Yalçınkaya'dan 'Adil ve şeffaf' belediye sözü

31 Mart yerel seçim gündemiyle toplanan Parti Meclisinin (PM) ardından beklenen oldu ve CHP, Bartın'daki belediye başkan adaylarını açıkladı. Bir süredir kulislerde adaylığına kesin gözüyle bakılan Muhammet Rıza Yalçınkaya, CHP'nin Bartın Belediye Başkan Adayı oldu. Parti, Amasra'da ise mevcut Belediye Başkanı Recai Çakır'la yola devam etti. CHP, Kozcağız'da Erol Güneş, Abdipaşa'da da Mehmet Şahin'i Belediye Başkan Adayı olarak açıklarken Yalçınkaya'dan ilk mesaj 'Sevdamız Bartın. Tecrübemiz var. Bilgimiz var. Ekibimiz var. Gücümüz var. En önemlisi arkamızda Bartın halkının sevgisi var' şeklinde geldi.

Yalçınkaya'dan 'Adil ve şeffaf' belediye sözü

31 Mart yerel seçim gündemiyle toplanan Parti Meclisinin (PM) ardından beklenen oldu ve CHP,  Bartın’daki belediye başkan adaylarını açıkladı. Bir süredir kulislerde adaylığına kesin gözüyle bakılan Muhammet Rıza Yalçınkaya, CHP’nin Bartın Belediye Başkan Adayı oldu. Parti, Amasra’da ise mevcut Belediye Başkanı Recai Çakır’la yola devam etti. CHP, Kozcağız’da Erol Güneş, Abdipaşa’da da Mehmet Şahin’i Belediye Başkan Adayı olarak açıkladı. Akşam saatlerinde yapılan açıklamanın ardından Yalçınkaya, sosyal medyadan ilk mesajını paylaştı. “Sevdamız Bartın” diyen Yalçınkaya “Sevgili Kadirşinas Bartın Halkı; Sizlerin desteği ve Partimizin takdiriyle Cumhuriyet Halk Partisi Bartın Belediye Başkan Adayı olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu görevi şahsıma tevdi eden Genel Başkanımız Sn. Özgür Özel’e, Partimizin Yetkili Kurullarına, Partimizin Değerli Üyelerine ve her zaman yanımda olan Bartın Halkına gönülden teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerinde bulundu.

“Adil ve şeffaf” belediye sözü

İlk mesajında Bartın halkına “Adil ve şeffaf” belediye sözü veren Rıza Yalçınkaya “Bartın ve hemşerilerimiz için gece gündüz demeden çalışarak, kimseyi ötekileştirmeden toplumun her kesimini kucaklayacağıma ve sizlerin ihtiyaçlarına duyarlı, çözüm odaklı bir yönetim anlayışıyla birlikte, şehrimizin sahip olduğu potansiyeli en üst düzeye çıkararak, adil ve şeffaf bir belediye için söz veriyorum” dedi.

“Arkamızda Bartın halkının sevgisi var”

İlk günkü heyecanla Bartın halkına hizmet için geldiğini kaydeden Yalçınkaya “Sevdamız Bartın. Tecrübemiz var. Bilgimiz var. Ekibimiz var. Gücümüz var.  En önemlisi arkamızda Bartın halkının sevgisi var.  Yine hep birlikte Bartın’da tarih yazıp herkesin yaşamaktan mutlu olduğu bir kenti birlikte oluşturacağız. Çıktığımız bu yolda önce Allah’ıma, sonra halkımıza güveniyorum.  İlk günkü heyecanımız ve Bartın sevdamızla halkımıza hizmet için geliyoruz” şeklinde konuştu.

Çakır’dan partisine teşekkür

Amasra’da adaylığının netleşmesinin ardından bir mesaj da Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır paylaştı. Kendisine gösterilen teveccüh ve duyduğu güven için CHP’ye teşekkür eden Başkan Çakır “Kıymetli hemşehrilerim, benim güzel ailem Amasra’m; Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel öncülüğündeki Parti Meclisimizin takdiriyle Amasra Belediye Başkanlığı’na tekrar aday gösterildim. Partimizin bana gösterdiği teveccüh ve duyduğu güven için teşekkür ediyorum. Benim gibi Amasra’ya hizmet etmek için aday adaylığı cesareti gösteren değerli partidaşlarım Seyhan Bilgin, Bora Işıkal ve Cengiz Akçe’ye aday adaylığı sürecindeki demokratik olgunlukları için müteşekkirim” dedi.

Çakır: “Amasra’mızda partimizin bayrağını indirmeyeceğiz”

Amasra’da CHP’nin bayrağını indirmeyeceğini söyleyen Çakır “Partimizin Bartın Belediye Başkan adayı Muhammed Rıza Yalçınkaya’yı tebrik eder, Bartın Belediye Başkanlığı Aday Adaylık sürecini demokratik şölene çeviren Selim Karakaş’a, Raci Özdemir’e, Murat Kaya’ya teşekkür ediyorum.  Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Amasra’mızda Partimizin bayrağını indirmeyeceğimiz gibi tüm Bartın’da halkın iktidarını sağlayacağız” ifadelerinde bulundu.

Bankoğlu’ndan adaylara başarı dileği

Bartın Belediyesi başta olmak üzere ilçe ve beldelerde belirlenen belediye başkan adaylarına başarılar dileyen CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu da  sosyal medyadan “İl ve ilçelerimiz için belirlenen belediye başkan adaylarımıza başarılar diliyorum. Bartın’da adaylarımızın önce gönülleri kazanacağı ve halka hizmet için geleceği yepyeni bir dönem başlayacak!” paylaşımında bulundu.

Akyol: “Adaylık süreci bitmiş değil”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmalarla ilgili parti binasında basın açıklaması yapan CHP Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol ise gazetecilerin soruları üzerine  partisindeki adaylık süreciyle ilgili “Adaylığı açıklanan arkadaşlarımıza çıktıkları bu yolda başarılar diliyorum. Şuanda adaylaşma süreçleri bitmiş değil. Hasankadı’da adaylık sürecimiz var. Ulus bölgesinde görüşmelerimiz devam ediyor. Kurucaşile bölgemizde 3 adayımız var. Onlarda temayül yoklaması ile belirlenecektir. Adaylaşmama süreciyle ilgili herhangi bir şey yoktur. Her tarafta adayımız vardır. Kumluca bölgemizle ilgili ortak aday çıkartma sürecimiz vardır” dedi.

Genel Başkandan “sokağın sesine kulak verin” talimatı

Akyol, Rıza Yalçınkaya’nın Bartın Belediye Başkan Adayı olmasıyla ilgili de  CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in tüm illerde adaylık sürecinde anket çalışması yürütülmesi ve sokağın sesine kulak verilmesi talimatında bulunduğunu söyledi. İsmail Cem Akyol “Bartın’da da böyle bir çalışma yapıldı. Çalışmalar sonucunda Muhammet Rıza Yalçınkaya’nın adaylaştırılması kararlaştırıldı. Bundan sonra kendisiyle sıkı bir çalışma içinde olup Bartın’ı sosyal demokrat belediyecilik ile kavuşturmak için var gücümüzle çalışacağız” ifadelerinde bulundu.