TUNÇ: 'HAYIRLI UĞURLU OLSUN'

Barajlarda sona gelindi

TUNÇ: 'HAYIRLI UĞURLU OLSUN'

 

Nurdan Eroğlu

AK Parti Bartın Milletvekili TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Yılmaz Tunç, Bartın'da yapımı devam eden 3 barajdan biri olan Kışla Barajının inşaatı tamamlanmak üzere olduğunu belirterek; “Bartın ve Kozcağız'ı sel taşkınlarından koruyacak olan bu büyük yatırımı 3 yıl gibi kısa bir sürede tamamladık.  hayırlı uğurlu olsun” dedi. Tunç ayrıca Kirazlıkköprü Barajında da artık son anların yaşandığını kaydetti.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç,  2014 yılında temeli Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımı ile Kozcağız’da düzenlenen törenle atılan Kışla Barajının yapımında 2017 yılı itibari ile sona gelindiğini, bu büyük yatırımın 3 yıl gibi kısa sürede tamamlandığını, 34 milyon liraya mal olan Kışla Barajı’nın 14,87 milyon metreküp suyu depolama kapasitesine sahip olacağını belirtti. Hasankadı’dan gelerek Kozcağız Çayı’na soldan katılan Güney Deresi üzerinde, temelden 55 metre yükseklikte “kil çekirdekli toprak dolu” tipinde inşa edilmekte olan Kışla Barajının Bartın için önemine değinen Tunç, Kirazlıköprü ve Kozcağız barajları ile birlikte Kışla Barajının da Bartın şehir merkezi ile Kozcağız beldesini sel taşkınlarından koruyacağını söyledi.

“BÜYÜK ESERLER ORTAYA KOYMANIN ONURUNU YAŞIYORUZ”

Bartın’da her alanda olduğu gibi DSİ yatırımlarında da çok büyük eserler ortaya koymanın onurunu yaşadıklarını kaydeden Yılmaz Tunç, “bu eserlerin Bartın’a kazandırılmasında başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na, DSİ bölge ve şube yetkilileri ile tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.   

“KİRAZLIKÖPRÜ BARAJINDA SON ANLAR”

Yılmaz Tunç ayrıca sosyal medya hesabından Kirazlıkköprü Barajında da artık son anların yaşandığını açıkladı. Barajın üç boyutlu görselini de paylaşan Tunç, “Bartın il merkezimizi taşkınlardan koruyacak, 30.960 dekar tarım alanını sulamaya açacak ve yılda 41.20 Gwh enerji üretecek olan Kirazlıköprü Barajımızın inşaatı sona eriyor. Proje yenilenmesinin ardından 21 Kasım 2013 tarihinde ikmal ihalesini gerçekleştirdiğimiz, 2014 temmuz'unda da inşaatına başladığımız Kirazlıköprü Barajını hızla tamamladık.  Kirazlıköprü yolunu da 2 adet tünel, üç adet viyadük ile birlikte tamamlamak üzereyiz. Baraj içerisinden geçen Bartın içme suyu isale hattını da tamamlıyoruz.  Bartın için çok önemli olan bu dev yatırımı önümüzdeki günlerde tamamlıyoruz.  Hayırlı uğurlu olsun. Cumhurbaşkanımız'a, Başbakanımıza ve Sn. Bakınımız Veysel Eroğlu ile tüm DSİ yetkilileri ile müteahhit firma çalışanlarına Bartın halkı adına teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.