Üniversitenin 2020 ödeneği tam 133 milyon TL
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, TBMM Genel Kurulunda görüşülmekte olan 2020 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısına göre Bartın Üniversitesinin 2020 yılı ödeneğinin 133 milyon 209 bin TL olduğunu açıkladı. Tunç, 'TBMM Genel Kurulunda bu hafta görüşmelerine başlayacağımız 2020 yılı Bütçe Kanunu Teklifine göre, Bartın Üniversitemize 2020 yılı için 133 milyon 209 bin TL ödenek ayırdık' dedi.
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, TBMM Genel Kurulunda görüşülmekte olan 2020 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısına göre Bartın Üniversitesinin 2020 yılı ödeneğinin 133 milyon 209 bin TL olduğunu açıkladı. Bütçe tahminine göre 2021 yılı için 141 milyon 365 bin TL, 2022 yılı için 150 milyon 141 bin TL ödenek öngörüldüğünü belirten Tunç, Bartın Üniversitesi’ne önümüzdeki 3 yıl için bütçeden toplam 424 milyon 715 bin TL ödenek ayrıldığını söyledi.
“20 bin öğrenci hedefimize yaklaştık”
Bartın Üniversitesine ayrılan ödeneklerle yeni kampüs alanındaki fakülte binalarının ve yeni kampüs alanı düzenlemelerinin tamamlanacağını ve üniversitenin 20 bin öğrenci hedefinin üzerine çıkacağını belirten Yılmaz Tunç, “Bartın ilimizin gelişiminde bir lokomotif olan Üniversitemizin büyümesinde emeği olan başta Rektörümüz olmak üzere, akademisyen ve idarecilerimize ve ilimiz yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.
“AK Parti’den önce bu ödeneklerin hayalini bile kuramazdık”
Bu ödenek rakamlarının AK Parti iktidarından önce hayal dahi edilemediğini ifade eden Yılmaz Tunç, “17 yıllık iktidarımız süresince Türkiye´yi 4 kat büyüttük. Bu büyümeden Bartın fazlasıyla nasibini almaya devam ediyor. Bartın´da tamamladığımız 7 milyar lira tutarındaki ve halen devam eden 7 milyar lira tutarındaki kamu yatırımı her şeyi açıklamaya yetiyor” şeklinde konuştu.
“Bartın’ı üniversite ile büyütüyoruz”
Milletvekili Tunç, Bartın Üniversitesini 2008 yılında 3 fakülte ile kurduklarını belirterek, şu anda Mühendislik Mimarlık, İktisadi ve İdari Bilimler, Orman, Edebiyat, Eğitim, Fen, İslami İlimler, Spor Bilimleri ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri olmak üzere 9 Fakülteye sahip olunduğunu, Bartın Meslek Yüksekokulu, Ulus Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslekyüksekokulu olmak üzere 3 Meslekyüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu olmak üzere 1 Yüksekokul ve Eğitim Bilimleri, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimlerden oluşan 3 enstitü ve 14 Araştırma Merkezi ile Bartın Üniversitesinin hızla geliştiğini ve 17 bin 547 öğrenci, 601 Akademik personel, 387 İdari personel, 186 programa ulaşıldığını söyledi.
“1200 dönümlük kampüs alanında yatırımlar devam ediyor”
Tunç ayrıca Ulus İlçesine Meslek Yüksekokulu açtıklarını da dile getiren Tunç Kurucaşile İlçesine de Bartın Meslek Yüksekokulunun Programlarını açtıklarını, Amasra ilçesine fakülte açılması ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini, Kutlubeyyazıcılarda üniversitenin 1200 dönümlük yeni kampus alanındaki Rektörlük binası, Kütüphane, derslikler, labaratuvar binaları ile sosyal tesislerin yapımının tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti.
“Yurt kapasitesini artırdık”
Yılmaz Tunç, yurt çalışmalarıyla ilgili olarak ise önceki akademik yılın başında 2500 kişilik kız öğrenci yurdunun açılması ile birlikte Bartın’da Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu’nun yatak kapasitesinin 4 bin 829’a yükselttiklerini, Üniversite kampüs alanında inşaatı devam eden yeni 1000 kişilik yurt ile birlikte kapasitenin 5 bin 829’a yükseleceğini, Şiremirçavuş mahallesinde İnşaatına başlanan 2800 kişilik erkek öğrenci yurdunun da önümüzdeki akademik yıla yetişeceğini böylece toplam KYK yurt kapasitenin 9 bine ulaşacağını söyledi. Tunç, “Bartın Üniversitesi´nin kurulması ve ardından ayrılan ödeneklerle gelişmesini hızla sürdürmesinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Bakanlarımıza, Rektörümüze ve üniversitemizin yöneticileri ile akademisyenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum” açıklamasında bulundu.