TSO'dan üyelerine 70 bin maske

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Koronavirüs salgını önlemleri kapsamında Bartın'da kamu kurumları, marketler ve toplu taşıma araçlarında kullanılması zorunlu hale getirilen maske için çalışma başlattı. Oda Yönetimi tarafından tedarik edilen 70 bin maskenin TSO üyelerine ücretsiz ulaştırılması için kademeli olarak dağıtıma başlandı.

TSO'dan üyelerine 70 bin maske

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)  koronavirüs salgınının en az etkiyle atlatılabilmesi için yaptığı çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Oda Yönetimi tarafından üyeler için tedarik edilen hijyenik ortamda üretilmiş, 3 katlı 70 bin  cerrahi maskenin dağıtımına kademeli olarak başlandı. Bartın TSO Başkanı Halil Balık’ın da katıldığı maske dağıtımları Bartın Oto  Sanayi Sitesinde başladı. Başkan Halil Balık’a TSO 5.Meslek Komite Başkanı Yücel Oğullar, TSO Meclis Üyeleri Erkan Eroğlu, Alperen Yazıcı ve Faruk Arabacıoğlu, TSO Genel Sekreteri Ahmet İncekara eşlik ettiler.

“Maskeleri en hızlı şekilde ulaştıracağız”

Bartın Ticaret Odası Başkanı Halil Balık 70 bin adet maskenin dağıtımıyla ilgili açıklamasında, “Tüm dünyayı etkileyen Koronavirüs salgının şehrimizdeki etkilerini azaltmak ve en az etkiyle atlatmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Ülkemizin salgınla mücadelede dünya ülkelerine oranla çok daha başarılı bir tablo çizdiğini görüyoruz. Bu sürece bizlerde destek olabilmek adına elimizden geleni yapıyoruz. Son olarak Bartın TSO Odası olarak imkanlarımız dahilinde temin ettiğimiz 70 bin adet maskenin dağıtımına kademeli olarak başladık. Şehrimizde kamu kurumları başta olmak üzere marketler ve toplu taşıma araçlarında kullanılması zorunlu hale getirilen maskeleri üyelerimize en hızlı şekilde ulaştırmanın gayreti içerisindeyiz.” Dedi.

“Üyelerimizin yaşadıkları sıkıntıları da dinliyoruz”

Tedarik edilip dağıtımına başlanan maskelerin 3 katlı ,telli ve ISO belgeli tamamen steril ortamda üretilmiş maskeler olduğunu da kaydeden Başkan Balık, “Tedarik ettiğimiz ve dağıtımına başladığımız maskeler 3 katlı cerrahi maske özelliğine sahip. Ve her biri steril ortamda üretilmiş maskeler. Bu maskelerin tedariği noktasında Ticaret Sanayi Odaları arasındaki işbirliğini kullandık. Gaziantep Ticaret Sanayi Odası ile yaptığımız diyaloglarla da maske teminini sağladık. Maskelerimizi dağıtırken üyelerimizin bu zorlu günlerde yaşadıkları sıkıntıları da dinliyoruz. Bu sıkıntıların gerek Valilik, gerekse yerel yönetimler bazında ilgili kurum ve kuruluşlara iletilmesini sağlıyoruz. Bizim de üzerimize düşen konular olduğunda gereğini yapıyoruz.” Dedi.

“Görevimizin başındayız”

Başkan Balık açıklamasının son kısmında devlet yetkililerinin ve uzmanların evde kal çağrılarının salgının etkisini azaltma noktasında büyük önem taşıdığına değinerek, “Tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüs salgını nedeniyle yetkililerin ve uzmanların evde kal çağrıları büyük önem taşıyor. Çalışmasını sürdüren işletme ve işyerlerinde de salgından korunmak için gerekli önlemler alınıyor. Devletimizin tüm birimleri görev başında. Bartın Valiliğimiz koordinesinde çalışmalar planlı bir şekilde sürüyor. İnanıyoruz ki salgınla mücadeleyi çok başarılı bir şekilde tamamlayacağız ve yeniden güzel günlerde bir araya geleceğiz. Bartın TSO olarak süreci en az etkiyle atlatmak adına üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmek üzere bizler bugün olduğu gibi yarında görevimizin başında olacağız.” Diye konuştu.