TTK için yeni bir istihdam programı hazırlanıyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar hafta sonu Zonguldak'a gelerek maden işçileriyle beraber iftar yaptı. Bakan Bayraktar programda yaptığı konuşmada TTK için yeni bir istihdam programı üzerinde çalıştıklarının müjdesini vererek, 'TTK bizim göz bebeği bir kurumumuz. 2023 yılında 2000 personel alımı yapmıştık. İnşallah yeni bir istihdam programı üzerinde çalışıyoruz. İnşallah Zonguldak'ımızda TTK'mize yeni bir istihdam programını Sayın Cumhurbaşkanımız açıklayacaktır. Bunun şimdiden buradan hayırlı olmasını diliyorum.'dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar hafta sonu Zonguldak’ta iftar programına katıldı.
Zonguldak Polisevi’nde düzenlenen iftar programına bürokratların ve enerji işçilerinin yanı sıra GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Yener Arslanbuğa, Genel Mali Sekreter Yalçın Yiğit, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, Kozlu Şube Başkanı Dursun Başbakıcı, Üzülmez Şube Başkanı Sefer Karakabak, Amasra Şube Başkanı Ümit Çınar ve TTK'da çalışan maden işçileri katıldı.
Bakan Bayraktar, Zonguldak’ın doğalgaz ve kömürüyle enerjinin başkenti olduğunu söyledi. Filyos ve Sakarya Gaz sahası, maden ve enerji işçilerinin Türkiye için önemi hakkında konuşan Bakan Bayraktar, “Artık önümüzde Türkiye Yüzyılı’nda hedefimiz mutlaka Türkiye'nin enerjide bağımsız olması. İşte bunun en önemli adımlarını Zonguldak'ta atıyoruz. Türkiye yerli kömürünü, kendi kömürünü ne kadar üretirse, ne kadar kullanırsa o kadar ithalatını düşürecek, o kadar dışa bağımlılığını azaltacak.” dedi.
TTK için yeni istihdam programı
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) önceki yıllarda olduğu gibi yeni bir istihdam çalışması olduğunu belirten Bakan Bayraktar, “TTK bizim göz bebeği bir kurumumuz. 2023 yılında daha doğrusu 2000 personel alımı yapmıştık. İnşallah yeni bir istihdam programı üzerinde çalışıyoruz. İnşallah Zonguldak'ımızda TTK’mize yeni bir istihdam programını Sayın Cumhurbaşkanımız açıklayacaktır. Bunun şimdiden buradan hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.
Haber Merkezi