu işin mevsimi, ayı, zamanı olmaz. Doğru insanla yılın on iki ayında da aşk başkadır. Bence kasımdı, aralıktı kasmayın. Hoşlanıyorsanız yürüyün gari.

Konu hakkındaki düşüncelerinizi aşağıdaki e-mail adresine veya instagram hesabına yazabilirsiniz. Diğer görüş ve önerileriniz için de yazabilirsiniz.

e-mail: [email protected]

İnstagram: b.bulut09

 

 

Yazarın Diğer Yazıları