Ulus Doğa Park Oteli dünyaya açıldı
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı(BAKKA) Genel Sekreter Vekili Elif Acar, Bartın Yatırım ve Destek Ofisi Koordinatörü Osman Bahadır Kalecik, BAKKA temsilcileri ile birlikte Ulus Doğa Park Oteli'ni ziyaret eden Lübnan asıllı sosyal medya fenomeni Salah Chatah, Ulus'un güzelliklerini sosyal medya aracılığıyla tüm dünyaya anlattı.
Sosyal medyadan yakından takip edilen Bartın’a hem yatırımcı hem de turistlerin ilgisi her geçen gün artıyor. Ulus Ulukaya Şelaleleri, Amasra Kuş Kayası, Amasra ağlayan ağaç, Güzelcehisar Lav Sütunlarının sosyal medya fenomenlerinin yaptığı paylaşımlarla bölge ilgi odağı haline geldi. Sosyal medya hesabı Instagram’da 759 bin takipçisi olan Lübnanlı sosyal medya fenomeni Salah Chatah, geçtiğimiz yıl Bartın’a gelerek Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı(BAKKA) Bartın Yatırım Destek Ofisi(YDO) Koordinatörü Osman Bahadır Kalecik, Destek Personeli Ferdi Köse ve Bartın İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Kamil Şen eşliğinde Bartın’ın eşsiz güzelliklerinin tanıtımını yapmıştı. Sosyal medyada Arap dünyasında Türkiye’nin tanıtım ve Türkçe eğitim videolarını yapan Salah Chatah, bu kez de Ulus Doğa Park Oteli’ni ziyaret ederek buradaki güzellikleri tüm dünyaya anlattı. Bartın’ın çok zengin doğa, tarih ve gastronomi değerlerine sahip olduğunu belirten Chatah, yine ilerleyen zamanlarda yeniden Bartın’a gelerek daha çeşitli ve profesyonel çekimler yapmak istediğini ifade etti.
Uzun: “BAKKA bu tür yatırımlarda bizim imdadımıza yetişiyor”
Küre Dağları Milli Parkı içinde yer alan Ulus’un doğa turizmi için bölgeye gelecek olan yerli ve yabancı turistleri ağırlayabilecek güzel bir esere kavuştuğunu belirten Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, “1994-1999 dönemlerinde temelleri atılan ancak mülkiyet kamulaştırma gibi sorunlar nedeniyle aynı zamanda 90’ların koalisyon dönemlerinde hükümetlerin yatırımlara para ayıramadığı dönemlerde çürümeye terk edilmiş bir kamu yatırımı BAKKA ve Ulus Belediyesi’nin işbirliğiyle hayata geçti. Göreve başladığımızda çürümeye terk edilmiş bu projeyi hayata geçirmek istedi. Tabi bu projeyi hayata geçirmek aynı zamanda Belediyemizin kaynağını aşan bir durumdu bu nedenle BAKKA bizim başvurduğumuz bir kuruluşumuz oldu. Sayın Valimiz BAKKA’nın dönem başkanıyken ‘Fırsat bu fırsat. Sayın Valimiz bu projesi değerlendirir.’ dedik ve Sayın Valimiz bu projenin hayata geçirilmesini sağlamış oldu. Bu konuda kendisine çok teşekkür ediyorum. BAKKA bu tür yatırımlarda bizim imdadımıza yetişiyor. Bartın’da da BAKKA önemli turizm yatırımlarını hayata geçirmemizi sağlayan bir kuruluş oldu. Desteklerinden dolayı BAKKA’ya da çok teşekkür ediyoruz.” dedi.
“Turizme ve ekonomiye kazandırıldı”
Ulus’ta 20 yıldır atıl durumda bekleyen Belediye Oteli’ni BAKKA ile birlikte hem turizme hem de ekonomiye kazandırdıklarını belirten Ulus Belediye Başkanı Uzun, restore sürecini de anlatarak “Bu bina uzun yıllar atıl şekilde beklemiş. 2016 yılı Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programı’nda ‘Ulus Belediye Oteli Restorasyonu Projesi’ adıyla hibe destek başvurusunda bulunduk ve proje başvurumuz ilimizin değerli yöneticilerinin de destekleriyle kabul gördü. Yaklaşık maliyeyi 1 milyon 73 bin 706 TL olan projenin yüzde 70’i olan 751 bin 594 lirası hibe desteğiyle, geriye kalan kısmı yaklaşık yüzde 20 artırımıyla beraber Belediye olarak da biz buraya toplam 700 bin lira ilave destek verdik. Yani Belediye bütçesiyle BAKKA’nın bütçesi neredeyse eşit. Belediyemizin de kaynaklarını oldukça zorladık. Bu konuda Ulus halkının da bize gösterdiği sabırdan dolayı teşekkür ediyorum. Bu proje gerçekten önemliydi. Otele verdiğimiz destekten dolayı Ulus’ta belki bazı yolları, parkları geciktirdik ama inşallah hükümetimizin vereceği desteklerle biz bunları da tamamlayacağız. 13 Ocak 2017’de Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’yla bu projenin sözleşmesini yaptık ve ihalesi de 14 Temmuz’da gerçekleştirildi ardından da ilgili yüklenicilerle sözleşmeyi imzaladık. Sonrasında ise 21 Ağustos’ta yüklenici firma 31 Ocak 2018 tarihi itibariyle işlerini tamamladı. Yapım işimiz güçlendirme ve onarımdan ibarettir. Toplam inşaat alanı da 4 bin 205 metrekaredir. Otel binası 33 oda, 3 süit oda olmak üzere toplam 75 yataklıdır. Otelimizde yüzme havuzumuz da bulunmaktadır. Çok amaçlı salonumuz da 750 kişilik kapasitededir. Bölgemizin turizmine ve ilçemizin ekonomisine büyük bir katkı vereceğini düşünüyoruz.” diye konuştu.
“Ulus son zamanlarda çok eserler kazandı”
Ulus’un her alanda geliştiğinin altını çizen Belediye Başkanı Uzun, Bartın halkını Ulus’a davet ederek “Bartın turizm anlamında potansiyeli çok yüksek bir ilimiz. Özellikle doğa turizmi açısından çok güzel bir potansiyel var bu bölgede. Bartın’ın 59 kilometrelik sahil şeridi var. Tarihi turistik yerleri var. 3 bin yıllık tarihi geçmişi olan Amasra’sı var. Tarihi evleri var. Sahili dışında ırmağı var ve iç kesimlerde yaylaları, kanyonları, şelaleleri ve Küre Dağları Milli Parkı var. Yani turizmin her çeşidi Bartın’da var. Bunu elbirliğiyle harekete geçirmemiz gerekiyor. Bu şehrin geleceğinde ekonomisinde mutlaka turizm olacaktır. Küre Dağları Milli Parkı’nı görmek için gelenler de Ulus Doğa Park Otel’de kalacak. ‘Doğa kenti Ulus’ diye göreve geldik ve ilçemizin doğasının buranın bir markası olacağını düşündük. Çünkü çok farklı bir iklimimiz ve çok temiz bir havamız var. Bu güzel tesisin ardından Ulus’a yeni tesisler geleceğine inanıyoruz. Çünkü bu bir başlangıç ve ilçemiz artık Bartın’dan misafir bekliyor. Türkiye’nin her yerinden misafir bekliyoruz aslında ama özellikle Bartın’a sesleniyorum. Amasra’yla yarışmıyoruz ama Amasra’dan, Safranbolu’dan pay bekliyoruz. Çünkü oralara gelenlerin Ulus’u da görmesini istiyoruz. Buraya gelen insanları burada otelimizde ağırlayacağız ve inşallah ülkemizin de turizmine çok büyük katkı vereceğimizi düşünüyorum. Ulus son zamanlarda çok eserler kazandı. Ulus-Bartın arası ulaşım artık daha da kolaylaştı.” ifadelerini kullandı.