Tunç, Bartın'ın il oluşunun 29. Yılını kutladı

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 7 Eylül 1991 yılında Zonguldak'tan ayrılarak il olan Bartın'ın il oluşunun 29. Yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı. Tunç mesajında 'Bartın son 18 yılda AK Parti iktidarıyla her alanda önemli mesafeler kat etti. Hayal görünen birçok tarihi yatırımlar gerçekleştirildi. AK Parti ile birlikte büyümesini hızlandıran Bartın ilimiz, il hüviyetini kazandıran yatırımlara sahne olmuştur, devam eden dev yatırımlarla yeni projelerle gelişmeye, büyümeye devam ediyor' dedi.

Tunç, Bartın'ın il oluşunun 29. Yılını kutladı

Milletvekili Tunç mesajında şunları söyledi:

 "Bartın Karadeniz’in incisi bir ilimiz, Tarihiyle, kültürüyle, doğasıyla, deniziyle bütün güzellikleri içerisinde barındırıyor.  AK Parti iktidarı döneminde Bartın’ın güzelliklerini ortaya çıkaracak, gelişmesine, ekonomisine, turizmine katkı sağlayacak her alanda önemli yatırımlar gerçekleştirildi. Bartın kamu yatırımları açısından üzerine düşen payı aldı ve bu güne kadar 7.5 milyar lirayı aşan kamu yatırımına sahne oldu. Sürekli göç veren Bartın'da AK Parti iktidarı ile birlikte göç durdu.

AK Parti iktidarı ile birlikte  Bartın’da sel riski ortadan kalktı. Kirazlıköprü Barajı, Kışla Barajı, Kozcağız Barajı inşa edildi. Üniversitesine, Hükümet ve Emniyet binalarına, Kültür Merkezine, Hastane ve Aile Sağlığı Merkezlerine, Fen Lisesi ve Anadolu Liselerine, Öğrenci yurtlarına,  Yeni fabrikalara, barajlara, tünellere, bölünmüş yollara, spor tesislerine, toplu konutlara, doğalgaza kavuştu. KÖYDES projesi ile köylerimiz, BELDES projesi ile beldelerimiz daha yaşanılabilir hale geldi.

Fatih Sultan Mehmet’in ilk gördüğünde “Çeşm-i Cihan” olarak nitelendirdiği doğa harikası ve tarih şehri Amasra ilçesini, Osmanlıdan bu yana 400 yıllık bir gelenek olan Ahşap Yat ve Tekne imalatı ile ünlü Kurucaşile ilçesini, 80 milyon yıllık lav sütunları ile dünyanın ve Türkiye’nin turizmine açılmış Güzelcehisar’ı, Avrupa’nın Panparks üyesi 13 milli parkından biri olan Küre Dağları Milli Parkı’nı, yaylaları, şelaleleri, mağaraları ve kanyonları bünyesinde barındıran doğa şehri Ulus ilçesi ile birbirinden güzel Hasankadı, Arıt, Kumluca, Abdipaşa ve Kozcağız beldeleri ve 265 köyü, denizden şehir merkezine kadar 14 kilometre boyunca gemilerin yüzebildiği Türkiye’deki tek ırmak olan Bartın Irmağı, ve  Safranbolu’yu aratmayacak tarihi ahşap evleri ile tarihi, kültürü, doğayı, denizi bir arada barındıran bir yer olan Bartın devam eden büyük  projelerle her alanda hızla gelişerek büyümeye devam edecek.

Bartın'a büyük önem veren Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a,  Bakanlarımıza, ilimiz yöneticilerine ve bu güne kadar Bartın'a hizmeti geçen herkese teşekkür eden Milletvekili Tunç, Bartın'ın il olmasında emeği geçenlere şükranlarımı sunuyor, Bartınlı hemşehrilerimize sağlık, mutluluk, huzur ve  birlik beraberlik içerisinde nice 29.  Yıllar diliyorum.”