Tunç: 'Kozcağız'ı doğalgaza kavuşturuyoruz'

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Kozcağız Beldesinde başlayan doğalgaz çalışmalarını İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman ve teşkilat mensupları ile birlikte takip ederek, çalışanlara kolaylıklar diledi.

Tunç: 'Kozcağız'ı doğalgaza kavuşturuyoruz'

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Kozcağız Beldesinde başlayan doğalgaz çalışmalarını İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman ve teşkilat mensupları ile birlikte takip ederek, çalışanlara kolaylıklar diledi. Milletvekili Tunç, “Bartın Kent Merkezimizin ardından Kozcağız beldemizi de Doğalgaz’a kavuşturuyoruz. Hayırlı olsun. Sırada diğer ilçe ve beldelerimiz var.” Dedi.

“Doğalgaz gelişmeyi artıracak”

Kozcağız Beldesindeki doğalgaz çalışmalarını takip ederek çalışmalar hakkında Akmercan yüklenici firma yetkilisinden bilgi alan Milletvekili Tunç yaptığı açıklamada; “Kozcağız Beldemizde doğalgaz çalışmaları başladı. Bartın şehir merkezinde doğalgazın 2010 yılında temelini atmıştık. 2013 yılında ilk gazı verdik. Bartın Kent merkezinden sonra şimdi sıra ilçe ve beldelerimize geldi. Doğalgaz çalışmaları başlayan Kozcağız Beldemiz merkezi 8000 nüfusu olan büyük bir beldemiz. Beldemizi doğalgaza kavuşturuyoruz. Bartın Kozcağız arası ana hat ve şehir merkezinde çalışmalar aynı anda devam ediyor. Bir yıl içerinde çalışmaların tamamlanması planlanıyor. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Kozcağız Beldesine doğalgaz ile birlikte gelişmeyi artıracak, hem sanayi sitesi için hem de konutlar için önemli bir yakıt. Hem temiz ve hemde hesaplı bir yakıt olduğu için halkımız çok talep ediyor” şeklinde konuştu.

Akçamescit’teki Özel İdare Tesisleri de faydalanacak

Tunç, Bartın İl Özel İdaresi’nin Akçamescit’te bulunan tesislerindeki asfalt plentine  depolama sistemi ile doğalgaz sağlandığını belirterek, artık buraya da doğalgaz boru ile verileceği ve daha hesaplı olacağını söyledi.