Ulus için 100 kişi işe alınacak

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Ulus İlçesi için Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 6 ay süreyle çalıştırılmak üzere 100 kişinin işe alınacağını açıkladı. Tunç, TYP kura çekimlerinin ise 14 Eylül'de yapılacağını kaydetti.

Ulus için 100 kişi işe alınacak

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Ulus İlçesi için Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 6 ay süreyle çalıştırılmak üzere 100 kişinin işe alınacağını açıkladı. Tunç sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Sel afetinden etkilenen Ulus ilçemizin belde ve köyleri için Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 6 ay süreyle 100 kişi işe alınacak. İl Özel İdaresi 50 kişi, Ulus Belediyesi 15 kişi, Kumluca Belediyesi 15 kişi, Abdipaşa Belediyesi 20 kişi  alınacak. Başvurular 7-11 Eylül tarihleri arasında İŞKUR’a yapılacak, 14 Eylül’de kura çekilecek, 17 Eylül’de işbaşı yapılacak” dedi.

İşte başvuru şartları!

Kura çekimleri ise İl Özel İdaresi Çok Amaçlı Salonda yapılacak ve saat 10.00’da başlayacak. TYP’den yararlanmak isteyenlerinse şu şartları taşıması gerekiyor:

1-Başvuru tarihi itibariyle son 1 ay işsiz olmak.

2-18 yaşını tamamlamış olmak.

3-Emekli ve malul aylığı almamak.

4-Öğrenci olmamak ve uzaktan eğitim alıyor olmamak.

5-Hane gelirleri 4 bin 238,85 TL’nin altında olmak.

6-Ulus İlçesi, belde ve köylerinde ikamet ediyor olmak.