ULUSLARARASI KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI

Kitapseverlere kapılarını açan 24. Uluslararası Kitap Fuarında konuşan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın 'Bireylere olduğu kadar toplumlara da ayna tutan eğitim, kültür ve sanat insanoğlu için tarihin her döneminde vazgeçilmez, kitaplar ise yol gösterici olmuştur' derken Bartın Valisi Sinan Güner de 'Büyük illerde düzenlenen fuarları bilen ve gezen birisi olarak bugün burada düzenlenen bu fuarımızın da çok önemli bir fuar' ifadelerinde bulundu.

ULUSLARARASI KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI

Bartın Belediyesi tarafından her yıl düzenlenerek geleneksel hale gelen ve tüm ülkeye hitap eden Bartın Belediyesi 24. Uluslararası Kitap Fuarı, kapılarını kitapseverlere açtı. Belediye Sosyal Tesislerindeki açılışa Bartın Valisi Sinan Güler, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak protokol üyeleri, Bartın Belediyesi personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı. 1997 yılında ilki gerçekleştirilen ve bu yıl söyleşiler ve imza günleri ile uluslararası düzeyde konuklarını ağırlayacak olan fuar 25 Kasım–1 Aralık 2021 tarihleri arasında 7 gün süre ile Belediye Sosyal Tesislerinde açık kalacak. 12 yayın evi, 14 söyleşi konuğu(şair, yazar, bilim insanı) ve kitapseverlerin katıldığı fuarı kitapseverler 10.00 ile 21.00 saatleri arasında ziyaret edebilecek.

Akın: “Bir ilin kültürel gelişimi açısından fuarların açılması çok önemli”

Sosyal Tesislerde yapılan töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, düzenlenen fuarın önemine değinerek, emek veren herkese teşekkür etti. Başkan Akın; “Kitap fuarımız için yurtdışından ve ülkemizin değişik illerinden gelerek bugün aramızda bulunan dostlarımız, değerli basın mensuplarımız, değerli kitap dostlarımız hoş geldiniz. Yerel yönetimlerin kültüre, sanata sahip çıkması gerekliliği bilinciyle belediyemizin düzenlediği etkinlikler arasında bulunan, 2019 yılında pandemi sürecinden dolayı zorunlu olarak ara verdiğimiz Kitap Fuarını bu sene 24. kez düzenliyoruz. 1997 yılında Oğuz Pir Ağabeyimizin belediye başkanlığı dönemde başlayan kitap fuarımızın bugün 24’üncüsünü düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bir ilin kültürel gelişimi açısından fuarların açılması çok önemli. Okuma kültürünün yaygınlaştırılması ve meraklı okurların yeni yayınları keşfetmeleri için bu tür etkinlikler önemli bir fırsat oluşturuyor. Bu etkinliğin başlangıcında ve devamlılığında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Fuarımızda bu yıl 12 yayınevimiz 14 söyleşi konuğu yer alıyor. 7 gün boyunca sürecek olan kitap fuarımızda çeşitli söyleşiler ve etkinlikler yapılacak. Tüm vatandaşlarımızı fuarımıza ve etkinliklerimize davet ediyorum” dedi.

“Kitaplar yol göstericidir”

Okumanın önemine değinen Akın; “Hz. Muhammet’e gönderilen ilk sure “Yaratan Rabbinin adıyla oku” olmuştur. Okumak, öğrenmek, insan yaşamının uyum ve denge içinde kurulabilmesinde büyük önem taşımaktadır. Eğitim, kültür ve sanatla ilişki içinde olmak bireyin kendisini tanımasına, kişiliğini geliştirmesine yardımcı olduğu gibi, ortak duygu ve düşünceler oluşturarak, paylaşımı güçlendirmekte, bireylerin birbirine karşı anlayışlı, hoşgörülü saygılı olmasına ortam hazırlamaktadır. Bireylere olduğu kadar toplumlara da ayna tutan eğitim, kültür ve sanat insanoğlu için tarihin her döneminde vazgeçilmez, kitaplar ise yol gösterici olmuştur. İnsan olmanın, yaşamanın, gelişmenin, hep ileri ve aydınlığa yürümenin en anlamlı göstergelerinden sayılan kültür ile toplumlar güç kazanmış, zorlukların üstesinden gelmeyi başarmıştır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin, özgüveni yüksek, olgun bireylere dönüşmelerinde kültür ve sanatın en etkin araç ve yöntemlerden olduğuna inanıyor, belediye olarak bu tür etkinlikler ile onları destekliyoruz” diye konuştu.

“Tüm etkinlikler ücretsiz”

Akın; “Bugün açılışını yaptığımız ve 1 Aralık akşamına kadar sürecek olan 24. kitap fuarımızda yazarlarımız, şairlerimiz ve bilim insanlarımız söyleşileri ile Bartınlılarla beraber olacaktır. Geniş bir içerik yelpazesiyle hazırlanan programı umarım Bartın’da yaşayan herkes daha çok katılımla sahiplenir. Tüm etkinlikleri ücretsiz olan Kitap Fuarı etkinliklerine gösterilen ilgi her yıl heyecanımızı daha da artıracaktır. Aydınlığın penceresinden bakmayı ilke edinen, Cumhuriyetin Aydınlık Yüzü Bartın’da, “Kitapla Aydınlığa” sloganı ile başlayan bu etkinliğimizde bizlere destek veren bütün dostlarımıza, katılımcılara ve sizlere çok teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Güner: “Bu güzel etkinlikte bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum”

Başkan Akın’ın konuşmasının akabinde kürsüye gelen Bartın Valisi Sinan Güner ise fuarın düzenlenmesindeki emek ve katkılarından dolayı Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’a teşekkür etti. Vali Güner, konuşmasında; “Bartın ilimizde bu benim 4. Fuarım. Bir kez daha sizlerle bu güzel etkinlikte bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Her sene fuarın davetiyesi elime ulaştığında etkinlik çeşitliliğinin ve katılımın arttığını memnuniyetle görüyorum. Büyük illerde düzenlenen fuarları bilen ve gezen birisi olarak bugün burada düzenlenen bu fuarımızın da çok önemli bir fuar olduğunu belirtmek isterim. Bu nedenle fuarın düzenlemesinde ki emeklerinden dolayı başta Belediye Başkanımız Sayın Cemal Akın olmak üzere ekibine teşekkür ediyorum. İlimize teşrif eden sanat ve kültür insanlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Gerçekten bu boyutta bir kitap fuarı düzenleniyor olması, o ilin gelişmişliğinin ve kültür şehri olduğunun kanıtıdır. Ben bu etkinliklere katılmaktan büyük gurur duyuyorum. Fuarın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde ifade etti.

Onur plaketleri takdim edildi

Başkan Akın’ın konuşmasının ardından Onur Plaketlerinin ve Vefa Plaketlerinin takdimi yapıldı. Kuvayi Milliye'nin örgütlenmesinde öncülük eden ve 1919 yılında Bartın Kaymakamlığı görevinde bulunan Ahmet Durmuş Evrendilek’in torunu, Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi(VEKAM ) Direktörü,   Akademisyen Prof. Dr. Filiz Yenişehirlioğlu’na ve Ankara Büyülü Fener Sinemaları’nın kurucusu Bartınlı İrfan Demirkol’a onur plaketleri takdim edildi. Açılış törenine katılamayan Gazeteci Yavuz Donat’a ise plaketi söyleşisi sonrası Cumartesi günü takdim edilecek.

Vefa plaketleri takdim edildi

Bartın Belediyesi Kitap Fuarı’nı 1997 yılında ilk kez düzenleyen, Bartın Belediyesi'nde 13 Nisan 1991 ile 11 Ocak 1999 tarihleri arasında 36, 37 ve 38. başkan olarak görev yapan Mehmet Oğuz Pir’e ve Bartın Belediyesi Kitap Fuarı Logosunu tasarlayan Bartınlı sanatçı, emekli öğretmen Ersoy Kantarcıoğlu’na Vefa Plaketleri takdim edildi. Bugün aramızda olamayan Yazar Mustafa Kademoğlu’nun plaketi ise temsilen Bartınlı Söz Yazarı Tarık Çıtak’a verildi.   Plaket taktiminin ardından Bartın Belediye Başkan Cemal Akın protokol üyeleri ile fuar alanını gezerek kitapları inceledi. Kitap Fuarı Açılış Töreni Bartınlı sanatçı, emekli öğretmen Ersoy Kantarcıoğlu’na ait “Terapi Art” Resim Sergisi Açılışı ile sona erdi.

BARTIN BELEDİYESİ 24. ULUSLARARASI KİTAP FUARI PROGRAMI ŞU ŞEKİLDE;

27 KASIM 2021 CUMARTESİ

Söyleşi-İmza

Yavuz Donat – Şebnem Bursalı “Dünden Bugüne Türkiye”

Belediye Cep Sineması Saat:14.00

Söyleşi-İmza

Gülderen CANYURT “İnsan ve Şiddet”

Belediye Cep Sineması Saat: 17.00

Konser

Bartın Üniversitesi Müzik Kulübü

Millet Bahçesi   Saat: 19.30

28 KASIM 2021 PAZAR

Atölye

“Uluslararası Öğrenciler Perspektifinden Bartın”

Organizasyon: Gençlik İçin Hareket Derneği

Belediye Cep Sineması Saat: 11.00

Belgesel Gösterimi

“Meçhul Tutsaklar’ın Bilinir Olma Mücadelesi ve Türk Medyasında Kıbrıs”

Hüseyin TURAN – Cem KAR

Belediye Cep Sineması Saat: 14.00

Söyleşi

Aykan SAĞ “Kukla ve Çocuk”

Belediye Cep Sineması Saat: 16.30

29 KASIM 2021 PAZARTESİ

Söyleşi-İmza

Oral YILMAZ “Sonuna Kadar Git”

Belediye Cep Sineması Saat: 16.00

 Gençler Şiirle Yarışıyor

“Yunus Emre”

Organizasyon: Genç Gönüllüler Derneği

Belediye Cep Sineması Saat:19.30

30 KASIM 2021 SALI

Söyleşi-İmza

Emrah Bilge MERDİVAN “Öykü Bizim Neyimiz Olur”

Belediye Cep Sineması Saat: 14.00

 Söyleşi-İmza

Aysel YALÇIN “İşgücü Göçünün 60. Yılına Bakış”

Belediye Cep Sineması Saat:16.00

 Söyleşi

Todur Zanet “Vatan Sevgisi”

Belediye Cep Sineması Saat: 18.30

1 ARALIK 2021 ÇARŞAMBA

Söyleşi – İmza Günü

Hayati İNANÇ Can Veren Pervaneler “Hayata Şiirden Bakmak”

Belediye Sosyal Tesisleri Saat: 18.30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ULUSLARARASI KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI
ULUSLARARASI KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI
ULUSLARARASI KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI
ULUSLARARASI KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI
ULUSLARARASI KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI
ULUSLARARASI KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI
ULUSLARARASI KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI
ULUSLARARASI KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI
ULUSLARARASI KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI