Tunç'tan CHP ve HDP'ye sert cevap

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, TBMM Genel Kurulu'nda CHP ve HDP'nin iddialarına sert cevap vererek '18 yıldır ana muhalefette hep aynı söylem, 40 yıldır Kürt vatandaşlarımıza zulmeden PKK terör örgütüyle aranıza mesafe koyamadığınız müddetçe yargı bu kararları verecektir terörle arasına mesafe koyamayanlar için hukuk işlemeye devam edecektir 'dedi.

Tunç'tan CHP ve HDP'ye sert cevap

Haber merkezi

“Türkiye Cumhuriyeti; demokratik bir hukuk devleti”

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, darbe iddialarının araştırılması kapsamında milletvekillerinin demokratik siyasetten dışlanması, demokrasi dışı müdahalelerin araştırılması amacıyla verilen HDP grup önerisi hakkında konuşmasının ardından CHP Grup başkanvekili Özgür Özel ile HDP Grup başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç'un sataşmalarına sert cevap verdi.  Milletvekili Tunç, “Değerli Milletvekilleri; Sayın Özel'in bahsettiği ifadeler açık. Tutanakları da çok net bir şekilde okuyoruz. Sürekli bahsettikleri bir husus: Saray düzeni, "Saray düzeninin sonu gelecek." Bunu on sekiz yıldır, on dokuz yıldır aynı cümleyi söylüyorsunuz. Ama bir türlü sonu gelmedi. “Saray düzeni diye bir şey yok, saray düzeni yok. Ülkemiz, Türkiye Cumhuriyeti; demokratik bir hukuk devleti. Siz eğer Türkiye Cumhuriyetinin bu niteliğini saray düzeni olarak nitelendirmeye devam ediyorsanız, uzun süre daha muhalefette kalmaya mahkumsunuz” dedi.

“Her gün millete saygısızlık yapmaktan da bıkmadınız”

Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemine milletin karar verdiğini söyleyen Milletvekili Tunç, “Birde bu Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemini kastediyorsanız, ona millet karar vermiştir. Bu sözleriniz millete saygısızlıktır. Her gün millete saygısızlık yapmaktan da bıkmadınız. Cümlenin devamında İstanbul İl Başkanınızın söylediğiyle ilgili cümleler var, o da diyor ki "İster seçimle, ister başka bir şekilde" bunu niye açıklamıyorsunuz? O başka bir şekilde nasıl olacak?  Seçimin dışında iktidar değişikliği Türkiye'de nasıl olabilir? Bundan niye bahsetmiyorsunuz ?” şeklinde konuştu.

“Terörü ve destekçilerini kınıyoruz”

HDP Grup başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç’un eleştirilerine de cevap veren Milletvekili Tunç, “Darbecilerin indirdiği başbakanlarla, bakanlarla zindana atılan milletvekilleriyle bugün terörle arasına mesafe koyamayan, bırakın mesafe koymanızı da istemiyoruz. Bugün, Aybüke öğretmenin şehit edilmesinin yıl dönümü. Onları şehit edenlerle, Eren Bülbül'ü şehit eden teröristin cenazesine giden milletvekilleriyle, darbecilerin zindanlara attığı siyasetçileri nasıl bir tutabilirsiniz? Tutabilir misiniz? Gerilla diyeceksiniz teröriste, gerilla olacak, savaşla olacak diyeceksiniz, ondan sonra gelip ben Türkiye Büyük Millet Meclisinde halkın seçtiği milletvekiliyim diyeceksiniz.  Var mı böyle demokratik düzen? Böyle bir hukuk düzeni olabilir mi? Eğer milletvekili seçilmişseniz anayasa uygun, kanunlara uygun hareket edeceksiniz. Burada 40 yıldır Kürt vatandaşlarımıza zulmeden PKK terör örgütüyle aranıza mesafe koyamadığınız müddetçe yargı bu kararları verecektir ve burada da okunacaktır, oya bile sunulmayacaktır. Neden bahsediyorsunuz? Dün o bölgede Kürt vatandaşlarımıza yatırım götüren, orada yol inşaatında çalışan 2 işçimiz terör örgütü tarafından katledildi, yaralılarımız var, acısı daha taptaze, daha defnedilmediler. Neden kınamıyorsunuz, neden araya mesafe koymuyorsunuz, ne kadar devam edecek böyle?  PKK terör örgütünü ve tüm terör örgütlerini buradan bir kez daha kınıyoruz. Terörle arasına mesafe koyamayanları da kınıyoruz ve terörle gizli ya da açık iş birliği yapanların hepsini kınıyoruz” Dedi