Tunç: 'Üniversitemiz bölge kalkınmasında lokomotif olacak'
AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç, Bartın Üniversitesi'nin ihtisaslaşan 5 yeni üniversite arasına girme başarısını değerlendirerek, 'Bartın Üniversitemiz 'Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları' Alanında Bölgesel Kalkınma Odaklı İhtisaslaşan Üniversite seçildi. Karadeniz'in en büyük limanı ve endüstri bölgesi Filyos'a en yakın Üniversite olan Bartın Üniversitesi, bölgemizin kalkınmasında lokomotif rolünü resmileştirdik. Bu başarıda emeği olan başta Sn Valimiz Sinan Güner ve Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Uzun olmak üzere tüm yönetici ve akademisyenlerimiz ile emeği geçenleri kutluyorum. Hayırlı olsun' dedi.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın, Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler Projesi'ne Yozgat Bozok, Kırklareli, Hitit, Bartın, Artvin Çoruh üniversitelerinin de katıldığını bildirmesinin ardından bir açıklama yapan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, “Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları’ alanında bölgesel kalkınma odaklı ihtisaslaşan üniversite seçildi. Karadeniz’in en büyük limanı ve endüstri bölgesi Filyos’a en yakın üniversite Bartın Üniversitemizi başta rektörümüz olmak üzere kutluyoruz” dedi.
Önceki yıllarda 10 Üniversitenin seçildiği bölgesel kalkınma alanında ihtisaslaşan üniversitelere Bartın Üniversitesi’nin de aralarında bulunduğu 5 yeni üniversite daha katıldı. Bölgesel kalkınma odaklı ihtisaslaşan üniversite unvanının verilmesi ile ilgili basın toplantısında açıklama yapan YÖK Başkanı Yekta Saraç: "Projenin beklenen gücü gerçekten etkin ve yüksektir. Henüz 4 yıllık bir proje olmasına rağmen birçok filizlenmeyi görmekteyiz ve projeden Türkiye'nin geleceği için gerçekten umutluyuz. Bölgesel Kalkınmada İhtisaslaşma Misyonu verdiğimiz bu üniversiteler Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından mali kaynaklarla, Başkanlığımız tarafından ise akademik personel kaynağı sağlanarak desteklenmektedir. YÖK'ün girişimiyle ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın destekleriyle bu yıl bölgesel kalkınma odaklı ihtisaslaşan üniversitelerimize bir destekleme söz konusu olacaktır. Bu müjdeyi de bugün burada rektörlerimize vermek isterim." Dedi.
Başkan Saraç daha sonra, 5 üniversitenin rektörlerine belgelerini takdim etti. Artvin Çoruh Üniversitesi 'Tıbbi ve Aromatik Bitkiler', Bartın Üniversitesi 'Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları', Çorum Hitit Üniversitesi 'Makine ve İmalat Teknolojileri', Kırklareli üniversitesi 'Gıda' ve Yozgat Bozok Üniversitesi ise 'Endüstriyel Kenevir” alanında Bölgesel Kalkınma alanında ihtisaslaşan Üniversite seçildi.
Filyos Projesine en yakın üniversite”
Milletvekili Tunç, Bartın Üniversitesi’nin Bölgesel Kalkınma alanında ihtisaslaşan Üniversite seçilmesinin gurur verici bir gelişme olduğunu belirterek, Bartın Üniversitesi’nin Karadeniz’in en büyük limanı ve endüstri bölgesi olan Filyos Projesine en yakın üniversite olduğunu, bölgenin bu proje ile lojistik alanında ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacağını bu nedenle Bartın Üniversitesinin buna uygun olarak “Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları” Alanında Bölgesel Kalkınma Odaklı İhtisaslaşan Üniversite seçilmesinin hem üniversitenin gelişmesini hızlandıracağını hem de Bartın’ın ve bölgemizin kalkınmasında lokomotif bir rol oynayacağını söyledi.
186 programa ulaşıldı
Milletvekili Tunç, Bartın Üniversitesini 2008 yılında 3 fakülte ile kurulduğunu ve her yıl yeni fakülte ve bölümlerin açılması ile sürekli bir büyüme ivmesi sağlandığını belirtirken, Bartın Üniversitesi’nin şu an itibariyle Mühendislik Mimarlık, İktisadi ve İdari Bilimler, Orman, Edebiyat, Eğitim, Fen, İslami İlimler, Spor Bilimleri ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri olmak üzere 9 Fakülteye sahip olduğunu, Bartın Meslek Yüksekokulu, Ulus Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek yüksekokulu olmak üzere 3 Meslek yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu olmak üzere 1 Yüksekokul ve Eğitim Bilimleri, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimlerden oluşan 3 enstitü ve 14 Araştırma Merkezi ile hızla geliştiğini ve 17 bin 547 öğrenci, 601 Akademik personel, 387 İdari personel, 186 programa ulaşıldığını söyledi. Bartın Üniversitesi’nin Bölgesel Kalkınma alanında ihtisaslaşan Üniversite seçilmesinin gurur verici bir gelişme olduğunu belirterek, Bartın Üniversitesi’nin Karadeniz’in en büyük limanı ve endüstri bölgesi olan Filyos Projesine en yakın üniversite olduğunu, bölgenin bu proje ile lojistik alanında ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacağını bu nedenle Bartın Üniversitesinin buna uygun olarak “Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları” Alanında Bölgesel Kalkınma Odaklı İhtisaslaşan Üniversite seçilmesinin hem Üniversitenin gelişmesini hızlandıracağını hem de Bartın ilinin ve bölgemizin kalkınmasında lokomotif bir rol oynayacağını söyledi.