YALÇINKAYA'DAN DÜNYA YAŞLILAR GÜNÜ MESAJI

'Yaşlılarımızın emekli maaşı yeterli değildir'

YALÇINKAYA'DAN DÜNYA YAŞLILAR GÜNÜ MESAJI

Nevin Özbakan

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Emekli olmaya hak kazanmış olan yaşlıların, ne yazık ki “yarın” kaygısı ile hayatlarını sürdürmeye çalıştıklarını ifade eden Yalçınkaya “Emekli olmalarına rağmen, bu dönemi arzu ettikleri gibi yaşayamamakta, maaşlarının yetersizliği nedeniyle evine ekmek götürmek için çalışarak geçirmektedir” dedi.

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında yaşlıların huzurlu ve sağlıklı bir dönem geçirmeleri için yapılması gerekenleri bir kez daha hatırlanması gerektiğini ifade eden Yalçınkaya, “ Birleşmiş Milletler Teşkilatı, yaşlılara hak ettikleri değerin ve saygının gösterilmesi amacıyla, 1990 yılında 1 Ekim tarihini “Dünya Yaşlılar Günü” olarak ilan etmiştir. Hayat tecrübemiz, bilgi birikimimiz ve bizler için fedakarlığın diğer adı olan yaşlılarımızın huzur, sağlık ve mutlulukla geçirecekleri bir yaşlılık dönemi sağlamak devletimizin en önemli görevlerinden biridir.

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nde yaşlılarımızın huzurlu ve sağlıklı bir dönem geçirmeleri için yapılması gerekenleri bir kez daha hatırlamamız gerekmektedir. Çünkü Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; “Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur” dedi.

“YAŞLI BAKIM EVLERİ ARZU EDİLEN SEVİYEDE DEĞİLDİR”

Emekli olmaya hak kazanmış olan yaşlıların, ne yazık ki “yarın” kaygısı ile hayatlarını sürdürmeye çalıştıklarını belirten Yalçınkaya, “Sevgi ve sabırla bizlere emek veren, toplumsal değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan tecrübeli yaşlılarımızın, bugün ülkemizde yüzlerinin güldüğünü söyleyebilmek çok zordur. Emekli olmaya hak kazanmış olan yaşlılarımız, ne yazık ki “yarın” kaygısı ile hayatlarını sürdürmektedir. Emekli olmalarına rağmen, bu dönemi arzu ettikleri gibi yaşayamamakta, maaşlarının yetersizliği nedeniyle evine ekmek götürmek için çalışarak geçirmektedir. Sosyal devletin bir gereği olan yaşlı bakım evleri, huzurevleri gibi kurumların sayısı da ne yazık ki arzu edilen seviyede değildir” şeklinde konuştu.

“YAŞLILARIMIZ YILIN HER GÜNÜNDE HATIRLANMALI”

Yaşlıların yalnızca bugün değil, yılın her gününde hatırlanması gerektiğini kaydeden Yalçınkaya, “Oysa yaşlılarımızın sorunlarını çözmek, ekonomik, sosyal, kültürel haklara sahip, kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını ve toplumda hak ettikleri yeri almalarını sağlamak, öncelikli olarak devletin ve daha sonra toplum olarak hepimizin sorumluluğudur. Bizleri bu günlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak, onlara saygıyı ve özeni göstermek, hepimizin görevidir. Büyüklerimizi yalnızca bugün değil, yılın her gününde hatırlayarak, onların değerinin bilincinde olarak geçirmeliyiz. Bu bilinçle herkesin üzerine düşen sorumlulukla hareket etmesi, yaşlılarımıza olan vefa borcumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle bütün kıymetli büyüklerimizin yaşamlarını huzur, sağlık ve refah içinde sürdürebilecekleri politikaların öncelikle hayata geçirilmesini diliyor, tüm yaşlılarımızın gününü kutluyor, şükran ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerinde bulundu.