Tunç'tan Kılıçdaroğlu'nun sözlerine 'Skandal' değerlendirmesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Elimizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulunun elinde yok. Her bir seçmeni biliyoruz' sözlerini değerlendiren AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, beyanı Türkiye açısından bir talihsizlik ve skandal olarak nitelendirdi. Grup Başkanvekili Tunç, Kılıçdaroğlu'nun hukuka aykırı suç olan bir itirafta bulunduğunu söyledi.

Tunç'tan Kılıçdaroğlu'nun sözlerine 'Skandal' değerlendirmesi

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Elimizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulunun  elinde yok. Her bir seçmeni biliyoruz” sözlerini değerlendirdi. Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin bir skandal olduğunu söyleyen Grup Başkanvekili Tunç, “Kılıçdaroğlu’nun bu ifadeleri bir skandal. Burada aslında bir itirafta bulunuyor. Diyor ki “Biz kişileri fişliyoruz. Biz vatandaşların adres bilgilerine varıncaya kadar bütün bilgileri bir yerlerden toparlıyoruz.” Böyle bir itirafta bulunmak ana muhalefet partisi genel başkanına yakışan bir tutum değil. Eğer bu söyledikleri doğruysa bu bir suç. Kişisel verileri hukuka aykırı olarak kaydetmek Türk Ceza Kanunumuza göre hapis cezasını gerektiren bir suç. Bu verileri kimden aldınız? Bunu açıklamanız lazım. Açıklamazsanız bu cümle neyin nesi? Ne yapıyorsunuz? Nasıl kullanıyorsunuz? Hangi amaçla kullanacaksınız? Tüm bunlar cevaplandırılması gereken hususlar” dedi.  

“Ceza konusu olan bir itirafta bulunuyor”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu sözleriyle hukuka aykırı bir suçu itiraf ettiğini kaydeden Yılmaz Tunç, “Sayın Kılıçdaroğlu bir ceza konusu olan bir itirafta bulunuyor. Ana muhalefet partisini böyle birçok talihsiz açıklamalarda bulunuyor. Gündemi boş yere işgal eden bir husus olarak da görüyoruz. Soruşturulması gereken bir husus varsa elbette bunun da araştırılıp soruşturulması lazım. Daha önce yabancıların seçmen kaydedildiği, Suriyelilerin vatandaş kaydedildiği gibi bir takım iddialarda bulunmuştu. Bu açıklamaların doğru olmadığı da ortaya çıktı. İçişleri Bakanımız rakamları verince onun o ifadelerinin gerçek dışı olduğu ortaya çıkınca bu sefer verdiği röportajda da “Biz öyle olmadığını gördük. Endişe dilecek bir durum yok. Herkesin kaydı bizim elimizde. Bundan sonra kayıt olurlarsa ya da vatandaş olup seçmen olurlarsa bilginiz olsun. Biz bu bilgileri önceden elde ettik” diyor” şeklinde konuştu.

“Türkiye açısında bir talihsizlik”

Anayasa ve Ceza Kanununda kişisel verilerin koruma altında olduğunu vurgulayan Tunç, “Kişisel veriler bir kere Anayasamızda da koruma altında. Ceza Kanunumuzda da koruma altında. Siz vatandaşın kişisel verilerini ya da Türkiye’de yaşayan yabancıların kişisel verilerini, adreslerine varıncaya kadar bir yerde depoluyorsanız bu hukuka aykırı bir işlemdir. Dolayısıyla bunu hangi amaçla söyleyebilir? Sayın Kılıçdaroğlu’nun hemen hemen her gün amaçsız söylediği ifadelerde var. Burada bunu tehdit amacıyla söylüyorsa “Bakın biz herkesin bilgilerini topluyoruz ve yeri gelince de kullanırız” diyorsa bu da ayrı bir sorun ve sıkıntı. Ana muhalefet liderinin bu konularda sorumsuzca beyanca bulunması Türkiye açısında bir talihsizlik” ifadelerinde bulundu.