TUNÇ'TAN 'AKP'LİLER ÖNCE AŞILANIYORMUŞ' İDDİALARINA CEVAP

AK Parti Bartın Kadın Kolları Başkanlığının 6. Olağan Kongresinde Covid-19 aşısıyla ilgili 'AKP'liler önce aşılanıyormuş' söylentilerine tepki gösterip cevap veren TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 'Bir de diyorlar ki 'AKP'liler önce aşılanıyormuş.' Aranızda aşılanan var mı? Bir tane bile yok. Niye çünkü öncelik var. Sıramız ne zaman gelirse o zaman. Ama muhalefet ne diyor, sosyal medyada neler yazılıyor, çiziliyor. 'AKP'liler aşılanmış' diyor. Sahte haberlerle, yalan haberlerle bir algı çalışması yapmaya çalışıyorlar' dedi.

TUNÇ'TAN 'AKP'LİLER ÖNCE AŞILANIYORMUŞ' İDDİALARINA CEVAP

AK Parti Bartın Kadın Kolları Başkanlığı 6. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Bartın Kültür Merkezinde yapılan kongreye TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, İl Başkanı Turhan Kalaycı ve İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun başta olmak üzere çok sayıda partili ve teşkilat mensubu katıldı.  Covid-19 aşısıyla ilgili “AKP’liler önce aşılanıyormuş” söylentilerine tepki gösteren Milletvekili Tunç, bu iddialara “Bir de diyorlar ki “AKP’liler önce aşılanıyormuş.” Aranızda aşılanan var mı? Bir tane bile yok. Niye çünkü öncelik var. Sıramız ne zaman gelirse o zaman. Ama muhalefet ne diyor, sosyal medyada neler yazılıyor, çiziliyor. “AKP’liler aşılanmış” diyor. Sahte haberlerle, yalan haberlerle bir algı çalışması yapmaya çalışıyorlar” sözleriyle cevap verdi.

Tunç: “AK Parti’nin kongreleri tazelenmedir”

Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştiren kongrede Yılmaz Tunç, ülke ve Bartın gündemiyle ilgili olarak şöyle konuştu:

“AK Parti 6. Olağan İl Kadın Kolları Kongremizin gerek Bartın’ımıza gerekse AK Parti’mize gerekse de Bartın’daki tüm kadınlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. AK Parti’nin kongreleri yeniden hız kazanmak için bir vesiledir. AK Parti’nin kongreleri tazelenmedir, yenilenmedir. Teşkilatımızı daha da güçlendirmedir. Bartın’da ana kademelerimizin kongrelerini tamamladık. İlçe kadın kolları ve ilçe gençlik kolları kongrelerini de yaptık. İl Kadın Kolları kongremizin ardından İl Gençlik Kolları kongremizi de yaparak inşallah yolumuza çok daha emin adımlarla, çok daha güçlü bir şekilde Bartın’ımızda devam edeceğiz inşallah. Ben bugüne kadar Kadın Kollarımızın her kademesinde görev yapan teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum.

“Büyük emekleriniz var”

AK Parti’nin başarısında büyük emekleriniz var. Kongrelerimizde geçmişin muhasebesi, geleceğin planlanması adına önemli. Güzel bir kongre süreci yaşadık, yaşıyoruz. Haftaya da inşallah Gençlik Kolları kongresiyle birlikte Bartın’da AK Parti’nin çok daha güçlü bir şekilde yoluna devam edeceğine inancımız çok daha güçlenmiş durumda. AK Parti’miz 18 yıldır iktidarda. Kuruluşundan 15 ay sonra daha 1 yıllık bir partiyi milletimiz tek başına iktidara getirdi. Bütün koalisyon partileri de sandığa gömüldü. 2002’den bu yana da yapılan 6 genel seçim, 4 yerel seçim, 2 cumhurbaşkanlığı, 3 referandum olmak üzere 19 yıl boyunca milletimizin önüne 15 sandık konuldu ve 15 sandıkta da milletimiz tercihini AK Parti’den ve Recep Tayyip Erdoğan’dan yana kullandı.

“Bartın’da  3 bin tane vatandaşımız şuana kadar aşılandı”

Muhalefetin karalamasına bakarsak milletimizin 2002’den bu yana bize oy vermemesi lazım. Milletimiz gerçekleri görüyor.Türkiye’nin AK Parti’yle nereden nereye geldiğini milletimiz çok iyi biliyor. Her alanda Türkiye’yi ileriye taşıdık. Türkiye IMF kapılarında el pençe divan duran bir Türkiye değil miydi? Şimdi IMF’den alınan paranın 6-7 mislini sadece Bartın’a yatırım yapan bir iktidar var. Türkiye -9 küçülmüştü. Şuanda pandemiye rağmen dünyanın en hızlı büyüyen ülkeleri arasında. Dünyanın en güçlü ülkeleri bu pandeminin altında eziliyor. Amerika’da aşı 38 Dolar. Almanya’da aşı 14 Euro. Türkiye’de milyonlarca aşının sürekli sevkiyatı yapılıyor. Bartın’da da 3 bin tane vatandaşımız şuana kadar aşılandı.

 “Anayasada kadın diye bir şey yoktu”

Eğitimde Bartın’a sadece 41 tane okul yaptık. Bartın Üniversitemizin her yıl ilimize 150-200 milyon TL’ye yakın getirdiği bir bütçe var. Bunların hepsi AK Parti’nin ülkemize, şehirlerimize kazanımları. Kadın hakları noktasında nereden nereye geldik. Bir kere Anayasada kadın diye bir şey yoktu. Tabi hedefimiz yeni bir anayasa. İnşallah o noktaya da geliriz. Kadına pozitif ayrımcılığı getirdik. Kadına karşı şiddetin önlenmesi için epey bir çalışma yaptık. Hatta itirazla da karşılaştık. Kadın ailenin direğidir, aile de toplumun temelidir. Ailenin sağlam olması için kadının güçlü olması lazım. Kadını güçlendirecek ne kadar hak varsa yapmaya çalıştık.

“Hastane inşaatı için 75 milyon TL harcandı”

Bartın’a doğalgaz AK Parti sayesinde geldi. Her yere hizmet götürdük. Hastaneye gelemeyen yaşlı hastamızın ayağına doktoru, ilacı götürdük. Şuanda pandemide filiasyon ekibi arazide. Ama gelişmiş ülkelerde bu imkanlar yok. Bartın’ımıza bütün ilçelerimize ilçe hastaneleri beldelerimize ve büyük köylerimize aile sağlığı merkezleri kazandırdık. Şimdi 400 yataklı bir devlet hastanemizin çalışması devam ediyor. 320 milyon TL’lik bir yatırım. Şuana kadar 75 milyon TL harcandı. Temelden çıkılıyor. İnşallah 2022’nin sonunda Bartın’ımız 400 yataklı çok büyük bir sağlık kompleksine kavuşturacağız.

“Kadınlarımıza şükran borçluyuz”

Ulaşımda dev yatırımlar yapıyoruz. Her yer şuanda şantiye ve Bartın’da iş makinesinin olmadığı bir yer göremezsiniz. Bu ülke AK Parti’den önce 3,5 kilometrelik Bolu Dağı Tünelini açamamıştı. Şimdi o 3,5 kilometrenin 7-8 mislini sadece Bartın-Kurucaşile arasında yapıyoruz. İşte bu AK Parti farkı. Bunun için partimizle ne kadar gurur duysak azdır. Partimizin bu başarısında da Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliği ve 5 milyondan fazla üyesiyle dünyanın en büyük kadın teşkilatı olan AK Parti Kadın Kollarının bunda çok büyük bir emeği var. Bu nedenle kadınlarımıza şükran borçluyuz.

“Demokrasi de can vermek diye bir şey var mı?”

2002’den bu yana Türkiye’nin bu kutlu yürüyüşünü engellemek için her türlü tuzağı kurdular. Hala “Tayyip Erdoğan gitsin canımı veririm” diyen CHP’li var. Demokrasi de can vermek diye bir şey var mı? Biz demokrasiyi, bağımsızlığımızı kaybetmemek için canımızı veririz. 15 Temmuz gecesi liderini, cumhurbaşkanını indirmemek için 252 şehidimiz canını verdi. Onları rahmetle, gazilerimizi de şükranla anıyoruz. Onların emanetine sahip çıkmak için gece-gündüz çalışacağız. Milletimiz o gece darbecilere karşı darbe yaptı ve vatanına sahip çıktı. Bu nedenle milletimize şükran borçluyuz ve ne kadar hizmet etsek azdır.

Bartın’a 75 milyon TL pandemi desteği verdik”

 AK Parti’nin siyaseti eser siyasetidir, karalama siyaseti değildir. Şuanda esnaflarımız pandemiden dolayı sıkıntıda ama ne yapıyoruz onlara destek veriyoruz. Şuana kadar Bartın’a 75 milyon TL destek verdik ve vermeye de devam ediyoruz. 200 milyon TL tarıma destek verdik, 100 milyon TL fındığa destek verdik. Organize Sanayi Bölgemizdeki genişleme çalışmaları devam ediyor. Kamu yatırımlarını hiç durdurmadık. AK Parti 18 yılda Türkiye’yi her alanda güçlendirdi. Bu hizmet yarışında, eser siyasetinde AK kadınların rolü tartışılmaz. AK kadınlarımız bir tanedir. Diğer partiler örnek alsınlar. Bizler de sizlere destek olmaya çalışıyoruz. Kadın Kollarımız yeni yönetimiyle daha güçlenerek yoluna devam edecektir.” 

Ayvaz: “Halka hizmetin hakka hizmet olduğunu bilen bir liderin ekibiyiz”

AK Parti Bartın Kadın Kolları Başkanı Enver Ayvaz ise kongrede göreve geldiği süreçten bu yana yapılan çalışmaları aktararak şunları söyledi:

“Bilindiği üzere 2018 Aralık ayında Kadın Kolları Başkanlığı görevine getirildim. Ben bu göreve geldiğimde bu kadar zor bir görevin bana verildiğinin farkında değildim. Bu göreve getirildikten sonra fark ettim ki biz görev aşkıyla dolu, bu aşk içerisinde partimiz için elinden geleni yapan bir örgütün üyesiymişiz. Göreve başlamamın ardından çok zorlu bir seçim süreciyle ekibimle birlikte karşı karşıya kaldık. Bu süreçte hep birlikte çalmadık kapı bırakmadık, ev toplantıları yaptık, çarşıda, pazarda esnaflarımızla bir araya geldik. Sonrasında fark ettim ki biz çok büyük hizmet aşkıyla dolu bir yapıymışız. Vekilimizden İl Başkanımıza, İl Genel Meclisi Başkanımızdan Belediye Başkanlarımıza, Belediye Meclis Üyelerimizden İl Genel Meclisi Üyelerimize ve parti üyelerimize varana kadar halka hizmetin hakka hizmet olduğunu bilen bir liderin ekibiymişiz.

“Biz kadınlar siyasetin öznesiyiz”

Biz kadınlar Cumhurbaşkanımızın dediği gibi siyasetin öznesi, açılmadık kapılar açan, çalınmadık kapı bırakmayan, yeri geldiğinde herkesin derdiyle dertlenen, ağlayanla ağlayan, gülenle gülen ama hep çözüm üretmeye odaklanmış yegane cevherleriz. Kongremiz bir veda değil, yenilenip tazelenme dönemlerimiz. Ne bir bitiş, ne bir başlangıç. Her ne olursa olsun davamız bir. Pandemi nedeniyle aramıza fiziksel mesafeler koysak da yine de büyük bir coşku ve inancı hepimiz içimizde hissediyoruz. Bu yenilenme dönemlerinde yönetimlerimizde bayrağı devreden dava arkadaşlarımız oluyor. Bizler biliyoruz ki isimler değişse de davamıza olan sadakatimiz ve birliğimize olan saygı ve muhabbetimiz hiç değişmeyecek.”

Kalaycı: “Kadını özgür kılan partinin adı AK Parti’dir”

Kongrede yaptığı konuşmada AK Parti’de kadının önemini anlatan AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı da şu ifadelerde bulundu:

“Biz öyle bir liderin partisinde, teşkilatında çalışıyoruz ki Sayın Cumhurbaşkanımızın bize gösterdiği hedefe bu kongrelerle birlikte el ele, gönül gönüle, birlik ve beraberlik içinde yürüyoruz. Bizim kongrelerimiz bir bayrak yarışı. Bu bayrağı en yukarı kim çıkabilir onun derdindeyiz. Türkiye’de gerçek manada kadını özgür kılan partinin adı AK Parti’dir. 19 yıldır kadınlarımızın toplumdaki yerini sağlamlaştırıcı adımlar atıldı. Kadınlarımızı görmezden gelen bir siyasetin geleceği yoktur. Liderimiz ve partimiz kadınlarımızı siyasette ve sosyal hayatta kendini bazı özgürlükçü, demokrat, medeni ve uygar sananların hayal bile edemedikleri seviyeye getirmiştir. Kadınlarımızı kılık, kıyafetle ayrıştıran zihniyeti unutmadık, unutmayacağız. Kamuda, ticarette ve her alanda kadının gerçek bir aktör haline gelmesini sağladık.

“Küçük, mutlu bir azınlığın partisi değildir”

AK Parti 83 milyonun partisidir. Küçük, mutlu bir azınlığın partisi değildir. Toplumun her kesimini kucaklayan bir anlayışın temsilcileriyiz. Bizim için asıl olan halkımızdır, kadınlarımızıdır, gençlerimizdir. Siyasi hayatta kadını siyasettin ayrılmaz bir parçası haline getiren bir partinin temsilcileri olarak buradayız. Siyaset zarifse, nezaketliyse bunda kadının emeği vardır. Türkiye’nin ve partimizin başarı hikayesinde en büyük pay kadınlarımızındır.”

Enver Ayvaz güven tazeledi

Kongrede yapılan seçimlerde ise mevcut başkan  Enver Ayvaz güven tazeleyerek yeniden AK Parti Bartın Kadın Kolları Başkanı seçildi.