Tunç: 'Cumhurbaşkanına hakaret millete ve devlete yapılmıştır'

Cumhurbaşkanına hakaretin suç olmaktan çıkarılmasına yönelik CHP, HDP ve İYİ Parti tarafından verilen kanun tekliflerini değerlendiren TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 'Burada korunan hukuki yarar cumhurbaşkanın şahsı değil. Çünkü cumhurbaşkanı devletin ve milletin birliği ile bütünlüğünü temsil eder. Dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı makamına ve cumhurbaşkanına yapılan bir hareket millete ve devlete yapılmış sayılır' dedi.

Tunç: 'Cumhurbaşkanına hakaret millete ve devlete yapılmıştır'

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanına hakaretin suç olmaktan çıkarılmasına yönelik CHP, HDP ve İYİ Parti tarafından verilen kanun tekliflerini değerlendirdi. Adalet Komisyonunda şuanda buna yönelik 12 tane teklif olduğunu ifade eden Milletvekili Tunç, “Adalet Komisyonunda şuanda buna yönelik 12 tane teklif var. Bunlardan 8 tanesi Cumhuriyet Halk Partisi tarafından verilen teklifler. 3 tanesi HDP tarafından verilen teklifler. 1 tanesi de Lütfü Türkkan, İYİ Parti tarafından verilen teklif. “299 suç olmasın” diyorlar. Bu konu Anayasa Mahkemesinin önüne de götürülmüştü. Anayasa Mahkemesi de eşiklik ilkesine aykırı bir durum olmadığına karar verdi. Eşitlik ilkesinin aynı hukuki durumda olan kişiler için geçerli olduğunu söyledi” dedi.

“Cumhurbaşkanı devletin ve milletin birliği ile bütünlüğünü temsil eder”

Cumhurbaşkanlığı makamına ve cumhurbaşkanına yapılan bir hareketin millete ve devlete yapılmış sayıldığını söyleyen Yılmaz Tunç, “Bunun demokratik toplum düzenine aykırı bir durum olmadığını, kişilik haklarını, şöhreti koruyan ve Cumhurbaşkanlığı makamını koruyan bir düzenleme olduğu kanaatine vararak oy birliğiyle TCK 299’un Anayasaya aykırı olmadığına karar verdi. Burada korunan hukuki yarar cumhurbaşkanın şahsı değil. Çünkü cumhurbaşkanı devletin ve milletin birliği ile bütünlüğünü temsil eder. Dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı makamına ve cumhurbaşkanına yapılan bir hareket millete ve devlete yapılmış sayılır” şeklinde konuştu.