Yalçınkaya'dan seçmen listeleri çağrısı

'Listelerde adı olmayan oy kullanamayacak'

Yalçınkaya'dan seçmen listeleri çağrısı

Haber Merkezi

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, anayasa değişikliği referandumunda oy kullanacak olan seçmenlerin kimlik bilgileri ve adreslerinin yer aldığı listelerin muhtarlıklarda askıya çıkarıldığını hatırlattı. 16 Nisan’da yapılacak referandumun önemine dikkat çeken Yalçınkaya tüm vatandaşlara listelere bakması çağrısında bulundu.

 CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, anayasa değişikliği referandumunda oy kullanacak olan seçmenlerin kimlik bilgileri ve adreslerinin yer aldığı listelerin muhtarlıklarda askıya çıkarıldığını hatırlattı. Seçmen listelerinin 26 Şubat’a kadar askıda kalacağını ifade eden Yalçınkaya,  “26 Şubat’a kadar tüm hemşerilerimi bağlı oldukları muhtarlıklara veya Yüksek Seçim Kurulu’nun internet sitesindeki (seçmen.ysk.gov.tr) listelere bakmaya davet ediyorum” diyen Yalçınkaya “Bu listelerde adı olmayanlar ya da bilgileri eksik olanlar mutlaka 26 Şubat’a kadar seçim kurullarına itirazda bulunmalılar. Ayrıca, üniversitede eğitim gören ve yurtlarda barınan öğrenci kardeşlerim de aynı zaman içerisinde eğer yurtta kalıyorlarsa yurtların bağlı bulunduğu ilgili nüfus müdürlüklerine bizzat başvurmalı ve tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneğini ve diğer eklerini İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına teslim etmelidir” dedi.

“MUTLAKA SANDIK BAŞINA GİDİN”

Tüm vatandaşlardan 16 Nisan’da mutlaka sandık başına giderek oy kullanmalarını isteyen Rıza Yalçınkaya “Oy kullanmak bir vatandaşlık görevi olduğu kadar çok önemli bir sorumluktur. Önümüzde ‘tek adam’ anlayışını getirecek, ülkemizin ve devletimizin bekasının ve geleceğinin oylanacağı bir referandum bulunuyor. Bütün toplumun haklarını ve geleceğini yakından ilgilendiren bu referandumda; laik, demokratik, hukuk devleti ilkelerinin korunması için, Cumhuriyet ve demokrasiye sahip çıkmak için bütün vatandaşlarımız 16 Nisan’da mutlaka sandık başına gitmeli ve oy kullanmalıdır” şeklinde konuştu.

“SON SÖZÜ HALK SÖYLEYECEK”

Referandumda son sözü halkın söyleyeceğini vurgulayan Yalçınkaya, “Artık karar halkımızda. Son sözü halkımız söyleyecek. Pişman olmamak için önce liste kontrolünü yapmalı, ardından vatandaşlık bilinciyle mutlaka oyumuzu kullanmalıyız” ifadelerinde bulundu.