Bilgehan BULUT

HOŞ GELDİN BAHAR

Bilgehan BULUT

Cemreler bir bir düştü. Soğuk ve kasvetli kış günleri sona erdi. İnsanın yaşadığını hatırladığı, nedensiz mutlu olduğu, gözün gönlün açıldığı, hormonların coştuğu, yüzlerin daha bir güldüğü, mevsimlerin en başına buyruğu, en hovardası, en kendini beğenmişi, en cilvelisi…

Bahar geldi.

Bahar yeniden doğuşun simgesidir. Tabiat ananın, doğanın ve her türlü canlının yeniden canlanması ve yenilenmesi demektir. Kuruyan ağaçlar yeşerir, börtü böcekler yuvalarından çıkar, kuşlar cıvıl cıvıl öter, şelaleler çağlar…

Güneş şahanedir, ısıtır ama terletmez. Gökyüzü masmavi, ağaçlar yemyeşil, çiçekler rengarenktir. Doğanın böyle güzel koktuğu başka mevsim yoktur. İnsan çimlere uzanıp hiç bir şey yapmadan saatlerce kalabilir. Serer bedenini çayıra, çimene, yanına da ruhunu uzatır boylu boyunca, kafaya papatyalar, ayaklara da çimenler karışır, zaman durur.

Bahar da evde durulmaz. Güzel hatıralar biriktirmenin mevsimidir. Baharda sevmemek mümkün değildir. İnsanın aklını başından alır. Çiçekler açar, böcekler öter, kırlarda sevgililer el ele yürür. Bahar kalabalıkların mevsimidir. Bahar da yalnız olunmaz. Eğer yalnızsan, yalnızlık daha bir koyar.

Okulu asmanın da en güzel mevsimidir. Güneş tepede, hava ılık, her taraf yemyeşil. Arkadaşlarınla şöyle sahil kenarına gidip yürümek, çimenlere uzanıp mis gibi havayı içine çekmek, doğanın tadına varmak varken, okula mı gidilir. Bahar özgürlüktür.

Bahar,

Sil baştan başlamaktır bazen, hayatı sıfırlamaktır.

Sil baştan sevmektir bazen, her şeyi unutmaktır.

Bazen kederi, hüznü yok saymaktır.

Bazen alıp başını gitmektir, nereye gittiğini bilmezcesine.

Bazen de bir hatıradır,

Almaata’da mesai saatinde işten kaçıp,

bir ağacın altında, bir dostunla çekirdek çitlemektir bazen.

Bahar umuttur. Mutlu olmak için bir umut. Hayatın her şeye rağmen devam ettiğini ve güzel olduğunu hatırlatır. İnsanı harekete geçirmek için cesaret verir.

Bahar size umut versin.

Sevdiğim söz:

“Ben her bahar aşık olmam ama
Her bahar gitmek isterim.
Gittiğim olmadı hiç.
Ama olsun… İstemek de güzel.” – Can Yücel

Konu hakkındaki düşüncelerinizi aşağıdaki e-mail adresine yazabilirsiniz. Diğer görüş ve önerileriniz için de yazabilirsiniz.

e-mail: [email protected]

Yazarın Diğer Yazıları