Ulus Doğa Festivali başlıyor

Ulus İlçesinde her yıl geleneksel olarak yapılan ve bu Ulus'un ilçe oluşunun 79. Yılını kutlamak için düzenlenecek olan Ulus Doğa Festivali başlıyor. 18 Ağustos Cuma günü start alacak festival tam 3 gün sürecek. Festivalde bu yıl ise Sinan Yılmaz ve Turgut Turcihan sahne alacak.

Ulus Doğa Festivali başlıyor

Ulus İlçesinde her yıl geleneksel olarak yapılan ve bu Ulus’un ilçe oluşunun 79. Yılını kutlamak için düzenlenecek olan Ulus Doğa Festivali başlıyor. 18 Ağustos Cuma günü start alacak festival tam 3 gün sürecek. Festival, Cuma Günü Cumhuriyet Meydanında 14.00’da yapılacak açılışla başlayacak. Atatürk Anıtına çelenk sunulması ve Saygı Duruşuyla İstiklal Marşının okunmasının ardından festival korteji yürüyecek. Hasandede Türbesindeki Aşure ikramı sonrasında ise Karakucak Güreşleri gösterisi yapılacak.

Festivalin Cumartesi Günkü etkinlikleri kapsamında “Ulus’un manevi şahsiyeti Hasan Dede ve tarihte Ulus’ta iktisadi Hayat” Paneli gerçekleştirecek. 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulundaki konferans salonunda yapılacak panel 14.00’da başlayacak. Panelde Prof. Dr. Rahman Ademi, Prof. Dr. Adem Karakaş ve Prof. Dr. Rıza Gökler konuşmacı olacak.

Festivalde bu yıl ise Sinan Yılmaz, Turgut Turcihan sahne alacak. İki sanatçının da artarda sahne alacağı konserler 20.00’da başlayacak ve Ulus Eski Pazaryerinde yapılacak. Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, tüm Ulusluları ve Bartın halkını Ulus Doğa Festivaline davet etti.