'Vefatının 60. Yılında Peyami Safa' Etkinliği Düzenlendi

Bartın Üniversitesi Türk Dili Bölümü ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün ortaklaşa düzenlediği 'Vefatının 60. Yılında Peyami Safa' etkinliği yazarın vefat yıldönümü olan 15 Haziran 2021 günü gerçekleştirildi. Bartın Üniversitesi, Türk Dili Bölüm Başkanı Doç. Dr. Can Şen'in yönettiği etkinliğe Fırat Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Fatih Arslan konuşmacı olarak katıldı.

'Vefatının 60. Yılında Peyami Safa' Etkinliği Düzenlendi

“Vefatının 60. Yılında Peyami Safa” Etkinliği Düzenlendi

Bartın Üniversitesi Türk Dili Bölümü ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün ortaklaşa düzenlediği “Vefatının 60. Yılında Peyami Safa” etkinliği yazarın vefat yıldönümü olan 15 Haziran 2021 günü gerçekleştirildi. Bartın Üniversitesi, Türk Dili Bölüm Başkanı Doç. Dr. Can Şen’in yönettiği etkinliğe Fırat Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Fatih Arslan konuşmacı olarak katıldı.

Peyami Safa’nın hayatının önemli noktalarına değinerek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Arslan, yazarın hayatının düşünce dünyasını ve düşünce dünyasının da romanları başta olmak üzere eserlerini nasıl şekillendirdiğini anlattı. Hayat-edebiyat ilişkisi açısından Peyami Safa’nın dikkat çekici bir örnek olduğunu vurgulayan Arslan, yazarın eserlerinde ön plana çıkan yönelimleri de örneklerle belirtti.

Etkinlik Prof. Dr. Fatih Arslan’ın konuşmasından sonra izleyicilerin sorularının cevaplanmasıyla tamamlandı.