Yalçınkaya Avukatlar Gününü kutladı

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya bir mesaj yayımlayarak tüm avukatların 5 Nisan Avukatlar Gününü kutladı. Avukatların savunma hakkının temsilcileri olduğunu ifade eden Yalçınkaya, 'Vicdanı, hukuku ve adaleti egemen kılmak için meslek ahlakı ve onuruyla mücadele eden bağımsız savunmanın temsilcisi tüm hukukçularımızı yürekten kutluyorum' dedi.

Yalçınkaya Avukatlar Gününü kutladı

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya bir mesaj yayımlayarak tüm avukatların 5 Nisan Avukatlar Gününü kutladı. Avukatların  savunma hakkının temsilcileri olduğunu ifade eden Yalçınkaya, “Ülkemizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize hedef olarak gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak, ancak hukukun üstünlüğünün sağlanması ve kamu vicdanının kabul edeceği şekilde adaletin eksiksiz olarak tecelli etmesiyle mümkündür.  Avukatlar, savunma hakkının temsilcileridir. Toplumda hukuka, eşitliğe ve adalete duyulan güvenin yüksek olmasında avukatlık mesleğinin önemli bir yeri ve ayrı bir sorumluluğu vardır. Avukatlarımız, bu sorumlukla vatandaşlarımızı sahip olduğu haklar konusunda bilgilendirip haklarının korunmasında onları yönlendirerek yardımcı olmalarının yanı sıra, hukuk ilişkilerin yürütülmesinde önemli görevler üstlenmişlerdir” dedi.

“Avukatlarımıza tarihi bir görev ve sorumluluklar düşmektedir”

Avukatlık mesleğini icra etmenin zorluğunun kelimelerle anlatılamayacağını belirten Yalçınkaya şöyle devam etti:

“Ancak hukukun, adaletin olmadığı bir yerde avukatlık mesleğini icra etmenin zorluğu kelimelerle anlatılamaz. Kuvvetler ayrılığı ilkesinin rafa kaldırılmaya çalışıldığı, yargının yok sayıldığı ülkemizde, hukukun üstünlüğü esası içinde gerek bireylerin gerekse toplumun haklarının korunması noktasında avukatlarımıza tarihi bir görev ve sorumluluklar düşmektedir. İşte bu sorumlulukla tüm avukatlarımızın, savunma mesleğinin varoluş temelini teşkil eden hukuk devleti, hukukun üstünlüğü ve insan hak ve özgürlüklerinin korunması, demokrasi ve özgürlüklerin geliştirilmesi için asli ve yasal görevlerini yerine getireceklerine tüm kalbimle inanıyorum.

“Tüm hukukçularımızı yürekten kutluyorum”

Kuvvetler ayrılığı ilkesi gereğince, devletin üç temel işlevi olan yasama, yürütme ve yargı güçleri mutlak surette hukuk kurallarına bağlı kalmalıdır. Haksızlığın, hukuksuzluğun ve keyfiliğin olağan bir yönetim biçimine getirildiği, parlamenter demokrasinin temelini oluşturan güçler ayrılığı ilkesinin aşındırılarak yok edilmeye çalışıldığı ülkemizde; yargıyı işlevsiz hale getirmeye yönelik girişimler de son yıllarda artmaktadır. Bu girişimlere karşı vicdanı, hukuku ve adaleti egemen kılmak için meslek ahlakı ve onuruyla mücadele eden bağımsız savunmanın temsilcisi tüm hukukçularımızı yürekten kutluyorum. Bu duygu ve düşüncelerle hak ve hukukumuzu korumak için gecesini gündüzüne katarak fedakarca çalışan başta Bartın Barosu avukatları olmak üzere tüm avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”