TUNÇ, BARTIN SİVİL İRADE PLATFORMU TOPLANTISINDA KONUŞTU

'ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

TUNÇ, BARTIN SİVİL İRADE PLATFORMU TOPLANTISINDA KONUŞTU

 

Haber merkezi

Bartın Sivil İrade Platformu tarafından düzenlenen kahvaltıya katılan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, sivil toplum kuruluşlarının katılımcı demokrasinin ön şartı olduğunu belirterek; “Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece içte ve dıştaki şer odakların Ülkemiz üzerindeki hiçbir planları tutmayacak, hedeflerine ulaşamayacaklardır” dedi.

Bartın Öğretmenevinde düzenlenen kahvaltılı toplantıya Milletvekili Tunç’un yanı sıra Bartın Valisi Sayın Nusret Dirim, AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, Merkez İlçe Başkanı Ali Eyüpustaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ogün Vural ve Bartın Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Tunç kahvaltıda yaptığı konuşmada  sivil Toplum Kuruluşunun olduğu yerde demokrasinin güçlü olacağını ifade ederek “Sivil toplum kuruluşları çok önemli demokrasinin vazgeçilmez unsurları siyasi partiler ama sivil toplumda katılımcı demokrasinin ön şartı sivil toplumun olduğu yerde demokraside o kadar güçlü olur, milli iradeni sesi o kadar güçlü çıkar, o nedenle sizin yaptığınız görevler çok önemli görevler. Burada yarım asrı aşarak faaliyet gösteren köklü vakıf ve derneklerimizin temsilcileri var. Derneklerimiz artık bir marka haline gelmiş ülkemize yıllarca hizmet etmiş, nesil yetiştirmiş önemli vakıflar. Bu derneklerin emanetini omuzlamak gerçekten ağır bir sorumluluk o nedenle o sorumluluğun yerine getirilmesi noktasında birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor. Bu emanetleri bayrağı devredeceğimiz kişilere kadar en güzel şekilde layıkıyla yönetmemiz ve ayakta tutmamız gerekiyor” sedi.

“TÜRKİYE’NİN BÜYÜMESİNİ HAZMEDEMEYEN ŞER GÜÇLER ZAMAN ZAMAN ORTAYA ÇIKTI”

 Türkiye’nin büyümesini hazmedemeyen şer güçlerin zaman zaman ortaya çıktığını kaydeden Yılmaz Tunç, şöyle devam etti:

“Türkiye’miz gerçekten son yıllarda her alanda gelişti, ilerledi, temek hak ve özgürlükler genişledi. 15 yıl önce kullanılamayan hak ve özgürlüklerin bugün en geniş anlamda kullanılabildiğini hep beraber gözlemliyoruz. Türkiye ekonomik anlamda 4 kat büyüdü bu büyümeye denk olarak illerimizde yaşadığımız beldelerimizde gelişti, kalkındı. Türkiye’nin ekonomide güçlenmesi, demokraside çıtasını yükseltmesini hazmedemeyen içte ve dışta şer güçler zaman zaman ortaya çıktı.

“SİVİL İRADE PLATFORMU 15 TEMMUZ GECESİ ÜLKESİNE SAHİP ÇIKTI”

Türkiye’nin önünü kesmek milletimizin iradesine ket vurmak için her türlü şer çalışmayı yapmaya gayret ettiler. Özellikle 15 Temmuz karanlık gecesi darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. Hain bir şebeke ortaya çıktı ve aldıkları talimatları uygulamaya çalıştılar. Millet iradesine karşı bir savaş açtılar. Burada tabi milletimiz dimdik durdu. Demokrasisine, bayrağına sahip çıktı. Bartın’da da Bartın sivil irade platformunun da 15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz’un sabahına kadar ve sonraki günlerde de o meydanlarda ülkemize nasıl sahip çıktığını gördük. Burada arkadaşlarımız her zaman millet iradesine sahip çıktılar. Ülkemize sahip çıktılar. Bundan sonrada sahip çıkacaklarına yürekten inanıyoruz.

“BİRLİK VE BERABERLİK OLDUKTAN SONRA, TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜ KİMSE KESEMEYECEK”

Ülkemiz özellikle dünyadaki şu son gelişmelere baktığımızda orta doğudaki küresel güçlerin hedeflerine planlarına baktığımız zaman Türkiye’nin özellikle dünyada mazlumun, haklının sesi olmaya devam etmesi için güçlü olması gerekiyor. Güçlü olarak yolumuza devam edebilmemiz içinde birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmemiz lazım. Birlik ve beraberlik olduktan sonra, çok çalıştıktan sonra milletimize güzel hizmetleri hep beraber yaptıktan sonra inşallah Türkiye’nin önünü hiç kimse kesemeyecektir. Türkiye güçlü olduğunda da dünyada art niyetli planları olan gerek küresel güçler gerekse onları içerdeki taşeronları olan terör örgütleri hedefine hiçbir zaman ulaşamayacaklardır.”