Ulus ve Kurucaşile yerleşkeleri dezenfekte edildi

Bartın Üniversitesi'nde Ağdacı ve Kutlubey yerleşkelerinin ardından Ulus ve Kurucaşile'de yer alan yerleşkeler de dezenfekte edildi. Koronavirüs (KOVİD – 19) pandemisine karşı gerçekleştirilen çalışmalar belli aralıklarla sürdürülecek.

Ulus ve Kurucaşile yerleşkeleri dezenfekte edildi

Bartın Üniversitesi’nde uzaktan eğitim sistemine geçilmiş olmasına rağmen Koronavirüs (Kovid-19) pandemisiyle mücadele kapsamında dezenfekte çalışmalarına ara verilmeden devam ediliyor. Ağdacı ve Kutlubey yerleşkelerinin ardından Ulus ve Kurucaşile’deki yerleşkelere geçen ekipler, buradaki çalışmalarını tamamladı. İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan ekipler Koronavirüs (Kovid-19) kapsamında çalışmalarını belli aralıklarla tekrarlayacak.

Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ürünleri kullanan dezenfekte ekibi, tüm ortak kullanım alanlarında oluşabilecek bakteri ve virüs tehditlerini en aza indirmek amacıyla büyük gayret sarf ediyor. Ekipler çalışmalarını özel koruyucu elbiseleri, maske ve eldivenleri giyerek aldıkları önlemin ardından gerçekleştiriyor.

Üniversitedeki tüm alanların büyük bir gayretle dezenfekte edildiğinin altını çizen Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Bünyemizde kurduğumuz ekipler dezenfekte çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Cumhurbaşkanlığımız, Sağlık Bakanlığımız ve YÖK koordinasyonunda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla tüm eğitim-öğretim ve araştırma alanlarımızda sıkı önlemler almaya gayret gösteriyoruz. İnanıyorum ki ülke olarak evde kalarak ve bakanlığımızın tavsiyeleri doğrultusunda hareket ederek bu süreci hep birlikte aşacağız ve birlikte başaracağız. Bu noktada öğrencilerimizi gösterdikleri hassasiyet dolayısıyla kutluyor, onların uzaktan eğitimlerine devam etmeleri ve ‘Sanal Kütüphane’ uygulamamızla milyonlarca elektronik kaynağa ulaşarak verimli zaman geçirmeleri için de durmadan çalışıyoruz” dedi.