TOGG'da yapılan toplantıya TSO Başkanı Balık da katıldı

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, Türkiye genelinde bulunan 365 oda ve borsa başkanları ile birlikte yerli ve milli otomobilin üretim üssü olan TOGG'da yapılan olan toplantı için Bursa'da buluştu.

TOGG'da yapılan toplantıya TSO Başkanı Balık da katıldı

Bursa’da düzenlenen Oda ve Borsalar Yönetim Kurulu Başkanları İstişare toplantısında konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bursa, tarımıyla, sanayisiyle, girişimcileriyle, Türkiye'nin göz bebeği haline gelmiş, ismi marka olmuş, hepimizin gurur duyduğu, bizlere Osman Gazi'nin emaneti bir şehirdir. Tarihimize kaynaklık etmiş, ekonomiye değer katan tüccar ve sanayicileriyle, ülkemiz için daima değer üreten yapıda olmuş bir şehirdir. Anadolu'nun sanayileşmesi de buradan başlamış, Türkiye'nin ilk organize sanayi bölgesi, 1960'lı yıllarda Bursa TSO liderliğinde hayata geçmiştir. Bugün de nitelikli insan kaynağı, Ar-Ge ve inovasyon odaklı, yüksek katma değere sahip üretimi, lojistik imkanları ve ileri teknolojiye dayalı ihracat yapısıyla, Türkiye ekonomisinin lokomotifi haline gelmiştir. Otomotiv, makine ve tekstil başta olmak üzere pek çok sektörde, Türkiye'nin üretim merkezine dönüşmüştür.
“Yarım kalan rüya gerçek oluyor”
İşte tüm bunların bir sonucu olarak, 60 yıl önce yarım kalan, yerli ve milli otomobil üretme rüyamızı da, Bursa'da gerçekleştiriyoruz. Bu tarihi girişim, 29 Ekim'de kapılarını açıyor ve fabrikada üretim resmen başlıyor. 2023'ün ilk çeyreğinde de, yurtiçinde satışa çıkıyor. Yani çok yakında Bursa caddelerinde, TOGG'u görmeye başlıyoruz” diye konuştu.Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'na da teşekkür eden Hisarcıklıoğlu, “Vizyon projesi olarak, dünyanın sayılı uzay ve havacılık temalı eğitim merkezi haline gelen GUHEM'le büyük gurur duydum” Dedi.
Bursa TSO Başkanı İbrahim Burkay ise, “İlk Türk otomobil fabrikasının kurulduğu şehir olan Bursa'da Türkiye'nin 60 yıllık rüyasını gerçekleştirecek olmanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Yakından inceleme fırsatı bulduğumuz TOGG, yerli ve milli bir otomobil projesinin de ötesinde, teknolojik dönüşümün, ekonomide dijitalleşmenin, mobilite ekosisteminin, ticari açıkla mücadelenin ve dahası binlerce kişilik yeni istihdam sahasının Bursa'ya ve Türkiye'ye kazandırılması anlamı taşımaktadır.
Dünya, çok taraflı bir değişim ve dönüşüm sürecinden geçiyor. Bir yanda iklim değişikliği, savaşlar, gıda ve enerji krizleri ile salgın hastalık gibi tehditler mevcutken, diğer tarafta ise rekabetin uzaya taşındığı, yapay zekâ teknolojileri ve sanal gerçeklik gibi sınırları bile tahmin edilemeyen fırsatlar var. Kriz dönemleri aynı zamanda soluklanma, yapılanları gözden geçirme, yeni dönemin fırsatlarını ele alma zamanlarıdır. Ülkelerin değil, kentlerin rekabet ettiği bu dönemde bizler de 10 yıl önce ‘Bursa büyürse Türkiye büyür' inancımızı ortaya koyduk” dedi.
Toplantının sonunda 365 oda ve borsa yönetim kurulu başkanları toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.
Haber Merkezi