Yaralar en kısa zamanda sarılacak

Yaşanan sel felaketinin ardından Kumluca'ya bağlı Zafer ve Akören Köylerinde gerçekleştiren hasar tespit çalışmaları sonrasında Kumluca Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Toplantı Salonu'nda Kriz Merkezi kuruldu. Kriz Merkezi'nde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başkanlığında durum değerlendirmesi yapıldı. Bakan Kurum, selden etkilenen vatandaşların yaralarının en kısa zamanda sarılacağını söyledi

Yaralar en kısa zamanda sarılacak

 

“SELDEN ETKİLENEN VATANDAŞLARIN YARALARI EN KISA ZAMANDA SARILACAK”

 

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, beraberinde İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Bartın Valisi Sinan Güner, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can ile Ulus ilçesi Akörensöküler Köyü ve Zafer Köyü’nde selden etkilenen vatandaşlarla bir araya gelirken yetkililerden bilgi aldı.

İlk olarak evini yıkan sel sularına kapılarak kaybolan 80 yaşındaki Arife Ünal’ın ailesiyle görüşen Bakan Kurum, daha sonra Zafer köyüne geçerek incelemelerde bulundu.

Bakan Kurum, Kumluca beldesindeki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda oluşturulan Kriz Merkezi’ne gelerek, sahada çalışmalarını sürdüren ekiplerle toplantı gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Bartın’la birlikte Sinop ve Kastamonu’da da meydana gelen sel nedeniyle tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

“Vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için harekete geçtik”

Bakanların illere dağılarak hızlı bir şekilde koordinasyonu valilikler bünyesinde kurduğunu belirten Bakan Kurum, “Bir taraftan selle ilgili hasarlarımızı tespit ediyor, diğer taraftan da vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere harekete geçiyoruz” diye konuştu.

Bakan Kurum, bu kapsamda Bartın’da incelemelerde bulunduklarını anlatarak, “Devletin tüm kurumları selin olduğu andan itibaren, ki dün gece saat 02.15 sularında metrekareye 318 kilogram yağış düştü. Ulus ilçemiz ve mahalleleri bu selden etkilendi. AFAD, Kızılay, UMKE, jandarma, emniyet birimlerimiz, belediyemiz hızlı bir şekilde vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için harekete geçtik” dedi.

Ekipler arama kurtarma faaliyetleri yürütüyor

Bir vatandaşın sel sularına kapılarak kaybolduğunu aktaran Kurum, “80 yaşındaki Arife teyzemiz için Jandarmamız, AFAD'ımız hem sualtı arama kurtarma hem de JAK ekibimiz faaliyetlerini yürütüyorlar. Hem dere güzergahında hem de baraj gölünde arama çalışmaları yürütülüyor. İnşallah en kısa zamanda Arife teyzemize ulaşmak için çalışmalarımızı yürütüyoruz” ifadesini kullandı.

“Hasar tespitleri yapılmaya başlandı”

Bakan Kurum, hasar tespit çalışmalarının yapılmaya başlandığını aktarırken, şunları söyledi:

“Bu kapsamda hasar tespitleri yapılmaya başlandı. 3 binamız metruk halde yıkık, 3 binamız da ağır hasarlı olarak tespit edildi. Yine vatandaşlarımızın telef olan hayvanlarına ilişkin tespitler, araç gereç ziyanları, yine tarım alanlarındaki hasarların hepsi yarın itibarıyla Bartın ilimizde tamamlanacaktır. Ertesi gün de vatandaşlarımızın zararları çerçevesinde ödemeleri Valiliğimiz koordinasyonunda hızlı bir şekilde yapılacaktır. Yine vatandaşlarımızın ağır hasar gören evlerinin ister yerlerinde ister başka bir alanda Toplu Konut İdaresi Başkanlığımızca yapım çalışmaları yürütülecektir.”

“Hasarlar hızlı bir şekilde giderilecektir”

Yollarda meydana gelen hasalar için Özel İdare ve Karayolları ekiplerinin çalışmalara başladıklarını belirten Bakan Kurum, “Kumluca ilçemizdeki arızalar giderildi, oraya da su verildi. Abdipaşa’da beş bölgenin su hattı sel nedeniyle hasar gördü, iki mahallemize su verildi, 3 mahallemizde de arızalar giderilerek en kısa zamanda bu hasarlar giderilecektir. Şu an itibarıyla yollarımızda hasarlar mevcut, menfez ve köprülerimizde. Hem Özel İdare ve Karayolları ekiplerimiz hasar tespitlerini yaptılar, çalışmalar başlatıldı. Bartın-Karabük ulaşım yolu şu an itibarıyla başka güzergahlardan veriliyor, menfez ve köprülerde meydana gelen hasar nedeniyle. En geç yarın sabah buradaki hasarlar giderilecek ve ulaşıma açılacaktır. Diğer köylerimizi birbirine bağlayan menfez ve köprülerimizdeki hasarlar da hızlı bir şekilde giderilecektir” diye konuştu.

“İnşallah en kısa zamanda hem kayıp Arife teyzemize ulaşacak hem de vatandaşlarımızın yaralarını saracak adımları atacağız.” diyen Kurum, devletin tüm kurumlarıyla birlikte sahada ilk andan itibaren vatandaşların tüm eksiklerini gidermek için çalışmalarını seferberlik ruhu içerisinde yürüttüğünü de sözlerine ekledi.

Bakan Kurum, daha sonra Ulus ilçesi Abdipaşa beldesi Derecik mevkiinde selden etkilenen alanlarda inceleme yaptı.

“Tüm imkanlarımızla seferberiz, hasarları ve zararları gidereceğiz”

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da “Bartın’da Ulus ilçemizin Kumluca ve Abdipaşa beldelerimiz ile bağlı köylerimizde etkili olan sel afeti nedeniyle arayarak geçmiş olsun dileklerini ileten hasarların giderilmesi için tüm imkanları seferber eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ile birlikte sel taşkınından zarar gören köylerimizi ziyaret ettik. Sel taşkınından zarar gören Bartın Kumluca ve Abdipaşa Beldelerimiz ile köylerimizde yaptığımız incelemelerin ardından kriz koordinasyon merkezinde arama kurtarma ve hasar tespiti çalışmalarını değerlendirdik. Tüm imkanlarımızla seferberiz, hasarları ve zararları gidereceğiz. Destekleri için Sayın Bakanımıza çok teşekkür ederim” dedi.

“Durum değerlendirmesi yaptık”

Bölgedeki incelemelerin ve Kriz Merkezi’ndeki toplantının ardından bir değerlendirmede bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da “Kumluca beldemize bağlı Zafer ve Akören Köylerinde gerçekleştiren hasar tespit çalışmalarının ardından Kumluca Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Toplantı Salonu’nda oluşturan Kriz Merkezi’nde Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’un başkanlığında durum değerlendirmesi yaptık. Yapılan tespitler neticesinde sel felaketinin yaralarının sarılması için şu ana kadar yapılan çalışmaları değerlendirerek, yapılması gereken hususlarla ilgili istişare ettik” dedi.

Bakan Kurum, dün sabah da Bartın Valisi Sinan Güner, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı ile birlikte Abdipaşa Yenihan bölgesinde incelemelerde bulunarak vatandaşları ziyaret etti.

 

Yaralar en kısa zamanda sarılacak
Yaralar en kısa zamanda sarılacak
Yaralar en kısa zamanda sarılacak
Yaralar en kısa zamanda sarılacak
Yaralar en kısa zamanda sarılacak
Yaralar en kısa zamanda sarılacak
Yaralar en kısa zamanda sarılacak
Yaralar en kısa zamanda sarılacak
Yaralar en kısa zamanda sarılacak