Ulus'ta Doğa Festivali coşkusu yaşandı

Ulus'un ilçe oluşunun 80. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Ulus Doğa Festivali, geniş katılımlı etkinlikleriyle unutulmaz anlara sahne oldu. Eğlencenin doruğa çıktığı konserlerin ardından festival programı sona ererken etkinliklere katılan vatandaşlar doyasıya eğlendi.

Ulus'ta Doğa Festivali coşkusu yaşandı

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Ulus’un İlçe oluşunun 80. Yıldönümü kapsamında düzenlenen Doğa Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Festivalin ilk günü olan 8 Ağustos tarihinde “Ulus İlçesinde yerleşim adları” konulu söyleşi düzenlendi. 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu Salonunda saat 14:00’da başlayan söyleşinin konuşmacıları Prof. Dr. Cevdet Yakupoğlu ile Prof. Dr. Adem Karakaş oldu.

Programa Kaymakam Fırat Kadiroğlu, Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Mesut Güzelsoy, İlçe Emniyet Amiri İsmail Alaca, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Uğur Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Levent Ok, İlçe Müftüsü Mahmut Yegin, ilçe protokolü ve birçok vatandaş katıldı.

“Ulus İlçesinde Yerleşim Adları” konusunu ele alan söyleşi, alanında uzman isimler olan Prof. Dr. Cevdet Yakupoğlu ve Prof. Dr. Adem Karakaş’ın katılımlarıyla gerçekleşti.

Kaymakam Fırat Kadiroğlu, etkinliğin önemini vurguladı ve Ulus’un kültürel değeri üzerine düşüncelerini paylaştı.

Yerleşim adlarının tarihi ve coğrafi bağlamda nasıl şekillendiğinin konuşulduğu etkinlikte, katılımcılara bölgenin köklü geçmişi hakkında önemli bilgiler aktarıldı.

Festival kapsamında düzenlenen bu tür etkinlikler, yerel kültürü tanıtmak ve toplum bilincini artırmak adına büyük bir fırsat sunarken katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği söyleşide, geçmişin günümüze nasıl ışık tuttuğu ve yerleşim adlarının taşıdığı anlamlar derinlemesine tartışıldı.

Sporcuların çekişmeli performanslarıyla büyük ilgi gördü

Festivalin 2. Gününde Festival Yürüyüşü düzenlenirken ardından Geleneksel Karakucak Güreşlerinin startı verildi.

Kuran-ı Kerim Tilavetinin ardından başlayan ve izleyenlere büyük heyecan sunan Karakucak Güreşleri Hasandede Türbesinde gerçekleşti.

Festival programını takip eden isimler arasında AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Ulus Kaymakamı Fırat Kadiroğlu, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan da vardı.

Halkımın yoğun ilgi gösterdiği müsabakalar, sporcuların çekişmeli performanslarıyla büyük ilgi gördü.

Müsabakaların sonunda başarılı pehlivanlara ödüllerini vererek tebrik eden Başkan Uzun, güreşin ata sporumuz olduğunu ifade ederek, karakucak güreşinin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için bu etkinliklerin önemli olduğunu belirtti.

Doğa Festivali Etkinliğinin 2. Günü programı protokol üyeleri ve güreşçilerin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Toplu sünnet şöleni gerçekleştirildi

Festivalin 3. Gününde düzenlenen sünnet şenliği de hem çocukların hem de ailelerinin yıllarca unutmayacağı anılar arasına girdi.

Ulus Doğa Festivali 3. gününde etkinliklerle devam ediyor. Festival programı kapsamında ilçede toplu sünnet töreni düzenlendi.

Törene, Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Ulus Kaymakamı Fırat Kadiroğlu, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, İl Jandarma Komutanı Albay Ersin Aslan, İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Mesut Güzelsoy, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Tğm. Mert İbrahim Koca ve İlçe Emniyet Amiri İsmail Alaca, il-ilçe protokol üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Mehter takımının gösterisiyle başlayan etkinlik büyük beğeni topladı.Etkinlik boyunca çocuklara özel aktiviteler gerçekleştirildi. Pamuk şeker ikramı da yapılırken, sevimli hayvan kostümleri giymiş animatörler çocuklarla dans etti. Minikler etkinlik boyunca eğlence dolu vakit geçirdi.

“Bizim için büyük bir onur”

Belediye Ziyaretçi Merkezi’nde büyük bir coşku ile gerçekleştirilen sünnet şöleninde Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, “Bugün, geleceğimizin teminatı olan 29 çocuğumuzun sünnet merasimini kutlamak için bir aradayız. Bu özel gün, hem çocuklarımız hem de aileleri için unutulmaz anılarla dolu olacak. Toplumumuzda önemli bir yere sahip olan sünnet geleneğini yaşatmak ve bu güzel geleneği sürdürmek bizim için büyük bir onurdur. Çocuklarımızın gözlerindeki mutluluğu ve heyecanı görmek, bizler için en büyük mutluluk ve en büyük gururdur.” dedi.

Başkan Uzun, desteklerinden dolayı Op. Dr. Faruk Öztürk ve Uzm. Dr. Gülhan Kaynar’a, Karabük Bartınlılar Derneği Başkanı Yüksel Korkut ve Yönetim Kurulu Üyelerine, Ulus İlçe Devlet Hastanesi’ni kendilerine tahsis eden İl Sağlık Müdürlüğü ve Ulus İlçe Devlet Hastanesi yetkililerine teşekkürlerini iletti.

Hüseyin Kağıt, sahne aldı

Ulus’un ilçe oluşunun 80. Yıl Kutlamalarının 3. gününde büyük konserler gerçekleşti.

İlçe Kaymakamı Fırat Kadiroğlu, Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, il ve ilçe protokol üyeleri, ilçe ve belde belediye başkanları, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın da yoğun katılımı ile Eski Pazaryeri Meydanında gerçekleştirilen muhteşem konserde Mehteran Ekibi, Ulus Belediyesi Doğa Kent Türk Halk Müziği Korosu, ve Hayatı tesbih yapmışım” şarkısıyla bilinen ve sevilen sanatçı Hüseyin Kağıt, sahne aldı.

Eğlencenin doruğa çıktığı konserlerin ardından festival programı sona ererken etkinliklere katılan vatandaşlar doyasıya eğlendi.

“Ulus’un geleceği her zaman geçmişinden daha güzel olacak”

Ulus Belediye Başkanı olarak ilçeye hizmet etmenin gururunu yaşadığını ifade eden Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, Doğa Kenti Ulus’ta birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir aile olduklarını söyledi.

Her bir köşesine sevdalı olduğu Ulus’ta sevginin ve değişimin ışığında fedakarca çalışan personeliyle canla başla, aşkla, heyecanla çalıştıkları bir yılı daha geride bıraktıklarını dile getiren Başkan Uzun, Ulus’un geleceğinin geçmişinden daha güzel olacağını belirterek “8 Ağustos 1944 yılında ilçe olan Doğa Kenti Ulus’umuzun ilçe oluşunun 80. Yıldönümünü yaşamanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Doğa Kenti Ulus’umuzda bizler birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir aileyiz. Biz Ulus’umuzun her bir köşesine sevdalıyız. Sevginin ve değişimin ışığında fedakarca çalışan personellerimizle canla başla, aşkla, heyecanla çalıştığımız bir yılı daha geride bıraktık. Ulus Belediyesi olarak sizlere hizmet etmeninin gururunu yaşıyoruz. İnşallah Ulus’un geleceği her zaman geçmişinden daha güzel olacaktır. Bu vesile ile Ulus ilçemizde bu zamana kadar görev yapmış, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, daire ve kurum amirleri, il genel meclis üyelerimiz, belediye meclis üyelerimiz, muhtarlarımız ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkür eder, aramızdan ayrılanlara Allah’tan rahmet, yaşayanlara uzun ve sağlıklı ömürler dileyerek Doğa Kenti Ulus’umuzun ilçe oluşunun 80. yıl dönümünü kutluyor, hemşehrilerimiz için hayırlara ve güzelliklere vesile olmasını diliyorum.” dedi.