Yaşlı kadını 'Polisim' diye dolandırdı

Bartın'da kendisini Bartın İl Emniyet Müdürlüğünde görevli polis olarak tanıtarak yalnız yaşayan 80 yaşındaki kadını dolandıran bir kişi, Asayiş Şube Müdürlüğünün Ankara Emniyet Müdürlüğüyle ortak gerçekleştirdiği operasyonla yakalandı. Yaşlı kadının ziynet eşyalarını alan adamın daha önce de bir kişiyi aynı yöntemle dolandırdığı tespit edilirken şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yaşlı kadını 'Polisim' diye dolandırdı

Alınan bilgilere göre; Bartın’da bir kişi,  yalnız yaşayan 80 yaşındaki H.B’yi arayarak kendisini yaşlı kadına Bartın Emniyet Müdürlüğünde çalışan polis gibi tanıttı. Yaşlı kadına “ Adınıza sahte kimlik çıkartılmış, sahte kimlik çıkaran şahıs altın çalmış ve çaldığı altınları sizin evde sakladığını söylüyor, sizdeki altınları incelenmek için almamız gerekiyor” şeklinde konuşan S.Ç, kadının evine geldi ve H.B’den 6 bilezik, 2 yüzük ve 1 küpe olan ziynet eşyalarını alarak evden ayrıldı.

Ankara’da ziynet eşyalarıyla yakalandı

Olayın, Bartın İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğüne bildirilmesi üzerine ise polis hemen harekete geçti. S.Ç’nin dolandırıcılık olayını sadece kendisinin yaptığını tespit eden polis, şüphelinin Adana’ya gitmek üzere Bartın’dan ayrıldığını ve otobüsle Ankara’ya seyahat ettiğini öğrendi. Bunun üzere  Ankara Emniyet Müdürlüğüyle irtibata geçen polis, Ankara Emniyetiyle ortak gerçekleştirdiği operasyonla S.Ç’yi  çaldığı iddia edilen ziynet eşyalarıyla birlikte yakaladı.

Tutuklandı

Ankara’dan Bartın’a gelen S.Ç, Emniyetteki sorgusunun ardından “Nitelikli dolandırıcılık” iddiasıyla  çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderildi.

1 kişiyi daha dolandırmış

Polis, operasyonda ele geçirilen ziynet eşyalarını yaşlı kadına teslim ederken  S.Ç’nin daha öncede Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde 69 yaşındaki Ş.Ç’yi de aynı yöntemle  Ş.Ç’nin 30 bin TL’sini dolandırdığı ve yine 85 yaşındaki yaşlı bir kadını da dolandırmaya çalıştığı öğrenildi.