ÜNİAK ve üniversitesi öğrencileri Ulus'ta buluştu

Bartın Üniversitesi ÜNİAK Topluluğu, üniversite öğrencilerine yönelik Ulus ilçesinde doğa yürüyüşü ve piknik düzenledi. Yaklaşık 1000 öğrencinin katıldığı etkinlikte öğrenciler önce Drahna Vadisi ve Ulukaya Şelalesi mevkiinde doğa yürüyüşü yaptı, sonra piknikte gönüllerince eğlendi.

ÜNİAK ve üniversitesi öğrencileri Ulus'ta buluştu

Bartın Üniversitesi ÜNİAK Topluluğu, üniversite öğrencilerine yönelik Ulus ilçesinde doğa yürüyüşü ve piknik düzenledi. Drahna Vadisi ve Ulukaya Şelalesi mevkiinde yapılan yürüyüş sonrası öğrenciler, Ulukaya'daki piknikte doyasıya eğlendi. Pikniğe Bartın Valisi Sinan Güner, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Ulus Kaymakamı Mehmet Sadık Kılıç, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mücahit Demir, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım ve yaklaşık 1000 öğrenci katıldı.

Tekin: “Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var”

Etkinlikte konuşan Bartın Üniversitesi ÜNİAK topluluğu Başkanı Amine Selanay Tekin, "Hepimizin de bildiği gibi 20 aydan bu yana bütün dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs pandemisi nedeniyle bizler de 1 yıl okullarımızdan ayrı kaldık. Alınan önlemler ve aşılama faaliyetleri sayesinde yeni dönemde yüz yüze eğitim görme şansına yeniden kavuştuk. Bizlerde bu kapsamda aynı çatı altında eğitim gördüğümüz siz öğrenci arkadaşlarımızla bu şekilde bir etkinlikte bir araya gelmek istedik. Ülkemizin özellikle son dönemlerde ciddi bir birlik ve beraberliğe ihtiyacı bulunmaktadır. Bu birlik ve beraberliği de gençlerden sağlayarak örnek olmak istedik" dedi.

“Kutlu yolculuğu bizler tamamlayacağız”

Tekin, "Ülkemizin geleceği olan biz gençlerin donanımlı, bilgi ve birikimli olmalarının yanı sıra vatanını ve bayrağını seven gençler olarak yetişmesi hepimizin ortak arzusudur. Türkiye Cumhuriyetimizin muasır medeniyetler seviyesine doğru hızlı bir şekilde yaptığı yolculuğu tamamlayacak olanlar bizleriz. Bunun da yolu önce birlik ve beraberlikten geçmektedir. Düzenlediğimiz etkinliğimizin de birlik ve beraberliğe vesile olmasını tüm kalbimizle temenni ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle bizi bu etkinliğimizde yalnız bırakmayan Valimiz Sayın Sinan Güner'e, AK Parti Bartın Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç'a, AK Parti İl Başkanımız Sayın Turhan Kalaycı'ya, AK Parti Gençlik Kolları Başkanımız Mücahit Demir'e ve gençlerin her zaman yanlarında olan, onlara destekleriniz esirgemeyen AK Parti Tanıtım ve Medya'dan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım'a ve etkinliğimize katılan öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür eder, saygılarımı sunarım." diye konuştu.

Kalaycı: “Emrinize amadeyiz”

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı da yaptığı konuşmasında, "Biz Bartın'da 2 yıldır sizleri çok özledik. Pandemi bizi öğrencisiz bıraktı. İnşallah bunu da yavaş yavaş atlatıyoruz. Ben orta öğretimimi Bartın'da, üniversite eğitimimi de Mısır'da yaptım. Şunu unutmamanızı istiyorum. En değerli günleriniz bu günlerdir. Burada edindiğini arkadaşlıklar daha değerli oluyor. En güzel anılarınız burada yaşanacak. İlerleyen dönemlerde keşke üniversitede olsam diyorsunuz. Bu yüzden bu günlerin değerini bilmenizi istiyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Bizlerde sizleri her zaman bekleriz. İster sorununuzda, ister bir çay içmek istediğiniz parti kapımız her zaman açıktır. Emrinize amadeyiz." şeklinde konuştu.7

Milletvekili Tunç numarasını paylaştı

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da, gençlerin Ulukaya'ya görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Üniversiteye başlayan gençlere de 'hoşgeldiniz' diyen Milletvekili Tunç, "Bartın Üniversitemiz 2008 yılında kuruldu. Benim milletvekili olduğumda ilk kanun teklifi Bartın Üniversitesi'nin kurulması konusunda oldu. Üniversitemiz o günden bu güne hızlıca gelişti ve 18-19 bin öğrenci sayısında ulaştı. Bununla birlikte yurtlarımızı da yaptık ve barınma sorununu hallettik. Şu an barınma sorunu yaşayan hiçbir öğrencimiz yok. Yurtlarımıza başvuran bütün öğrencilerimiz yurtlara yerleşmiş durumdadır. Bulunduğumuz alan da dünyanın 13, ülkemizin de tek PanPARK's üyesi alanıdır. Sizlerden de buranın tanıtımını yapmanızı istiyoruz. Sizlerin de donanımlı bireyler olarak yetişmenizi istiyoruz. Allah sizlerin iyi birer yetişkin olmanızı nasip etin diyorum. Her hangi bir probleminiz olursa, sıkıntınız olursa bana istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. 24 saat herhangi bir sorununuzda yanınızdayım. Bunu bilmenizi istiyorum" diye konuştu. Milletvekili Tunç daha sonra öğrencilere cep telefonu numarasını verdi.

Güner: “Sizlerin yanınızdayız”

Bartın Valisi Sinan Güner'de yaptığı konuşmada, Türkiye'nin donanımlı ve pırıl pırıl gençlere ihtiyacı olduğunu söyledi. Gençlerin hem aleleri, hem de ülke için büyük önem arz ettiğini kaydeden Vali Güner, "Sizler devletimizin, milletimizin umudusunuz. Sizleri işlerde, hayırlı yerlerde, mesleki ve kişisel gelişimde görmek istiyoruz. Sporda, sanatta, bilimde, eğitimde görmek istiyoruz. Devletin ve milletin hizmetinde, kendiniz için, aileniz için hayırlı işlerde bulunmanızı temenni ediyoruz. Baktığımızda da bu ışığı sizlerde görüyoruz. Sizlere takılan sıfatlar olduğunu görüyoruz. Ben bu bütün söylenenleri reddediyorum. Sizlerden çok umutluyuz." dedi. 

“Kapımız sizlere her zaman açık”

Gençlerin her zaman yanlarında olduklarını kaydeden Vali Güner, "Ben de vali olarak gençler neredeyse her zaman onların yanlarında olmaya çalışıyorum. Bu kapsamda son olarak 3 bin kişilik öğrenci yurtlarındaki öğrencilerimizle buluştuk. Onların taleplerini aldık. Aldığımız talepleri de ilgili bakanlıklara, kamu kurumlarına ve belediyelere anında ilettik. Taleplerin de bizzat takipçisi olacağım. Yine aranızda bizimle görüşmek isteyenler olursa kapımız sizlere her zaman açıktır. İstediğiniz zaman gelip taleplerinizi iletebilirsiniz. Sizlerden de çok iyi yetişmiş bireyler olmanızı bekliyoruz. Bu topluma yabancı olmayan, bayramını, adetini, kültürünü bilen, vatanına bayrağına bağlı bireyler olarak kendinizi yetiştirmenizi istiyoruz" diye konuştu.

ÜNİAK ve üniversitesi öğrencileri Ulus'ta buluştu
ÜNİAK ve üniversitesi öğrencileri Ulus'ta buluştu
ÜNİAK ve üniversitesi öğrencileri Ulus'ta buluştu
ÜNİAK ve üniversitesi öğrencileri Ulus'ta buluştu
ÜNİAK ve üniversitesi öğrencileri Ulus'ta buluştu
ÜNİAK ve üniversitesi öğrencileri Ulus'ta buluştu
ÜNİAK ve üniversitesi öğrencileri Ulus'ta buluştu
ÜNİAK ve üniversitesi öğrencileri Ulus'ta buluştu
ÜNİAK ve üniversitesi öğrencileri Ulus'ta buluştu
ÜNİAK ve üniversitesi öğrencileri Ulus'ta buluştu