Vali Arslan, 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılının ilk ders zilini çaldı.

Atatürk İlkokulu'nda program düzenlendi.

Vali Arslan, 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılının ilk ders zilini çaldı.

Erkan Hızoğlu-Nilay Meryem ÇÖMLEK

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı dolayısıyla Atatürk İlkokulu’nda gerçekleştirilen İlköğretim Haftası kutlama programına katılan Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan ile protokol üyeleri, miniklerin yeni eğitim öğretim yılı heyecanlarına ortak oldu. 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılının sağlıklı, verimli ve başarılı geçmesi, daha güzel, daha sağlıklı okullarda eğitim için gerekli hazırlıkları tamamladıklarını belirten Vali Arslan, eğitim ve öğretimin bir ülkenin en büyük yatırımı olduğu düşüncesi ve bilinciyle, öğrencilerin, öğretmenlerin ve ailelerin yanında ve destekçisi olmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı da yeni eğitim öğretim yılını ve Bartın’ın eğitimdeki başarılarını değerlendirirken 2023-2024 eğitim öğretim yılında, ortaokul ve liselerde ülke genelinde yapılan ortak sınavlarda Türkiye ortalamasının üstünde olduğumuzu söyledi. Öğrencilerin şiirlerini okumaları, halk oyunları gösterisi ve “Atatürk Çocukları” adlı müzikli gösterinin izlenmesinin akabinde ilk ders zilini çalan Vali Arslan, öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek başarılar dilemesinin ardından okul idarecileri ve öğretmenlerle bir araya geldi.

 Bartın’da 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası dolayısıyla Atatürk İlkokulu’nda kutlama programı düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen programa Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Erkan Şahin, Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Uzan, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, Bartın Belediye Başkan Vekili Selim Karakaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı, İl Genel Meclisi Başkanı Turhan Kalaycı, siyasi parti temsilcileri ile birçok protokol üyesi, öğretmenler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan programda Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, bir konuşma yaparak eğitim ordusunun ilimizdeki neferlerine, velilere ve öğrencilere seslendi.

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılının sağlıklı, verimli ve başarılı geçmesi, daha güzel, daha sağlıklı okullarda eğitim için gerekli hazırlıkları tamamladıklarını belirten Vali Arslan, eğitim ve öğretimin bir ülkenin en büyük yatırımı olduğu düşüncesi ve bilinciyle, öğrencilerin, öğretmenlerin ve ailelerin yanında ve destekçisi olmaya devam edeceklerinin altını çizerek şunları kaydetti:

“Yarınlarımız daha aydınlık ve güçlü olacak”

“Yeni bir eğitim öğretim yılına başladığımız bu anlamlı günün coşkusunu ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.

Öncelikle, 2024-2025 eğitim öğretim yılının geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımız, onları geleceğe hazırlayan kıymetli öğretmenlerimiz, okul idarecilerimiz, değerli velilerimiz, ilimiz ve ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Millet olarak en büyük sermayemiz, insan kaynağımız beşerî gücümüzdür. Biliyoruz ki; dünyada söz sahibi olacak, milletimizi ve ülkemizi geleceğe güvenle taşıyacak ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracak bireylere sahip olabilmenin en önemli yolu eğitimden geçmektedir. Bilginin günden güne katlanarak çoğaldığı günümüz dünyasında, öğrencilerimizin çağın gereklerine uygun, bilim ve teknolojiye yatkın, milli ve manevi değerleri özümsemiş, sorumluluk duygusuna sahip bireyler olarak yetişmeleri hepimizin ortak hedefidir.

Eğitim ve öğretim sürekli olarak yenilenmeyi, gelişmeyi, değişime açık olmayı, çalışmayı zorunlu kılan dinamik bir alandır. Çocuklarımızı ve gençlerimizi eğitim imkânlarıyla ne kadar buluşturabilirsek ne kadar iyi yetiştirebilirsek yarınlarımız da o kadar aydınlık ve güçlü olacaktır. Bu anlamda yavrularımızın en güzel şekilde yetiştirilmesi için idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerimize çok büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir.

“Her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum”  

Sevgili öğrenciler;  sizler, bu ülkenin en değerli hazinelerisiniz. Geleceğimizin mimarları olarak her birinizin en iyi şekilde eğitim alması, kendi yeteneklerinizi keşfetmeniz, topluma faydalı bireyler olarak yetişmeniz en büyük hedefimizdir. Eminim ki sizler, sizi en iyi şekilde yetiştirmek için çabalayan öğretmenlerinizin ve ailelerinizin emeğini boşa çıkarmayacaksınız. En büyük dostunuzun iyi ahlak, en güçlü silahınızın bilgi ve en büyük düşmanınızın da tembellik, cehalet olduğunu; başarının, sürekli ve disiplinli bir çalışmanın sonucunda geldiğini asla unutmamalısınız. Sizlere güveniyor ve bu yolda her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum.

“En önemli rehberler sizlersiniz”

Saygıdeğer öğretmenlerimiz; her bir öğrencinin başarıya ulaşmasındaki en önemli rehberler sizlersiniz. Eğitimin sadece bir bilgi aktarma süreci olmadığını, aynı zamanda öğrencilerimize bilgiye ulaşma ve paylaşmanın yollarını gösteren, kişisel gelişimlerini, ahlaki ve sosyal becerilerini de destekleyen bir yolculuk olduğunu biliyoruz. Sizlerin bu süreçteki sabrı, emeği ve özverisi ile her bir öğrencimizin potansiyelini en iyi şekilde ortaya çıkararak çağın gerektirdiği becerilere sahip, özgüveni tam, hedefini bilen bireyler olarak yetiştireceğinize inanıyorum. Yeni eğitim-öğretim yılında da bu yolda göstereceğiniz çabalardan dolayı her birinize şimdiden teşekkür ediyorum.

“Elinizden gelenin en iyisini yapacağınıza inanıyorum”

Değerli velilerimiz; eğitim sadece okulda değil, evde de devam eden bir süreçtir ve çocuklarımızın gelişiminde ve eğitim yolculuklarında sizlerin katkısı son derece önemlidir. Çocuklarımızı yanlış kişi ve ortamlardan uzak tutmak, milli ve manevi değerlerimizi özümsemiş, özgüvenli bir şekilde yetiştirmek, öğretmenlerimiz kadar sizlerin de görevidir. Evlatlarımızın eğitimine katkı sağlamak adına elinizden gelenin en iyisini yapacağınıza inanıyorum. Çocuklarınızın yanında olduğunuz, onlara en iyi koşulları sağlamak için gösterdiğiniz gayret için sizlere de teşekkür ediyorum.

“Gerekli hazırlıklarımızı tamamladık”

Bizler de 2024-2025 eğitim-öğretim yılının sağlıklı, verimli ve başarılı geçmesi, çocuklarımızın daha güzel, daha sağlıklı okullarda eğitim görmesi için gerekli hazırlıklarımızı tamamladık. Eğitim ve öğretimin bir ülkenin en büyük yatırımı olduğu düşüncesi ve bilinciyle, daima sevgili yavrularımızın, emektar öğretmenlerimizin ve kıymetli ailelerimizin yanında ve destekçisi olmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, görevi başında şehit olan öğretmenlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş tüm eğitim neferlerini rahmetle ve saygıyla yad ediyor, tüm öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin yeni eğitim öğretim yılını kutluyor, sağlıklı, huzurlu ve başarılarla dolu bir eğitim öğretim yılı diliyorum.”

Aşcı: “Eğitimdeki gelişmemizi sürdürmeye devam edeceğiz”

Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı da yeni eğitim öğretim yılını ve Bartın’ın eğitimdeki başarılarını değerlendirirken şöyle konuştu:

“Yeni bir eğitim-öğretim dönemine başladığımız bu anlamlı haftada ülkemizin geleceği olan çocuklarımız okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine; öğretmenlerimiz öğrencilerine kavuşmanın mutluluk ve heyecanı içindeler. Velilerimiz de çocuklarının okula başlamasının gururunu yaşıyor. 2024-2025 eğitim-öğretim yılının milletimiz ve devletimiz için hayırlı olmasını diliyor, evlatlarımıza başarı ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum. Bu yıl ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ çerçevesinde eğitim alanında atılan adımları ve geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde ilimizde elde edilen başarıları sizlerle paylaşmak istiyorum.

Millî ve manevi değerler manzumesi ile maddi gelişmenin zirvesini hedefleyen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, eğitimde kaliteyi artırmak, bireylerin potansiyellerini en üst düzeye çıkarmak, öğrencilerimizi değerlerimizle buluşturmak ve ülkemizi geleceğe daha sağlam adımlarla taşımak amacıyla geliştirilmiştir. Bu model, eğitim sistemimizin daha etkin, kapsayıcı ve yenilikçi bir şekilde şekillenmesini sağlayacaktır. Bartın ili olarak, bu modeli benimseyerek eğitimdeki gelişmemizi sürdürmeye devam edeceğiz.

“Gösterdiğimiz çabaların karşılığını alıyoruz”

Bartın ilimizde eğitim alanında elde ettiğimiz başarılar, bizleri gururlandırıyor. 2024 yılında LGS’de 2 öğrencimizin Türkiye birinciliğini elde etmesi bu başarıların sadece bir örneğidir. Öğrencilerimizin başarısını artırmak için gösterdiğimiz çabaların karşılığını alıyoruz. 2023-2024 eğitim öğretim yılında, ortaokul ve liselerde ülke genelinde yapılan ortak sınavlarda Türkiye ortalamasının üstünde olduğumuzu belirtmek isterim. Bu başarı, öğretmenlerimizin özverili çalışmaları ve öğrencilerimizin azmi sayesinde mümkün olmaktadır. Geçtiğimiz yıl, LGS'de yalnızca Fen Bilimleri ve Türkçe derslerinde Türkiye ortalaması üzerinde iken, bu yıl tüm branşlarda ortalamanın üstüne çıkmayı başardık. YKS sonuçlarında da 2023-2024 eğitim-öğretim yılında tüm branşlarda Türkiye ortalamasının üzerinde yer aldığımızı gururla söylemek isterim. Bu başarılar, Bartın’ın eğitimdeki potansiyelini ve gelecekteki hedeflerini de ortaya koymaktadır. Geçen yıl öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla Valiliğimiz öncülüğünde başlattığımız ‘Telefonumu Bırakıyorum, Kitabımı Okuyorum’ okuma projesiyle öğrencilerimize 300 bin kitap okuttuk.

“Bu yıl da projelerimize devam edeceğiz”

Her bir öğrencimiz dönemde 4, yılda toplam en az 8 kitap okudu. Bakanlığımızın bu yıl yayınladığı genelgede her öğrencinin dönemde 2, yılda toplam 4 kitap okuması gerektiği belirtilmektedir. Bu bağlamda, bizler de öğrencilerimiz için ne kadar güzel ve doğru bir proje yürüttüğümüzü bir kez daha anlamış olduk. Aynı şekilde bu yıl da okuma projemize devam edeceğiz. Meslek liselerimiz için yaptığımız çalışmalar neticesinde bu liselerimizin kontenjanlarını yüzde yüz doldurduk. Bu sayede sanayi dallarına ara eleman yetiştirerek öğrencilerimizin meslek edinmelerine, ilimize ve ülkemize faydalı bireyler olarak yetişmelerine imkân sağlamaya çalıştık. Sevgili öğrenciler, sizler geleceğimizin teminatısınız. Eğitimdeki başarılarınız, ülkemizin geleceğini şekillendirecek ve Türkiye Yüzyılı'na damga vuracak gençler sizler olacaksınız. Hep birlikte el birliğiyle yürüteceğimiz yeni projelerle daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Bu vesileyle, İlköğretim Haftası'nın tüm eğitim camiasına, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyor, başarılarla dolu bir eğitim yılı geçirmenizi temenni ederek konuşmama Mustafa Kemal Atatürk' ün sözleriyle son vermek istiyorum. En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur.”

İlk ders zilini Vali Arslan çaldı

Öğrencilerin şiirlerini okumaları, Çaydüzü İlkokulu ve İnönü İnkokulu halk oyunları gösterisi ile “Atatürk Çocukları” adlı müzikli gösterinin izlenmesinin ardından ilk ders zilini çalan Vali Arslan, öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek başarılar dilemesinin ardından okul idarecileri ve öğretmenlerle bir araya geldi.