Yalçınkaya, CHP'den Belediye Başkanı Adayı mı

81 ilin başkanıyla birlikte CHP Genel Başkanı Özgür Özel'le buluşan CHP Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol'a Ankara dönüşü sürpriz ziyaret. 3 dönem CHP'den Bartın Milletvekilliği yapan ve 2018'deki seçimlerde Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından anlaşılamayan bir nedenle milletvekili aday listesinde yer verilmeyen CHP Eski Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Başkan Akyol'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Yalçınkaya'nın 2018'den bu yana parti binasına ilk kez gerçekleştirdiği bu resmi ziyaret ise akıllar o malum soruyu getirdi. Zira kulislerde de bu yönde adı sıkça geçen Rıza Yalçınkaya, önümüzdeki yerel seçimlerde 'CHP'den Bartın Belediye Başkanı Adayı mı?' dedirttirdi.

Yalçınkaya, CHP'den Belediye Başkanı Adayı mı

CHP Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol, geçen günlerde, parti genel merkezinde 81 ilin başkanıyla birlikte CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le bir araya gelmişti. Başkan Akyol daha sonra yine diğer il başkanlarıyla birlikte CHP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisindeki (TBMM) gurup toplantısına katılmıştı. Kürsüden partililere ve milletvekillerine de konuşan Akyol’un Ankara dönüşü ise Bartın’da sürpriz bir ziyaretçisi oldu. 3 dönem CHP’den Bartın Milletvekilliği yapan CHP Eski Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, CHP Bartın İl Başkanlığına gelerek ilçe ve il kongresi sonrası göreve gelen İsmail Cem Akyol ve ekibine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

2018’den bu yana parti binasına ilk resmi ziyareti

Bu ziyaret, Yalçınkaya’nın 2018’den bu yana parti binasına ilk kez gerçekleştirdiği de ilk ziyaret oldu. Hatırlanacağı üzere Yalçınkaya, 2018’deki genel seçimlerde Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından anlaşılamayan bir nedenle milletvekili aday listesinde yer bulamamıştı. Siyasi kulislerde o dönemde Yalçınkaya’nın listede yer almayış sebebi olarak CHP’de dönemin etkin ismi ve kurultayda da Kılıçdaroğlu’nun karşısına genel başkan adayı olarak rakip çıkan Muharrem İnce’ye destek vermesi gösterilmişti. Hatta yine bir ara kulislerde Yalçınkaya’nın CHP’den istifa edip Memleket Partisine geçeceği ve Muharrem İnce’nin ekibinde yer alacağı sözleri de dolaşmıştı. Tüm bu söylemlere rağmen ise Rıza Yalçınkaya, partisi CHP’den istifa etmemiş ve CHP üyesi olarak siyasi çalışmalarına arka planda devam etmişti.

CHP, “Yalçınkaya” mı diyor?

Yalçınkaya’nın uzun bir aradan sonra yaptığı bu ziyaret yine siyasi kulisleri hareketlendirdi. Önümüzdeki yerel seçimlerde CHP’nin Bartın Belediye Başkanı Adayı olarak bir süredir kulislerde adı geçen Yalçınkaya’nın CHP örgütüyle buluşması oldukça merak uyandırırken akıllara “Rıza Yalçınkaya CHP’den Bartın Belediye Başkanı Adayı mı?” sorusunu getirdi.