Türkiye Maden İşçileri Sendikası Amasra Şubesi kuruldu

Haziran ayında Amasra'da örgütlenmeye başlayan Türkiye Maden İşçileri Sendikası Amasra Şubesi kurulumunu tamamladı. Amasra Şubesi, Kurucu Başkan Emrah Açıkgöz önderliğinde çalışmalarına başlarken taban delege seçimlerini yapan ve 27 Ekim'de genel kurulunu gerçekleştirecek sendika, Amasra Cumhuriyet Meydanında bulunan binada hizmet vermeye başladı. Başkan Açıkgöz tüm maden işçilerini sendikaya davet etti.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Amasra Şubesi kuruldu

Şube Başkanı Emrah Açıkgöz oldu

Muhammet Civan

Haziran ayında örgütlenmeye başlayan Türkiye Maden İşçileri Sendikası Amasra Şubesi, Kurucu Başkan Emrah Açıkgöz, önderliğinde çalışmalarına başladı.

Sendika tüzüğü gereğince 6 ay içinde seçime gitmesi gereken şube, ilk olarak taban delege seçimlerini Hattat Maden işyerinde 20 Eylül’de gerçekleştirdi.

580 Örgütlü üyenin oy kullandığı taban delege seçimlerini karşısına rakip çıkmasına rağmen kurucu başkan Açıkgöz, blok liste halinde 100 delegenin tamamının desteğini alarak kazandı.

27 Ekim 2024 tarihine genel kurul kararı alan Açıkgöz ve ekibi, genel kurul öncesi hummalı bir çalışma başlattı.

En genç şube başkanı

Genel merkezi Ankara’da olan Türkiye Maden İşçileri Sendikasının Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) başta olmak üzere kamuda ve özel sektörde Türkiye genelinde 30 bine yakın örgütlü üyesi ve 18 şubesi bulunan sendikanın Amasra Şube Başkalığını Türkiye’de maden iş kolunda 36 yaşında en genç şube başkanı olarak görev alacak olan Emrah Açıkgöz’ün, genel kurulda kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Yıllar sonra bir ilk

Batı Karadeniz’de maden iş kolunda, uzun yıllar sonra farklı bir sendikanın şube açıp faaliyetlerine başlaması madenciler tarafından heyecanla karşılandı. Zonguldak ve Bartın başta olmak üzere yakın çevre illerde de maden iş kolunda örgütlenme açısından çalışmalarına başlayan Türkiye Maden İşçileri Sendikası Amasra Şubesinin genel kurul sonrasında bir dizi ziyaretler gerçekleştirecek.

Üyelerini ve misafirlerini de ağırlamaya başladı

Amasra Cumhuriyet Meydanında bulunan binada şubesini açarak tefrişatını da yapan sendika, burada maden işçisi üyelerini ve misafirlerini de ağırlamaya başladı. Türkiye Maden İşçileri Sendikası Amasra Şubesi Kurucu Başkanı Emrah Açıkgöz, taban delege seçimlerinde kendisine güvenerek destek veren üye ve delegelere teşekkür etti.

Madencilerin başta özlük hakları olmak üzere tüm konularda destekçileri olacaklarını söyleyen Açıkgöz, “Türkiye Maden İşçileri Sendikası olarak başta Genel Başkanımız Nurettin Akçul’un da gücü ve katkısıyla Amasra Şubesi olarak tüm madenci arkadaşlarımızın yanında olacağız.” dedi.

“Madenci kardeşlerimizin yanlarında olacağız”

Madencilerin, her türlü sorun ve taleplerinde 7 gün 24 saat kendilerine ulaşabilecekleri gibi yönetim olarak kendilerinin de her fırsatta madencileri dinlemek için uygun ortamlar yaratacaklarını ve sık sık bir araya geleceklerini de ifade eden Açıkgöz, “Talep ve sorunlarının çözümünde tüm madenci dostlarımızın görüş ve önerilerini de alarak fikir alış verişinde bulunacağız. Karanlığı alın terleriyle aydınlatan madenci kardeşlerimizin yanlarında olacağız. Ben şahsım ve ekibim başta olmak üzere delegelerimiz, üyelerimiz ve üye olmayan tüm madenciler adına şubemizin başta Amasra’ya, Bartın’a, emeğin başkenti Zonguldak’a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Açıkgöz, ayrıca 27 Ekim’de Amasra’da gerçekleştirilecek genel kurula tüm madencileri de davet etti.