Uzun, TRT Radyo-1 'Gündem'e konuk oldu

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Türkiye'nin en çok dinlenen radyosu TRT Radyo-1'in 'Gündem' programına konuk oldu.

Uzun, TRT Radyo-1 'Gündem'e konuk oldu

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, TRT Radyo-1’in ‘Gündem’ programında konuk olarak Bartın Üniversitesi ile ilgili merak edilen soruları cevaplandırdı. Tercih dönemine girilmesiyle birlikte aday öğrencilere önerilerde bulunan Rektör Uzun, Bartın Üniversitesinin 9 fakülte, bir yüksekokul, 3 meslek yüksekokulu ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde yer alan programlar hakkında bilgiler verdi.

Rektör Uzun, kaliteli eğitim ve yeni bilgi üretimi noktasında üniversitede nitelikli çalışmaların yapıldığını da belirterek, “Bilimsel çalışmalarla da adından söz ettirmeyi başaran Bartın Üniversitesi, her geçen gün kendini geliştirmeyi başarıyor. Ayrıca Üniversitemiz sadece akademisyenleriyle değil, öğrencileriyle de gururla geleceğe yürümeye devam ediyor. ‘Öğrenci odaklı’ eğitim stratejilerimizle her zaman öğrencilerimizin yanında olarak nitelikli bireyler olmalarını sağlıyoruz. Onları mezun ettikten sonrada yalnız bırakmıyor devamlı yanlarında oluyoruz” dedi.

Bartın Üniversitesinin uzaktan eğitimdeki başarısına da değinen Rektör Uzun, “Bartın Üniversitesinin tüm bileşenleri başarılı bir yılı daha geride bıraktı. Uzaktan eğitim sistemleri aracılığıyla gerçekleştirilen öğrenim büyük bir özveriyle tamamlandı. Önümüzdeki dönem için tüm çalışmalarımızı titizlikle yapıyor ve öğrencilerimize kavuşacağımız günleri heyecanla bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Rektör Uzun, Bartın Üniversitesindeki tüm çalışmaların merkezinde öğrencilerin olduğunu da vurgulayarak “Proje tabanlı öğrenme stratejileri”, “Öğrenci başarıları”, “çift anadal ve yandal imkânları”, “Erasmus ve Mevlana Değişim Programları”, “7+1 ve 3+1 eğitim modeli”, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” ve “Mezunlarla iletişim” gibi başlıklarda da açıklamalarda bulundu.

Rektör Uzun, konuşmasının sonunda aday öğrencileri Bartın Üniversitesine davet ederek, “Başarıyı hedefleyen tüm öğrencilerimizi Bartın Üniversitesi’ne, bu büyük ailenin bir parçası olmaya davet ediyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.