Tutukluluk halleri devam edecek, duruşma 1 Kasım'a ertelendi

Bartın'da 43 madencinin hayatını kaybettiği Amasra Maden Faciası'yla ilgili davanın 8'inci duruşmasında ara karar çıktı. Maden ocağındaki patlamayla alakalı 4'ü tutuklu 23 sanığın yargılanmasına devam edilirken mahkeme heyeti Türkiye Maden Mühendisleri Odasından gelen madenin açılma prosedürüne dair raporun incelenerek Amasra Taşkömürü İşletmeleri Müessesesine gönderilmesine ve bilirkişi heyetinin rapor oluşturması için 15 Ekim'e kadar süre verilmesine karar verdi. Mahkeme heyeti bir sonraki duruşmayı ise 1 Kasım'a erteledi.

Tutukluluk halleri devam edecek, duruşma 1 Kasım'a ertelendi

15 Ekim'e kadar süre verilmesine karar verildi!

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın’da 14 Ekim 2022 tarihinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğünde meydana gelen ve 43 maden işçisinin hayatını kaybettiği patlamayla ilgili 4’ü tutuklu 23 sanığın yargılandığı davanın 8. Duruşması dün Bartın Adalet Sarayı’nda görüldü.

Davanın 7’nci duruşmasında açıklanan ara kararla tutuklu sanıklardan 3’ü hakkında “adli kontrol tedbiri” kapsamında “konutunu terk etmeme” yükümlülüğü ile tahliye kararı verilmişti.

Açıklanan ara kararda “olası kastla öldürme" suçundan tutuklu yargılanan ve haklarında bin 62’şer yıla kadar hapis cezası talep edilen sanıklardan Müessese Müdürü Cihat Özdemir, İşletme Müdürü Selçuk Ekmekci, İş Güvenliği ve Eğitim Başmühendisi Volkan Soylu ve Başmühendis Mehmet Tural için tutukluluk hallerinin devamına karar verilmişti.

“Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan yargılanan ve haklarında 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edilen diğer tutuklu sanıklardan Levent Aydın, Şahan Kahraman, İbrahim Hakan Mengeş hakkında ise Adli Kontrol Tedbiri kapsamında Konutunu Terk Etmeme yükümlülüğü ile tahliye kararı verilmişti.

Mahkeme heyeti ara kararını verdi

Davanın dün gerçekleştirilen 8’inci duruşmasında ise Savcılık tarafından tutuklu sanıkların tutukluluk halleri ile adli kontrol hükümlerinin devamına dair mütalaa verilirken, Mahkeme Heyeti verdiği ara kararda tutuklu sanıkların tutukluluk halleriyle, devam eden adli kontrollerin devamına karar verdi.

Ayrıca Maden Mühendisleri Odası’ndan istenen madenin açılma prosedürüne dair raporun bilirkişi heyetine keşif değerlendirilmesi için dosyanın ATİM’e gönderilmesine karar verildi.

Söz konusu davada 9. Duruşma tarihi de belli oldu. Dün 8’inci duruşması görülen davanın bir sonraki duruşması 1 Kasım 2024 Cuma günü görülecek.