Tunç 'Hastanemizin yatak kapasitesi 575'e çıkabilecek'

400 Yataklı Devlet Hastanesi İnşaatının hızla devam ettiğini ifade eden TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 'Bartın'ı dev sağlık kompleksine kavuşturuyoruz. 400 Yataklı Devlet Hastanemizin ihtiyaç halinde yatak kapasitesi 575'e çıkabilecek' dedi.

Tunç 'Hastanemizin yatak kapasitesi 575'e çıkabilecek'

 

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 400 Yataklı Devlet Hastanesi İnşaatının hızla devam ettiğini açıkladı. Hastane inşaatı tamamlandığında kapasitesinin ihtiyaç halinde 575 yatağa kadar çıkabileceğini ifade eden Milletvekili Tunç, “Bartın ve çevresine hizmet verecek modern sağlık kompleksinin inşaatı devam ediyor. Tamamlandığında Bartın’ın sağlık üssü olacak hastanenin kapasitesi ihtiyaç halinde 575 yatağa kadar çıkabilecek. Tam donanımlı hizmet verecek yeni devlet hastanesinin inşaatı hızla ilerliyor. 400 yataklı olarak planlanan, ihtiyaç halinde kapasitesi 575’e kadar çıkabilecek yeni Bartın Devlet Hastanesi, son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla donatılacak.  Bartın’ın, mevcut sağlık altyapısı daha da güçlü hale gelecek” dedi.

“209 poliklinikte hasta kabulü yapılacak”

209 poliklinikte hasta kabulü yapılacağını kaydeden Yılmaz Tunç, “Yeni devlet hastanesi sadece Bartın’ın sağlık alanındaki sorunlarına çözüm olmayacak. Çevre illere de hizmet verecek tam donanımlı hastane bulunduğu bölge itibariyle yatak, yoğun bakım kapasitesi, görüntüleme, özellikli sağlık birimleri açısından da önemli bir ihtiyacı giderecek.

Tamamlandığında, 209 poliklinikte hasta kabulü yapılacak.  Tam teşekküllü 15 ameliyathane, 68 yoğun bakım yatağı, 6 doğum odası ile hizmet verecek. Tek ve çift kişilik hasta odaları hasta mahremiyetini ön planda tutacak şekilde planlandı. 6 poliklinikte hasta kabulünün yapılacağı acil serviste ise 40 müşahede yatağı yer alacak. Hastanenin 750 araçlık açık ve kapalı otoparkı olacak” şeklinde konuştu.

“Ulus Hükümet Konağı Projesi hazır”

Ulus Hükümet Konağı Proje çalışmalarının da tamamlandığını açıklayan Tunç, “Ulus Hükümet Konağı Proje çalışmaları tamamlandı, önümüzdeki günlerde yapım ihalesine çıkacağız. Bünyesinde Kaymakamlık, Adliye, Tapu, Milli Emlak, Nüfus, Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı, Özel İdare, Mal Müdürlüğü birimlerinin bünyesinde yer alacağı Bodrum+4 kattan oluşacak olan Ulus Hükümet Konağı 3285 Metrekare kapalı alandan oluşacak, mimarisi ile de göz dolduracak. Şimdiden Ulus ilçemize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerinde bulundu.

“Okullara 200 işçi alınacak”    

Toplum Yararına Program kapsamında okullarda 9 ay çalıştırılmak üzere 200 işçi alınacağını da belirten Tunç, “Toplum Yararına Program kapsamında okullarımızda 9 ay süre ile çalıştırılmak üzere 200 kişi alınacak. Başvurular İŞKUR’a yapılacak, çalışacak kişiler kura ile belirlenecek.  Önceki günlerde de Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde çalıştırılmak üzere 14, Kültür Müdürlüğünde çalıştırılmak üzere 7 kişi TYP kapsamında 6 ay süre ile çalıştırılmak üzere işe alınmıştı” ifadelerinde bulundu.